Таг: фотографии

1 2 3 10 / 26 НАПИСИ
РАЗГЛЕДНИЦИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ГРАДОВИ И РЕТКИ ФОТОГРАФИИ ОД ОХРИДСКАТА ПРИРОДА ОД 1891 НА АВСТРИСКИОТ НАУЧНИК ШУРМАНИ ПРВПАТ ИЗЛОЖЕНИ ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

РАЗГЛЕДНИЦИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ГРАДОВИ И РЕТКИ ФОТОГРАФИИ ОД ОХРИДСКАТА ПРИРОДА ОД 1891 НА АВСТРИСКИОТ НАУЧНИК ШУРМАНИ ПРВПАТ ИЗЛОЖЕНИ ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

Oригинални разгледници од збирката на Музејот на Македонија и оригинални фотографии од Македонија од 1891 од европски познатиот зоолог д-р Рудолф Штур ...
КАЈ РОТИНСКОТО ЕЗЕРО ИЗЛОЖЕНИ ФОТОГРАФИИ ОД ПЕЛИСТЕР, СНИМЕНИ ПОД МЕНТОРСТВО НА РЕЖИСЕРОТ НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ЉУБОМИР СТЕФАНОВ

КАЈ РОТИНСКОТО ЕЗЕРО ИЗЛОЖЕНИ ФОТОГРАФИИ ОД ПЕЛИСТЕР, СНИМЕНИ ПОД МЕНТОРСТВО НА РЕЖИСЕРОТ НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ЉУБОМИР СТЕФАНОВ

Под ведро небо кај Ротинското Езеро, викендов се одржа изложбата од проектот „Дали сте подготвени за Пелистер“ со 30 изложени фотографии на кои беше п ...
ГОЛГОТАТА НА ЕВРЕИТЕ ПО ПРИСТИГНУВАЊЕТО ВО АУШВИЦ ПРИКАЖАНА НА ФОТОИЗЛОЖБА ВО СКОПСКИОТ МУЗЕЈ НА ХОЛОКАУСТОТ

ГОЛГОТАТА НА ЕВРЕИТЕ ПО ПРИСТИГНУВАЊЕТО ВО АУШВИЦ ПРИКАЖАНА НА ФОТОИЗЛОЖБА ВО СКОПСКИОТ МУЗЕЈ НА ХОЛОКАУСТОТ

„За секој човек има име“, „Пристигнување“ се насловени дел од паноата на изложбата „Аушвиц – Место на Земјата: Албум со фотографии од Аушвиц“, која се ...
1.600 ФОТОГРАФИИ ЗА ЗНАЧАЈНИ НАСТАНИ И ЛИЧНОСТИ ОД ШТИП СЕ НА ИЗЛОЖБАТА КОЈА ЈА НАЈАВИ АВТОРОТ ЈОРДАН СИМОНОВСКИ ДЕН ПРЕД ДА ПОЧИНЕ

1.600 ФОТОГРАФИИ ЗА ЗНАЧАЈНИ НАСТАНИ И ЛИЧНОСТИ ОД ШТИП СЕ НА ИЗЛОЖБАТА КОЈА ЈА НАЈАВИ АВТОРОТ ЈОРДАН СИМОНОВСКИ ДЕН ПРЕД ДА ПОЧИНЕ

Јордан Симоновски, сопственикот на фотографското студио „Фото Трајче“ од Штип, не ја доживеа промоцијата на книгата за ова фотографско семејство и на ...
ИЗЛОЖБАТА НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ СО ФОТОГРАФИИ И ДОКУМЕНТИ ЗА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ ЌЕ ПАТУВА НИЗ ЗЕМЈАВА

ИЗЛОЖБАТА НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ СО ФОТОГРАФИИ И ДОКУМЕНТИ ЗА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ ЌЕ ПАТУВА НИЗ ЗЕМЈАВА

Изложбата на Државниот архив со над 300 архивски документи и фотографии во чест на 120 години од Илинденското востание, по отворањето во Крушево, ќе п ...
ЖИВОТОТ НА ОХРИД ПРЕД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА НИЗ ФОТОГРАФИИТЕ НА ЈОНЧЕ ПОП СТЕФАНИЈА, ДЕЛА СО ГОЛЕМА УМЕТНИЧКА И ДОКУМЕНТАРНА ВРЕДНОСТ

ЖИВОТОТ НА ОХРИД ПРЕД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА НИЗ ФОТОГРАФИИТЕ НА ЈОНЧЕ ПОП СТЕФАНИЈА, ДЕЛА СО ГОЛЕМА УМЕТНИЧКА И ДОКУМЕНТАРНА ВРЕДНОСТ

Изложбата на стари фотографии насловена „Охрид 1940-45“ се отвори синоќа во Куќа на Уранија – МАНУ во Охрид, која претставува ретка можност да се вида ...
„ОГЛЕДАЛО ВО МАКЕДОНИЈА“ ПО ПОЛА ВЕК ГИ СПОИ ФОТОГРАФОТ НИЛ ФОЛБЕРГ И ВНУКОТ НА ДЕВОЈКАТА ОД НАСЛОВНАТА СЛИКА

„ОГЛЕДАЛО ВО МАКЕДОНИЈА“ ПО ПОЛА ВЕК ГИ СПОИ ФОТОГРАФОТ НИЛ ФОЛБЕРГ И ВНУКОТ НА ДЕВОЈКАТА ОД НАСЛОВНАТА СЛИКА

Мавровецот Горан Манојловски случајно на Интернет ја видел најавата за промоцијата на фотомонографијата „Огледало во Македонија“ на американско-израел ...
ИМАМЕ СОЧУВАНИ ФОТОГРАФИИ ОД РАЃАЊЕТО НА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ КУСТОСОТ НЕДЕЛКОВСКИ ЗА ИСТОРИСКАТА ИЗЛОЖБА НА ЖИВКО ЈАНЕВСКИ

ИМАМЕ СОЧУВАНИ ФОТОГРАФИИ ОД РАЃАЊЕТО НА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ КУСТОСОТ НЕДЕЛКОВСКИ ЗА ИСТОРИСКАТА ИЗЛОЖБА НА ЖИВКО ЈАНЕВСКИ

Преку изложбата фотографии на Живко Јаневски гледаме познати историски случувања во јавниот живот, познати историски личности, странци кои доаѓаат во ...
ДЕЛ ОД ФОТОГРАФСКАТА РИЗНИЦА НА ЖИВКО ЈАНЕВСКИ НА ИЗЛОЖБА ВО КИЦ ВО СКОПЈЕ

ДЕЛ ОД ФОТОГРАФСКАТА РИЗНИЦА НА ЖИВКО ЈАНЕВСКИ НА ИЗЛОЖБА ВО КИЦ ВО СКОПЈЕ

Сто и десет дигитално испечатени фотографии од фоторепортерот и дојаен на македонската фотографија Живко Јаневски (1940-2000) содржи изложбата „Точки ...
ВДОВИЦАТА НА КОБИ БРАЈАНТ ДОБИ ОТШТЕТА ОД 16 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ПОРАДИ СПОДЕЛУВАЊЕ НА ФОТОГРАФИИТЕ СНИМЕНИ ПО НЕСРЕЌАТА ОД ПОЛИЦИЈАТА И ПОЖАРНИКАРИТЕ

ВДОВИЦАТА НА КОБИ БРАЈАНТ ДОБИ ОТШТЕТА ОД 16 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ПОРАДИ СПОДЕЛУВАЊЕ НА ФОТОГРАФИИТЕ СНИМЕНИ ПО НЕСРЕЌАТА ОД ПОЛИЦИЈАТА И ПОЖАРНИКАРИТЕ

На вдовицата на Коби Брајант ѝ беше доделена отштета од 16 милиони долари поради објавените фотографии од хеликоптерската несреќа во која загинаа амер ...
1 2 3 10 / 26 НАПИСИ