Таг: Интернет

1 2 10 / 13 НАПИСИ
БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ ДОБИЈА ДОМАШНА УЧИЛНИЦА СО НАД 450 ОНЛАЈН СОДРЖИНИ

БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ ДОБИЈА ДОМАШНА УЧИЛНИЦА СО НАД 450 ОНЛАЈН СОДРЖИНИ

Околку 13.000 ученици, наставници и професори секојдневно ја следат таканаречената Домашна училница со наставни содржини на Интернет. Платформата за о ...
ВО РУСИЈА СТАПИ НА СИЛА ЗАКОН СО КОЈ СЕ ВОВЕДУВААТ КОНТРОЛИ НА ИНТЕРНЕТ

ВО РУСИЈА СТАПИ НА СИЛА ЗАКОН СО КОЈ СЕ ВОВЕДУВААТ КОНТРОЛИ НА ИНТЕРНЕТ

Закон со кој се воведуваат нови контроли на интернет стапи на сила во Русија, среде грижите дека владата би можела да го искористи за замолчување на к ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ПРАВИ 7 СКВЕРОВИ СО ЗЕЛЕНИЛО И ПАМЕТНИ КЛУПИ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ПРАВИ 7 СКВЕРОВИ СО ЗЕЛЕНИЛО И ПАМЕТНИ КЛУПИ

Град Скопје ќе уреди во скверови седум локации кои сега се запуштени простори. Градот распиша оглас за изработка на проекти за просторот зад автобуска ...
ПАРИЧНА КАЗНА ИЛИ 15 ДЕНА ЗАТВОР ЗА ОНИЕ КОИ НА ИНТЕРНЕТ ЌЕ ГО НАВРЕДАТ ПУТИН

ПАРИЧНА КАЗНА ИЛИ 15 ДЕНА ЗАТВОР ЗА ОНИЕ КОИ НА ИНТЕРНЕТ ЌЕ ГО НАВРЕДАТ ПУТИН

Рускиот парламент го усвои контроверзниот закон кој на судовите им дозволува да изрекуваат затворски казни на оние кои преку интернет ги навредуваат в ...
ПРОДОЛЖУВА КАМПАЊАТА НА ВИП „ИНТЕРНЕТОТ НЕ Е САМО ИГРА, КЛИКАЈ БЕЗБЕДНО“

ПРОДОЛЖУВА КАМПАЊАТА НА ВИП „ИНТЕРНЕТОТ НЕ Е САМО ИГРА, КЛИКАЈ БЕЗБЕДНО“

Телекомуникациската компанија ВИП продолжува со проектот „Интернетот не e само игра. Кликај безбедно…“, а кампањата ја почна денеска од основното учил ...
ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО ОТФРЛИ НОВИОТ ЗАКОН ЗА АВТОРСКИ ПРАВА СО КОЈ АВТОРИТЕ БАРАА ЗАШТИТА ОД ГУГЛ И ФЕЈСБУК

ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО ОТФРЛИ НОВИОТ ЗАКОН ЗА АВТОРСКИ ПРАВА СО КОЈ АВТОРИТЕ БАРАА ЗАШТИТА ОД ГУГЛ И ФЕЈСБУК

Европскиот парламент гласаше против контроверзната промена на законот за авторски права, што изминатиов период предизвика остра дебата помеѓу интернет ...
ИНТЕРНЕТ СЕРВИСОТ ЗА ПРОВЕРКА НА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ Е НЕБЕЗБЕДЕН, СЕРТИФИКАТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ЌЕ ГО ИНСТАЛИРААТ ДО ПОНЕДЕЛНИК

ИНТЕРНЕТ СЕРВИСОТ ЗА ПРОВЕРКА НА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ Е НЕБЕЗБЕДЕН, СЕРТИФИКАТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ЌЕ ГО ИНСТАЛИРААТ ДО ПОНЕДЕЛНИК

Интернет сервисот moeosiguruvanje.fzo.org.mk, на кој осигурениците на Фондот за здравствено осигурување може да проверат дали им е уплатено здравствен ...
ПРАВОПИСОТ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТНО НА ИНТЕРНЕТ

ПРАВОПИСОТ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТНО НА ИНТЕРНЕТ

Електронската верзија на Правописот на македонски јазик од денеска е бесплатно достапна за симнување и за пребарување на Интернет на адресата www.prav ...
СЛЕПИТЕ ЛИЦА ОД БИТОЛА ЌЕ МОЖЕ ДА КОРИСТАТ КОМПЈУТЕРИ И ИНТЕРНЕТ

СЛЕПИТЕ ЛИЦА ОД БИТОЛА ЌЕ МОЖЕ ДА КОРИСТАТ КОМПЈУТЕРИ И ИНТЕРНЕТ

Компјутерска опрема со специјализиран софтвер кој ќе им овозможи на слепите лица користење на Интернет, денес беше донирана од институтот ГАУС и Хуман ...
ФРАНЦИЈА ГО КАЗНИ „ФЕЈСБУК“ ПОРАДИ НАРУШУВАЊЕ НА ПРИВАТНОСТА

ФРАНЦИЈА ГО КАЗНИ „ФЕЈСБУК“ ПОРАДИ НАРУШУВАЊЕ НА ПРИВАТНОСТА

Независната француска комисија за заштита на приватноста денеска го казни „Фејсбук“ со 150.000 евра поради кршење на француските закони за заштита на ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ