Таг: извештај

1 2 3 19 10 / 185 НАПИСИ
ПОТРОШИЛЕ 156,4 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ГАСОВОДИ, ДАЛЕ УШТЕ ДВА МИЛИОНА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА, А НЕ ПУШТИЛЕ НИТУ КИЛОМЕТАР ВО УПОТРЕБА, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ГО РАЗГЛЕДУВА СЛУЧАЈОТ НА НОМАГАС

ПОТРОШИЛЕ 156,4 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ГАСОВОДИ, ДАЛЕ УШТЕ ДВА МИЛИОНА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА, А НЕ ПУШТИЛЕ НИТУ КИЛОМЕТАР ВО УПОТРЕБА, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ГО РАЗГЛЕДУВА СЛУЧАЈОТ НА НОМАГАС

Републичкото обвинителство веднаш по објавата на извештајот на Државниот завод за ревизија (ДЗР) „Развој на гасификацијата во Република Северна Македо ...
ГРАД СКОПЈЕ ГО ПУШТИ ЦЕЛОСНО ЗА СООБРАЌАЈ МОСТОТ „БЕЛАСИЦА“, А СÈ УШТЕ НЕ ГО ДОБИЛ ИЗВЕШТАЈОТ ОД ПРОБНОТО ТОВАРЕЊЕ 

ГРАД СКОПЈЕ ГО ПУШТИ ЦЕЛОСНО ЗА СООБРАЌАЈ МОСТОТ „БЕЛАСИЦА“, А СÈ УШТЕ НЕ ГО ДОБИЛ ИЗВЕШТАЈОТ ОД ПРОБНОТО ТОВАРЕЊЕ 

Од вчера, пуштени се за сообраќај сите четири летни на мостот „Беласица“ во Скопје, кој беше опожарен на 12 мај лани. Иако мостот е пуштен целосно за ...
УПАДОТ НА ЗЛАТНА ЗОРА НА ИЗЛОЖБАТА НА СЕРГЕЈ АНДРЕЕВСКИ ВО СОЛУН ВЛЕЗЕ ВО ИЗВЕШТАЈОТ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО ГРЦИЈА

УПАДОТ НА ЗЛАТНА ЗОРА НА ИЗЛОЖБАТА НА СЕРГЕЈ АНДРЕЕВСКИ ВО СОЛУН ВЛЕЗЕ ВО ИЗВЕШТАЈОТ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО ГРЦИЈА

Нападот на изложбата на македонскиот сликар Сергеј Андреевски во Солун влезе во извештајот за човекови права за 2023 во Грција на американскиот Стејт ...
СЕРИОЗНА ВЛАДИНА КОРУПЦИЈА И ПОЛИТИЧКИ УНАПРЕДУВАЊА ВО СУДСТВОТО И ОБВИНИТЕЛСТВОТО, ЗАБЕЛЕЖА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ВО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА МАКЕДОНИЈА

СЕРИОЗНА ВЛАДИНА КОРУПЦИЈА И ПОЛИТИЧКИ УНАПРЕДУВАЊА ВО СУДСТВОТО И ОБВИНИТЕЛСТВОТО, ЗАБЕЛЕЖА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ВО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА МАКЕДОНИЈА

Сериозна владина корупција е еден од значајните проблеми со кои се соочува Северна Македонија, се вели во извештајот на американскиот Стејт Департмент ...
ЗАВРШЕНА Е ИСТРАГАТА ЗА НАПАДОТ НА СКОПСКАТА КОНТРОЛНА КУЛА, СЕ ЧЕКА ЕУРОКОНТРОЛ КОЈА МОЖЕ ДА МУ ПРЕСУДИ НА ВИДОТ НА КРИВИЧНОТО ДЕЛО

ЗАВРШЕНА Е ИСТРАГАТА ЗА НАПАДОТ НА СКОПСКАТА КОНТРОЛНА КУЛА, СЕ ЧЕКА ЕУРОКОНТРОЛ КОЈА МОЖЕ ДА МУ ПРЕСУДИ НА ВИДОТ НА КРИВИЧНОТО ДЕЛО

Истрагата за нападот на Контролата на летање во М-НАВ на 4 јануари е 90 отсто завршена, се чека уште известувањето од Еуроконтрол – како го видела тој ...
МАКЕДОНИЈА НЕ Е УСОГЛАСЕНА СО 13 ПОГЛАВЈА ОД ЕВРОПСКАТА СОЦИЈАЛНА ПОВЕЛБА ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА И МАЈКИТЕ

МАКЕДОНИЈА НЕ Е УСОГЛАСЕНА СО 13 ПОГЛАВЈА ОД ЕВРОПСКАТА СОЦИЈАЛНА ПОВЕЛБА ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА И МАЈКИТЕ

Европскиот комитет за социјални права (ЕЦСР) при Советот на Европа направи евалуација како Македонија ја спроведува Европската социјална повелба, која ...
ГРЕКО БАРА ДЛАБОКО ИСПИТУВАЊЕ НА ИМОТИТЕ НА ПРАТЕНИЦИТЕ, ОБВИНИТЕЛИТЕ И СУДИИТЕ

ГРЕКО БАРА ДЛАБОКО ИСПИТУВАЊЕ НА ИМОТИТЕ НА ПРАТЕНИЦИТЕ, ОБВИНИТЕЛИТЕ И СУДИИТЕ

ГРЕКО – Групата држави против корупцијата во Советот на Европа, во најновиот извештај за Македонија за спречувањето корупција кај пратеници, судии и о ...
ВЛАСТИТЕ ДА НЕ ГИ КРИЈАТ ОД УНЕСКО ДИВОГРАДБИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“ И ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН, БАРА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР

ВЛАСТИТЕ ДА НЕ ГИ КРИЈАТ ОД УНЕСКО ДИВОГРАДБИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“ И ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН, БАРА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР

Граѓанските организации од Охридско-Струшкиот Регион се жалат на нетранспарентност на македонските институции и дека се недоволно вклучени во доставув ...
„АЛКАЛОИД“ ОСТВАРИ ПРОДАЖБИ ОД 268,3 МИЛИОНИ ЕВРА И ГО ЗГОЛЕМИ ИЗВОЗОТ ЗА 17% ВО 2023

„АЛКАЛОИД“ ОСТВАРИ ПРОДАЖБИ ОД 268,3 МИЛИОНИ ЕВРА И ГО ЗГОЛЕМИ ИЗВОЗОТ ЗА 17% ВО 2023

„Алкалоид“ оствари консолидирани продажби од 268,3 милиони евра, раст на консолидираниот извоз од 17% и инвестиции од 28,3 милиони евра во периодот ја ...
ПРИЛЕПСКИ „КОМУНАЛЕЦ“ ВО 2022 ПОДНЕЛ 996 ТУЖБИ ПРОТИВ КОРИСНИЦИ И НАПЛАТИЛ 27 ОТСТО ОД ПОБАРУВАЊАТА, ДОБИ НЕГАТИВЕН РЕВИЗОРСКИ ИЗВЕШТАЈ

ПРИЛЕПСКИ „КОМУНАЛЕЦ“ ВО 2022 ПОДНЕЛ 996 ТУЖБИ ПРОТИВ КОРИСНИЦИ И НАПЛАТИЛ 27 ОТСТО ОД ПОБАРУВАЊАТА, ДОБИ НЕГАТИВЕН РЕВИЗОРСКИ ИЗВЕШТАЈ

Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ од Прилеп во 2022 година поднело 996 тужби за наплата на побарувања од граѓаните за услуги во вредност од 3 ...
1 2 3 19 10 / 185 НАПИСИ