Таг: јавни претпријатија

1 217 / 17 НАПИСИ
ОСУДЕНИ ЛИЦА ЌЕ ВРШАТ ОПШТОКОРИСНА РАБОТА ВО ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ

ОСУДЕНИ ЛИЦА ЌЕ ВРШАТ ОПШТОКОРИСНА РАБОТА ВО ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ

Осудени лица за полесни дела ќе работат во јавните претпријатија на Град Скопје. Градоначалникот Петре Шилегов и директорот на Управата за извршување ...
ГТЦ ЌЕ ИЗДАВА ДУЌАНИ НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ШТО СЕ ПОД КИРИЈА

ГТЦ ЌЕ ИЗДАВА ДУЌАНИ НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ШТО СЕ ПОД КИРИЈА

Дел од јавните претпријатија кои се под кирија ќе се селат во Градскиот трговски центар (ГТЦ). Директорот на ГТЦ Ѓоко Трајчевски вели дека празните де ...
НА ДНЕВЕН РЕД КОМУНАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА, БИТОЛСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ДИСКУТИРАА ЗА КОЊИ И МАГАРИЊА

НА ДНЕВЕН РЕД КОМУНАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА, БИТОЛСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ДИСКУТИРАА ЗА КОЊИ И МАГАРИЊА

Советот на Општина Битола не ги прифати завршните сметки на јавните претпријатија „Комуналец“, „Водовод“, „Нискоградба“ и „Пазари“ за минатата година. ...
ГРАДОТ ЌЕ АНГАЖИРА 1.000 НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СКОПЈЕ

ГРАДОТ ЌЕ АНГАЖИРА 1.000 НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СКОПЈЕ

Јавните претпријатија и 1.000 невработени лица ќе го чистат градот во рамките на акцијата на Град Скопје за големо чистење на сите општини во Скопје. ...
ШИЛЕГОВ СТАВИ НОВИ ДИРЕКТОРИ НА ЈСП, ВОДОВОД И УЛИЦИ И ПАТИШТА

ШИЛЕГОВ СТАВИ НОВИ ДИРЕКТОРИ НА ЈСП, ВОДОВОД И УЛИЦИ И ПАТИШТА

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов денес постави нови директори на јавните претпријатија ЈСП „Скопје“, „Водовод и канализација“ и „Улици и патишта“ ...
ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЕМ ВО ЗАГУБИ, ЕМ ЌЕ ВРАБОТУВААТ, ОБВИНИ ОПОЗИЦИЈАТА ВО БИТОЛСКИОТ СОВЕТ

ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЕМ ВО ЗАГУБИ, ЕМ ЌЕ ВРАБОТУВААТ, ОБВИНИ ОПОЗИЦИЈАТА ВО БИТОЛСКИОТ СОВЕТ

Од каде јавните претпријатија ќе најдат пари за нови вработени кога дел се на работ на рентабилноста, а дел се во загуба, беше едно од прашањата што с ...
ОПШТИНИТЕ И ИЗИИС БАРААТ OШТЕТУВАЊА НА УЛИЦИТЕ И ИНСТАЛАЦИИТЕ

ОПШТИНИТЕ И ИЗИИС БАРААТ OШТЕТУВАЊА НА УЛИЦИТЕ И ИНСТАЛАЦИИТЕ

Екипи од Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) заедно со претставници од скопските општини, денес ќе прават увид на ...
1 217 / 17 НАПИСИ