Таг: кадар

НЕДОСТИГААТ 24 СУДИИ ВО СУДОВИТЕ ВО БИТОЛА

НЕДОСТИГААТ 24 СУДИИ ВО СУДОВИТЕ ВО БИТОЛА

Дури 10 судии недостигаат во Основниот, а 14 во Апелациониот суд во Битола. По одлуката на Судскиот совет, во Основниот суд во Битола треба да има 25 ...
НЕМАМЕ ЛЕКОВИ, ТЕРМИНИ И СПЕЦИЈАЛИСТИ, ВЕЛАТ ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

НЕМАМЕ ЛЕКОВИ, ТЕРМИНИ И СПЕЦИЈАЛИСТИ, ВЕЛАТ ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Недостаток на регулатива за ран пристап до терапија, доцнење на лекови поради тендерски постапки и листи на чекање, односно немање посебна регулатива ...
ПРЕПОЛОВЕН КАДАРОТ ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, СЕ СПРЕМА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА СТРУКАТА

ПРЕПОЛОВЕН КАДАРОТ ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, СЕ СПРЕМА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА СТРУКАТА

За околу 50 отсто е намален бројот на професионален и квалификуван кадар во службите за заштита на спомениците на културата, во последните дваесет год ...
СПАСОТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ Е СО КВАЛИТЕТЕН ПОДМЛАДЕН КАДАР, РЕЧЕ РЕКТОРОТ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ИГОР НЕДЕЛКОВСКИ

СПАСОТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ Е СО КВАЛИТЕТЕН ПОДМЛАДЕН КАДАР, РЕЧЕ РЕКТОРОТ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ИГОР НЕДЕЛКОВСКИ

Државава од неразбирливи причини повеќе од 20 години откако се воведе трезорскиот систем и обврската за секое ново вработување да се бара согласност о ...
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА БАРА КАДРИ ОД АРМ, ИЗМОРЕНИОТ ПЕРСОНАЛ ОДИ ВО ПЕНЗИЈА ИЛИ ДАВА ОТКАЗ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА БАРА КАДРИ ОД АРМ, ИЗМОРЕНИОТ ПЕРСОНАЛ ОДИ ВО ПЕНЗИЈА ИЛИ ДАВА ОТКАЗ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА

Општата болница во Куманово нема доволно број болничари и технички персонал, кои ќе работат на одделенијата со ковид болните. Директорката Снежана Зах ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО РЕСЕН ЧЕКА ЛЕКАРИ ДА ЗАВРШАТ СО СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА ЗА КОЛЕГИТЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЕНЗИОНИРААТ

ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО РЕСЕН ЧЕКА ЛЕКАРИ ДА ЗАВРШАТ СО СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА ЗА КОЛЕГИТЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЕНЗИОНИРААТ

Пациенти од Охрид, Демир Хисар и други општини кои во здравствени установи во нивните населени места не можат да закажат побрз термин за мамографија и ...
САМО 415 ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОДАТ ВО ГРАДИНКА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

САМО 415 ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОДАТ ВО ГРАДИНКА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Од вкупно 34.700 деца што посетуваат градинка само 415 или 1,19 отсто се деца со попреченост, покажа истражувањето на Народниот правобранител за вклуч ...
ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ СЕГА РАБОТАТ 500 ЛУЃЕ ПОМАЛКУ ОД ПРЕД 10 ГОДИНИ

ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ СЕГА РАБОТАТ 500 ЛУЃЕ ПОМАЛКУ ОД ПРЕД 10 ГОДИНИ

Во Здравствен дом Скопје сега работат 500 луѓе помалку за разлика од пред десет години, кажа министерот за здравство Венко Филипче на прес конференциј ...
ГОДИНАВА ЌЕ ВРАБОТИМЕ 200 НЕГУВАТЕЛКИ И ВОСПИТУВАЧКИ ВО ГРАДИНКИTE, НЕДОСТИГААТ 2.000, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

ГОДИНАВА ЌЕ ВРАБОТИМЕ 200 НЕГУВАТЕЛКИ И ВОСПИТУВАЧКИ ВО ГРАДИНКИTE, НЕДОСТИГААТ 2.000, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

Министерството за труд и социјална политика вели дека годинава ќе вработи 200 нови воспитувачки и негувателки во детските градинки, откако денес Самос ...
9 / 9 НАПИСИ