Таг: Куманово

1 2 3 45 10 / 448 НАПИСИ
ОПШТИНА КУМАНОВО ГО ПОДДРЖА СОВЕТУВАЛИШТЕТО ЗА ЖРТВИТЕ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО СО 600.000 ДЕНАРИ

ОПШТИНА КУМАНОВО ГО ПОДДРЖА СОВЕТУВАЛИШТЕТО ЗА ЖРТВИТЕ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО СО 600.000 ДЕНАРИ

Советувалиштето за жртви на семејно насилство на хуманитарното здружение „Мајка“ од Куманово ќе добие 600.000 денари за наредните две години. Средства ...
„ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА“ ЌЕ ФИНAНСИРА ИЗРАБОТКА НА ДЕТАЛЕН ПЛАН ВО КУМАНОВСКА НАСЕЛБА ЗАРАДИ ПОДОБРИ УСЛОВИ ЗА ДОМУВАЊЕ НА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ

„ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА“ ЌЕ ФИНAНСИРА ИЗРАБОТКА НА ДЕТАЛЕН ПЛАН ВО КУМАНОВСКА НАСЕЛБА ЗАРАДИ ПОДОБРИ УСЛОВИ ЗА ДОМУВАЊЕ НА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ

Меѓународната невладина организација „Хабитат Македонија“ ќе обезбеди средства за изработка на Детален урбанистички план (ДУП) за кумановска населба, ...
ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД КУМАНОВО ГИ ГУБАТ ПРАВАТА ЗАШТО НЕМА ТЕРМИНИ ЗА ПРЕГЛЕД, НАДЛЕЖНИТЕ СЕ ЖАЛАТ НА НЕЕКИПИРАНОСТ

ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД КУМАНОВО ГИ ГУБАТ ПРАВАТА ЗАШТО НЕМА ТЕРМИНИ ЗА ПРЕГЛЕД, НАДЛЕЖНИТЕ СЕ ЖАЛАТ НА НЕЕКИПИРАНОСТ

Родителите на децата со попреченост од Куманово се жалат дека со месеци наназад не можат да добијат термин и да ги однесат децата на преглед во комиси ...
СЕГА ПРЕД МЕНЕ Е НОВА ПЕРСПЕКТИВА, РЕЧЕ КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ, ЛАУРЕАТ НА „ВАСИЛ ИЉОСКИ“ НА ДЕНОВИТЕ НА КОМЕДИЈА ВО КУМАНОВО

СЕГА ПРЕД МЕНЕ Е НОВА ПЕРСПЕКТИВА, РЕЧЕ КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ, ЛАУРЕАТ НА „ВАСИЛ ИЉОСКИ“ НА ДЕНОВИТЕ НА КОМЕДИЈА ВО КУМАНОВО

Режисерот и актер Коле Ангеловски синоќа ја доби наградата „Васил Иљоски“ на отворањето на 26.Меѓународен театарски фестивал Денови на комедија 2023 в ...
ОДГОВОРНОСТ ЗА ПОЛИЦАЈЦИТЕ КОИ ЗНАЕЛЕ ДЕКА УБИЕНИТЕ ЖЕНИ ОД КОЧАНИ И ОД КУМАНОВО ПРИЈАВИЛЕ НАСИЛСТВО, А НЕ ГИ ЗАШТИТИЛЕ, БАРА ХЕЛСИНШКИОТ КОМИТЕТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ОДГОВОРНОСТ ЗА ПОЛИЦАЈЦИТЕ КОИ ЗНАЕЛЕ ДЕКА УБИЕНИТЕ ЖЕНИ ОД КОЧАНИ И ОД КУМАНОВО ПРИЈАВИЛЕ НАСИЛСТВО, А НЕ ГИ ЗАШТИТИЛЕ, БАРА ХЕЛСИНШКИОТ КОМИТЕТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Итно да се почне со испитување на одговорноста на службените лица во врска со свирепото убиство на жената од Кочани со 42 убода од нож, како и со двој ...
НАМЕСТО ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА, БЕСПЛАТНИОТ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ВО КУМАНОВО ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДО КРАЈОТ НА ОКТОМВРИ

НАМЕСТО ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА, БЕСПЛАТНИОТ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ВО КУМАНОВО ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДО КРАЈОТ НА ОКТОМВРИ

Советот на Општина Куманово донесе одлука субвенционирањето на јавниот превозот да трае уште еден месец, бидејќи во моментов нема пари за до крајот на ...
САКАМ ДА СЕ СМЕАТ ЛУЃЕТО И КОГА НЕ СЕ СРЕЌНИ ВРЕМИЊАТА, ВЕЛИ КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ, ЛАУРЕАТ НА „ДЕНОВИТЕ НА КОМЕДИЈА“ ВО КУМАНОВО

САКАМ ДА СЕ СМЕАТ ЛУЃЕТО И КОГА НЕ СЕ СРЕЌНИ ВРЕМИЊАТА, ВЕЛИ КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ, ЛАУРЕАТ НА „ДЕНОВИТЕ НА КОМЕДИЈА“ ВО КУМАНОВО

Режисерот и актер Коле Ангеловски (80) ја доби наградата „Васил Иљоски“ за особен придонес во театарска уметност, посебно во делот на комедиографијата ...
ПОРАДИ ГОЛЕМА СТРМНОСТ И ОСТАР СВИОК, КУМАНОВЦИ БЛОКИРААТ ИЗГРАДБА НА ПАТ ОД ПРУГАТА КУМАНОВО-БЕЉАКОВЦЕ

ПОРАДИ ГОЛЕМА СТРМНОСТ И ОСТАР СВИОК, КУМАНОВЦИ БЛОКИРААТ ИЗГРАДБА НА ПАТ ОД ПРУГАТА КУМАНОВО-БЕЉАКОВЦЕ

Жителите на кумановската населба Пармакови ниви денеска ја блокираа изградбата на новиот пат, кој е дел од железничкотострмно поврзување на пругата Ку ...
„ЛИДЛ“ КУПИ ЗЕМЈИШТЕ ЗА 5,3 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА РЕЧИЦА ВО КУМАНОВО

„ЛИДЛ“ КУПИ ЗЕМЈИШТЕ ЗА 5,3 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА РЕЧИЦА ВО КУМАНОВО

Германската компанија „Лидл“ ја купи парцелата во индустриската зона Речица покрај автопатот Куманово-Табановце, за изградба на логистички дистрибутив ...
КУМАНОВО Е НАЈБУЧЕН ГРАД ВО ЗЕМЈАВА, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

КУМАНОВО Е НАЈБУЧЕН ГРАД ВО ЗЕМЈАВА, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Граѓаните на Куманово постојано се изложени на бучава која ги надминува дозволените гранични вредности, покажа Годишниот извештај за квалитетот на жив ...
1 2 3 45 10 / 448 НАПИСИ