Таг: „Мегленци“

ОД НОВАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА БИОГАС ЗА СТРУЈА И НЕМА ДА ЗАГАДУВА ЗА РАЗЛИКА ОД СЕГАШНАТА ВО МЕГЛЕНЦИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТЕВАНОВСКИ

ОД НОВАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА БИОГАС ЗА СТРУЈА И НЕМА ДА ЗАГАДУВА ЗА РАЗЛИКА ОД СЕГАШНАТА ВО МЕГЛЕНЦИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТЕВАНОВСКИ

Регионаната депонија што треба да се изгради на територијата на Општина Новаци, во суштина би требало да биде фабрика што ќе го селектира и рециклира ...
ТРИ ПОЖАРИ ВО ЕДЕН ДЕН ВО НОВАЦИ, ИМА СОМНЕЖ ДЕКА СЕ ПОДМЕТНАТИ

ТРИ ПОЖАРИ ВО ЕДЕН ДЕН ВО НОВАЦИ, ИМА СОМНЕЖ ДЕКА СЕ ПОДМЕТНАТИ

На територијата на Општина Новаци денес избувнаа три пожари, првиот кај селата Арматуш и Мегленци, вториот кај село Рапеш и третиот кај Тепавци.  Пожа ...
ВО МЕГЛЕНЦИ ПО 33 ГОДИНИ СЕ НАБАВИ НОВ БУЛДОЖЕР, КОМУНАЛЕЦ НЕ Е ТОЛКУ БОГАТ ЗА ДА ПОСТАВИ 30 СТРАЖАРИ НА ДЕПОНИЈА ДА КОНТРОЛИРААТ ДАЛИ ВЛЕГУВААТ СВИЊИ,  ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ

ВО МЕГЛЕНЦИ ПО 33 ГОДИНИ СЕ НАБАВИ НОВ БУЛДОЖЕР, КОМУНАЛЕЦ НЕ Е ТОЛКУ БОГАТ ЗА ДА ПОСТАВИ 30 СТРАЖАРИ НА ДЕПОНИЈА ДА КОНТРОЛИРААТ ДАЛИ ВЛЕГУВААТ СВИЊИ,  ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ

По 33 години во депонијата Мегленци во Битола се купи машина, поточно булдожер за насипување на отпадот со цел да се намалат можностите од појава на п ...
ДЕПОНИЈАТА МЕГЛЕНЦИ ДА ВРАБОТИ ПОВЕЌЕ ЧУВАРИ ЗА ДА НЕ ВЛЕГУВААТ СВИЊИ, ПОБАРАА ОД СОВЕТОТ НА БИТОЛА

ДЕПОНИЈАТА МЕГЛЕНЦИ ДА ВРАБОТИ ПОВЕЌЕ ЧУВАРИ ЗА ДА НЕ ВЛЕГУВААТ СВИЊИ, ПОБАРАА ОД СОВЕТОТ НА БИТОЛА

Вработување уште чувари на депонијата Мегленци, каде се збира сметот од општините Битола, Новаци и Могила побараа советниците од независната група Пои ...
ДЕСЕТИЦИ СВИЊИ НА ГОЗБА ВО ДЕПОНИЈАТА МЕГЛЕНЦИ, ОД „КОМУНАЛЕЦ“ ВЕЛАТ СВИЊИ НЕМА ВО РАБОТНО ВРЕМЕ

ДЕСЕТИЦИ СВИЊИ НА ГОЗБА ВО ДЕПОНИЈАТА МЕГЛЕНЦИ, ОД „КОМУНАЛЕЦ“ ВЕЛАТ СВИЊИ НЕМА ВО РАБОТНО ВРЕМЕ

Десетици свињи навртени врз комуналниот отпад во депонијата Магленци крај РЕК Битола лапаат како да се на вкусна трпеза. Наместо по кочини, стопаните ...
ЛОКАЛИЗИРАН ПОЖАРОТ ВО МЕГЛЕНЦИ, НО ОПАСНОСТА ОД РАЗГОРУВАЊЕ ОСТАНУВА

ЛОКАЛИЗИРАН ПОЖАРОТ ВО МЕГЛЕНЦИ, НО ОПАСНОСТА ОД РАЗГОРУВАЊЕ ОСТАНУВА

Локализиран е пожарот на депонијата за комунален смет Мегленци кај Битола. Дождот кој попладнево заврна во Битолскиот Регион и повеќечасовната акција ...
СЕ ГАСНЕ БИТОЛСКАТА ДЕПОНИЈА МЕГЛЕНЦИ, НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ СЕ САМОЗАПАЛИЛА ИЛИ НЕКОЈ ЈА ПОТПАЛИЛ

СЕ ГАСНЕ БИТОЛСКАТА ДЕПОНИЈА МЕГЛЕНЦИ, НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ СЕ САМОЗАПАЛИЛА ИЛИ НЕКОЈ ЈА ПОТПАЛИЛ

Од вчера попладне гори депонијата Мегленци каде Битола го одлага комуналниот смет. Огнот досега зафатил два хектари од ѓубриштето, па црни облаци од ч ...
СВИЊИ ХРАНЕТИ НА БИТОЛСКАТА ДЕПОНИЈА „МЕГЛЕНЦИ“ СЕ ПРОДАВААТ ВО ПРИЛЕП

СВИЊИ ХРАНЕТИ НА БИТОЛСКАТА ДЕПОНИЈА „МЕГЛЕНЦИ“ СЕ ПРОДАВААТ ВО ПРИЛЕП

Зеленило на сите страни, а труе миризба на ѓубре. Живеат во природа, а како да се на сред буниште. Ваква слика затекна екипата на САКАМДАКАЖАМ.МК во б ...
8 / 8 НАПИСИ