Таг: метеорски дожд

МАРС, МЛЕЧЕН ПАТ И ПЕРСЕИДИ – МЕТЕОРСКО ШОУ НА НЕБОТО НАД КОЗЈАК (ФОТОГАЛЕРИЈА)

МАРС, МЛЕЧЕН ПАТ И ПЕРСЕИДИ – МЕТЕОРСКО ШОУ НА НЕБОТО НАД КОЗЈАК (ФОТОГАЛЕРИЈА)

За да гледате метеорски дожд, астрономски феномен кој секоја година е најизразен во првата половина на август, мора да излезете од населено место, но ...
МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД И ОВОЈ АВГУСТ ПОНУДИ СПЕКТАКУЛАРНА ГЛЕТКА

МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД И ОВОЈ АВГУСТ ПОНУДИ СПЕКТАКУЛАРНА ГЛЕТКА

Светот, па и Македонија, ноќеска уживаа во спектакуларна глетка на небото, откако метеорскиот дожд, популарно наречен Персеиди, го достигна својот врв ...
МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД ПЕРСЕИДИ СНИМЕН ОД СЕЛОТО КУКЛИЦА, КРАТОВСКО (ФОТО)

МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД ПЕРСЕИДИ СНИМЕН ОД СЕЛОТО КУКЛИЦА, КРАТОВСКО (ФОТО)

Метеорскиот дожд Персеиди кој се појавува секоја година на лето во северната хемисфера, можеше да се види ноќта помеѓу петокот и саботата. Станува ...
МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД БЛЕСНА НА НЕБОТО НАД СКОПЈЕ

МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД БЛЕСНА НА НЕБОТО НАД СКОПЈЕ

Годинашниот метеорски дожд Персеиди, кој се гледа од северната хемисфера каде се наоѓа и Скопје, почна на 17 јули и врвот го достигна ноќеска. „НАСА“ ...
4 / 4 НАПИСИ