Таг: Мраморно Море

ТИЊАТА ШТО ГО ПРЕКРИ МРАМОРНОТО МОРЕ СЕ ЗАКАНУВА ДА СЕ ПРОШИРИ НА ЕГЕЈСКОТО И ЦРНОТО МОРЕ И ДА СТАНЕ ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА

ТИЊАТА ШТО ГО ПРЕКРИ МРАМОРНОТО МОРЕ СЕ ЗАКАНУВА ДА СЕ ПРОШИРИ НА ЕГЕЈСКОТО И ЦРНОТО МОРЕ И ДА СТАНЕ ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА

Неодамнешното ширење на густа, лигава тиња во Мраморното Море, што ги поврзува Егејското и Црното Море, се заканува да се претвори во регионална еколо ...
1 / 1 НАПИСИ