Таг: награда

1 2 3 16 10 / 153 НАПИСИ
АРХИТЕКТКАТА ЗОРИЦА БЛАЖЕВСКА ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“

АРХИТЕКТКАТА ЗОРИЦА БЛАЖЕВСКА ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“

Архитектката Зорица Блажевска, професорка на Архитектонскиот Факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ) во Скопје, ја доби наградата за жи ...
ЛЕНЧЕ ЗДРАВКИН И ДЕНИС ЈАНКУЛОВСКИ – КОСМОНАУТКО ЈА ДОБИЈА НАГРАДАТА „МЕТО ЈОВАНОВСКИ“ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ЛЕНЧЕ ЗДРАВКИН И ДЕНИС ЈАНКУЛОВСКИ – КОСМОНАУТКО ЈА ДОБИЈА НАГРАДАТА „МЕТО ЈОВАНОВСКИ“ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Државната награда „Мето Јовановски” за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права денеска им б ...
ЛЕНЧЕ ЗДРАВКИН И ДЕНИС ЈАНКУЛОВСКИ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДАТА „МЕТО ЈОВАНОВСКИ“ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ЛЕНЧЕ ЗДРАВКИН И ДЕНИС ЈАНКУЛОВСКИ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДАТА „МЕТО ЈОВАНОВСКИ“ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Годинашни добитници на државната награда „Мето Јовановски“ за промоција, заштита и унапредување на човековите права се Денис Јанкуловски и Ленче Здрав ...
ФИЛМОТ „НЕМА ДА СИ САМА“ НА ГОРАН СТОЛЕВСКИ ПОБЕДИ НА ФЕСТИВАЛОТ МАНХАЈМ-ХАЈДЕЛБЕРГ

ФИЛМОТ „НЕМА ДА СИ САМА“ НА ГОРАН СТОЛЕВСКИ ПОБЕДИ НА ФЕСТИВАЛОТ МАНХАЈМ-ХАЈДЕЛБЕРГ

Филмот „Нема да си сама“ на австралиско-македонскиот режисер Горан Столевски победи на 71. издание на Фестивалот Манхајм-Хајделберг во Германија. Стол ...
СКОПСКИОТ МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ДОБИ СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА КРЕАТИВНОСТ ОД СЛОВЕНИЈА

СКОПСКИОТ МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ДОБИ СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА КРЕАТИВНОСТ ОД СЛОВЕНИЈА

Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје доби специјално признание за креативност во рамките на наградата Жива за најдобар словенски музеј, соо ...
ГРАД СКОПЈЕ ЗА ПРВПАТ НЕ ГИ ОБЈАВИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДАТА „13 НОЕМВРИ“, НЕМА ИНФОРМАЦИЈА НИ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ

ГРАД СКОПЈЕ ЗА ПРВПАТ НЕ ГИ ОБЈАВИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДАТА „13 НОЕМВРИ“, НЕМА ИНФОРМАЦИЈА НИ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ

Град Скопје за првпат не ги објави добитниците на највисоката градска наградата „13 Ноември“ која се доделува по повод Денот на ослободувањето на Скоп ...
НОВИНАРОТ И ФОТОРЕПОРТЕР ПЕТАР СТАВРЕВ JA ДОБИ БИТОЛСКАТА НАГРАДА „4 НОЕМВРИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

НОВИНАРОТ И ФОТОРЕПОРТЕР ПЕТАР СТАВРЕВ JA ДОБИ БИТОЛСКАТА НАГРАДА „4 НОЕМВРИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Неуморниот хроничар на Битола, новинар и фоторепортер Петар Ставрев, кој на 81 година од животот и понатаму активно твори, е добитник на највисокото п ...
НАГРАДАТА „11 ОКТОМВРИ“ ЗА МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ, ЛИНДИТА АХМЕТИ, ТОМИСЛАВ ОСМАНЛИ И МИЦЕ ЈАНКУЛОВСКИ

НАГРАДАТА „11 ОКТОМВРИ“ ЗА МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ, ЛИНДИТА АХМЕТИ, ТОМИСЛАВ ОСМАНЛИ И МИЦЕ ЈАНКУЛОВСКИ

Невропсихијатарот д-р Методи Чепреганов, кој почина на 9 јули на 86 години, е добитник на државната награда „11 Октомври“ за 2022 за животно дело во о ...
НОВИНАРКАТА НА САКАМДАКАЖАМ.МК СОЊА ДЕЛЕВСКА ЈА ОСВОИ ПРВАТА НАГРАДА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА БЕГАЛЦИТЕ И ЛИЦАТА БЕЗ ДРЖАВЈАНСТВО

НОВИНАРКАТА НА САКАМДАКАЖАМ.МК СОЊА ДЕЛЕВСКА ЈА ОСВОИ ПРВАТА НАГРАДА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА БЕГАЛЦИТЕ И ЛИЦАТА БЕЗ ДРЖАВЈАНСТВО

Новинарката на САКАМДАКАЖАМ.МК Соња Делевска ја освои првата награда за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство ...
СТОПАНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ ЈА ОСВОИ НАГРАДАТА „ЕУРОМАНИ“ ЗА НАЈДОБРА БАНКА ВО ЗЕМЈАВА

СТОПАНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ ЈА ОСВОИ НАГРАДАТА „ЕУРОМАНИ“ ЗА НАЈДОБРА БАНКА ВО ЗЕМЈАВА

Стопанска банка АД - Скопје е прогласена за најдобра банка во земјава на престижните награди „Еуромани“ (Euromoney Awards for Excellence, 2022). Прогл ...
1 2 3 16 10 / 153 НАПИСИ