Таг: „Пелистер“

1 2 3 11 10 / 107 НАПИСИ
ДОДЕКА ДА СЕ ИСПЛАНИРА ГРАДБАТА НА ГОНДОЛА НА ПЕЛИСТЕР, ИСТ ПРОЕКТ ВО ЗЛАТИБОР ЌЕ СТИГНЕ ДО МИЛИОН ПАТНИЦИ

ДОДЕКА ДА СЕ ИСПЛАНИРА ГРАДБАТА НА ГОНДОЛА НА ПЕЛИСТЕР, ИСТ ПРОЕКТ ВО ЗЛАТИБОР ЌЕ СТИГНЕ ДО МИЛИОН ПАТНИЦИ

Дури 15 години беа потребни на Златибор да се изгради Златната гондола, која планината ја стави на првото место од листата со туристички атракции во С ...
ПОЧИНА БИЗНИСМЕНОТ СИЛЈАН МИЦЕВСКИ, ПОРАНЕШЕН ГРАДОНАЧАЛНИК НА БИТОЛА И ПОЧЕСЕН СРПСКИ КОНЗУЛ

ПОЧИНА БИЗНИСМЕНОТ СИЛЈАН МИЦЕВСКИ, ПОРАНЕШЕН ГРАДОНАЧАЛНИК НА БИТОЛА И ПОЧЕСЕН СРПСКИ КОНЗУЛ

На 78 години почина познатиот битолски стопанственик Силјан Мицевски, поранешен градоначалник на Битола, директор на Градежното претпријатие „Пелистер ...
ПЛАНИНАРИ И РЕНЏЕРИ ЗАБЕЛЕЖАЛЕ МОЖНИ ТРАГИ ОД РИС НА ПЕЛИСТЕР

ПЛАНИНАРИ И РЕНЏЕРИ ЗАБЕЛЕЖАЛЕ МОЖНИ ТРАГИ ОД РИС НА ПЕЛИСТЕР

Планинари и ренџери забележале траги од животно на Пелистер за кое се претпоставува дека е рис. Ова диво животно не е забележано на планината од 2013, ...
КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ДИРЕКТОРОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК И УШТЕ ПЕТМИНА ЗА ИСЕЧЕНИ НАД 160 СТЕБЛА НА ПЕЛИСТЕР, ТИЕ ВЕЛАТ СÈ БИЛО ПО ПЛАНОТ

КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ДИРЕКТОРОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК И УШТЕ ПЕТМИНА ЗА ИСЕЧЕНИ НАД 160 СТЕБЛА НА ПЕЛИСТЕР, ТИЕ ВЕЛАТ СÈ БИЛО ПО ПЛАНОТ

Дури 165 стебла од ендемичниот бор молика и ела биле исечени во Националниот парк Пелистер, соопшти битолската полиција, која поднесе кривични пријави ...
ПЛАНИНАР ПОЧИНА НА ПЕЛИСТЕР, ТИМОТ ЗА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ПЛАНИНА ГО ИЗВЛЕЧЕ ТЕЛОТО

ПЛАНИНАР ПОЧИНА НА ПЕЛИСТЕР, ТИМОТ ЗА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ПЛАНИНА ГО ИЗВЛЕЧЕ ТЕЛОТО

Повозрасен планинар починал денеска на Пелистер во близина на Ловечка куќа, на надморска височина од околу 2.000 метри. Тимот за интервенција во плани ...
ЗЛАТНА ГОНДОЛА КАКО НА ЗЛАТИБОР ЌЕ ГО СПАСУВА ТУРИЗМОТ НА ПЕЛИСТЕР, ОПШТИНА БИТОЛА ОДВОИ 65.000 ЕВРА ЗА СТУДИЈА

ЗЛАТНА ГОНДОЛА КАКО НА ЗЛАТИБОР ЌЕ ГО СПАСУВА ТУРИЗМОТ НА ПЕЛИСТЕР, ОПШТИНА БИТОЛА ОДВОИ 65.000 ЕВРА ЗА СТУДИЈА

Времето како да запрело пред 30 години во првиот национален парк во поранешна Југославија, Пелистер. Целосно е заборавен паркот кој слави 75 години по ...
ТЕМЕЛНО СЕ РЕНОВИРА ХОТЕЛОТ „МОЛИКА“ НА ПЕЛИСТЕР, ЗА ПРВПАТ ПО 30 ГОДИНИ ОД ИЗГРАДБАТА

ТЕМЕЛНО СЕ РЕНОВИРА ХОТЕЛОТ „МОЛИКА“ НА ПЕЛИСТЕР, ЗА ПРВПАТ ПО 30 ГОДИНИ ОД ИЗГРАДБАТА

На 30-годишнината од изградбата, темелно се реновира хотелот „Молика“ на Пелистер кој е во државна сопственост и со него раководи ЕСМ Молика. „Веќе ...
РАСКОПАНИ И ПОЛНИ СО КАМЕЊА СЕ ДЕЛОВИ ОД ЗЕМЈЕНИОТ ПАТ ЗА АНТЕНА И ПЕЛИСТЕРСКИТЕ ОЧИ

РАСКОПАНИ И ПОЛНИ СО КАМЕЊА СЕ ДЕЛОВИ ОД ЗЕМЈЕНИОТ ПАТ ЗА АНТЕНА И ПЕЛИСТЕРСКИТЕ ОЧИ

Земјениот пат, што од Инфоценатрот на Пелистер, преку Пали Снопје и порнашениот дом Ловечка води до Антена, Големо и Мало Езеро, е во лоша состојба за ...
НУРКАЧИТЕ ОД „ВРЕЛО“ ОТКРИЈА РАСТЕНИЕ ВО ВИД НА ГРМУШKА ВО ВОДИТЕ НА ГОЛЕМОТО ЕЗЕРО НА ПЕЛИСТЕР, БАРААТ ПОМОШ ОД ЕKСПЕРТИ ЗА ДА СЕ ИСПИТА ЗА ШТО СЕ РАБОТИ

НУРКАЧИТЕ ОД „ВРЕЛО“ ОТКРИЈА РАСТЕНИЕ ВО ВИД НА ГРМУШKА ВО ВОДИТЕ НА ГОЛЕМОТО ЕЗЕРО НА ПЕЛИСТЕР, БАРААТ ПОМОШ ОД ЕKСПЕРТИ ЗА ДА СЕ ИСПИТА ЗА ШТО СЕ РАБОТИ

Растение во вид на грмушката регистрирале нуркачите од спелеонуркачкиот клуб „Врело“ при годинешната експедиција во водите на Големото Езеро на Пелист ...
ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЗИП ЛИНИЈА ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ

ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЗИП ЛИНИЈА ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ

До крајот на октомври ќе биде готова зип линијата во Пелистер, што е дел од новата туристичка понуда која има за цел да ги зголеми приходите на паркот ...
1 2 3 11 10 / 107 НАПИСИ