Таг: Пелистерски Очи

ПЕЛИСТЕР Е НАЈПОЗНАТ ПО ОЧИТЕ НА ВРВОТ, НО КРИЕ ОСУМ ПЛАНИНСКИ ЕЗЕРА

ПЕЛИСТЕР Е НАЈПОЗНАТ ПО ОЧИТЕ НА ВРВОТ, НО КРИЕ ОСУМ ПЛАНИНСКИ ЕЗЕРА

Пелистер е на далеку познат по Пелистерските Очи, двете езера на врвот, но помалку се знае дека планината има дури осум езера. Истражувачот Драган Вас ...
БИТОЛЧАНИ СЕ РАЗЛАДУВААТ КАПЕЈЌИ СЕ ВО ПЕЛИСТЕРСКИТЕ ОЧИ

БИТОЛЧАНИ СЕ РАЗЛАДУВААТ КАПЕЈЌИ СЕ ВО ПЕЛИСТЕРСКИТЕ ОЧИ

Некои битолчани кои деновиве побегнаа од горештините на Пелистер, се разладија во водите на Големото и Мало Езеро на врвот од планината. Двете се глац ...
2 / 2 НАПИСИ