Таг: рак на грло на матка

ПОЧНУВААТ БЕСПЛАТНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ЗА ЖЕНИ ОД 36 ДО 45 ГОДИНИ

ПОЧНУВААТ БЕСПЛАТНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ЗА ЖЕНИ ОД 36 ДО 45 ГОДИНИ

На Меѓународниот ден на жената во државата започнува организиран скрининг за рана детекција на рак на грлото на матката, а пријавувањето е преку веб п ...
ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСЕ“ БАРА ДРЖАВАТА ДА ПЛАЌА ЗА РАН СКРИНИНГ НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, СО ШТО БИ СЕ СПАСИЛЕ 30-50 ЖИВОТИ ГОДИШНО

ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСЕ“ БАРА ДРЖАВАТА ДА ПЛАЌА ЗА РАН СКРИНИНГ НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, СО ШТО БИ СЕ СПАСИЛЕ 30-50 ЖИВОТИ ГОДИШНО

Со организиран скрининг на рак на грлото на матката, годишно би можеле да се спасат меѓу 30 и 50 животи во Македонија, се вели во анализата што ја под ...
ХПВ ВАКЦИНАТА ЈА НАМАЛУВА ПОЈАВАТА НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ЗА 87%, ВЕЛИ НОВО ГОЛЕМО ИСТРАЖУВАЊЕ

ХПВ ВАКЦИНАТА ЈА НАМАЛУВА ПОЈАВАТА НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ЗА 87%, ВЕЛИ НОВО ГОЛЕМО ИСТРАЖУВАЊЕ

ХПВ вакцината ги намалува случаите на рак на грлото на матката за речиси 90%, покажа големо британско истражување. Британскиот центар за истражување н ...
ЛАНИ ПОВЕЌЕ ЖЕНИ ЗАБОЛЕЛЕ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ОД 2019, НО ПАЃА СТАПКАТА НА ТЕШКА ФОРМА НА БОЛЕСТА

ЛАНИ ПОВЕЌЕ ЖЕНИ ЗАБОЛЕЛЕ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ОД 2019, НО ПАЃА СТАПКАТА НА ТЕШКА ФОРМА НА БОЛЕСТА

Во 2020 година бил зголемен бројот на жени кои заболеле од рак на грло на матка за разлика од 2019, но се намалува бројот на жени со тешка форма на ра ...
4 / 4 НАПИСИ