Таг: размена

РУСИЈА ОТВОРЕНА ЗА ПРЕГОВОРИ ЗА РАЗМЕНА НА КОШАРКАРКАТА ГРАЈНЕР ЗА ШВЕРЦЕР НА ОРУЖЈЕ

РУСИЈА ОТВОРЕНА ЗА ПРЕГОВОРИ ЗА РАЗМЕНА НА КОШАРКАРКАТА ГРАЈНЕР ЗА ШВЕРЦЕР НА ОРУЖЈЕ

Русија кажа дека е отворена за преговори за размена на затвореници, ден откако американската кошаркарка Бритни Грајнер беше осудена на девет години за ...
САД И РУСИЈА ДОГОВАРААТ РАЗМЕНА НА ЗАТВОРЕНИЦИ, ШТО ЌЕ ЈА ВКЛУЧИ КОШАРКАРКАТА БРИТНИ ГРАЈНЕР

САД И РУСИЈА ДОГОВАРААТ РАЗМЕНА НА ЗАТВОРЕНИЦИ, ШТО ЌЕ ЈА ВКЛУЧИ КОШАРКАРКАТА БРИТНИ ГРАЈНЕР

Администрацијата на Џо Бајден дала „значајна понуда“ за враќање на двајца Американци затворени во Русија, изјави државниот секретар Ентони Блинкен. Из ...
РУСИЈА И УКРАИНА РАЗМЕНИЈА ЗАРОБЕНИЦИ ЗА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ПЕТГОДИШНИОТ КОНФЛИКТ

РУСИЈА И УКРАИНА РАЗМЕНИЈА ЗАРОБЕНИЦИ ЗА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ПЕТГОДИШНИОТ КОНФЛИКТ

Русија и Украина ја спроведоа последната фаза од размената на заробеници, што треба да стави крај на пет години долгиот воен конфликт. Оваа размена бе ...
3 / 3 НАПИСИ