Таг: Штип

1 9 10 11 12 13 18 110 / 172 НАПИСИ
ОД ПОСТАВКАТА СО СЛИКИ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ШТИП ИСЧЕЗНА СЛИКАТА НА ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ

ОД ПОСТАВКАТА СО СЛИКИ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ШТИП ИСЧЕЗНА СЛИКАТА НА ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Од холот на големата сала на Општина Штип, кадешто се наоѓа постојаната поставка на слики на сите досегашни штипски претседатели, градоначалници и пре ...
УЧИТЕЛСКАТА ШКОЛА ВО ШТИП СОЗДАЛА 2.000 КАДРИ ЗА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА

УЧИТЕЛСКАТА ШКОЛА ВО ШТИП СОЗДАЛА 2.000 КАДРИ ЗА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА

Учителската школа „Гоце Делчев“ од Штип почнала со работа пред 70 години во штипско Ново Село, создавајќи 2.000 наставници, кои подоцна биле вклучени ...
УЧЕНИЦИ ПРОТЕСТИРААТ ПОРАДИ ПРЕГАЗЕНИОТ СОКЛАСНИК НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН ВО ШТИП

УЧЕНИЦИ ПРОТЕСТИРААТ ПОРАДИ ПРЕГАЗЕНИОТ СОКЛАСНИК НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН ВО ШТИП

Учениците од двете смени при ЕМУЦ „Никола Нехтенин“ во Штип денеска протестираат против несовесните возачи, а во знак на подршка за нивниот сокласник ...
ВО ВИНИЦА НЕМА ПЕДИЈАТАР, А ВО СТРАНСТВО СЕ ИСЕЛУВААТ И ПРОФЕСОРИТЕ

ВО ВИНИЦА НЕМА ПЕДИЈАТАР, А ВО СТРАНСТВО СЕ ИСЕЛУВААТ И ПРОФЕСОРИТЕ

Повеќе градови во Источна Македонија, како Берово, Делчево, Пехчево, но и поголемите Кочани и Штип, остануваат без лекари, но и без професори, кои зам ...
ИСКРШЕНИ НАД 100 СТОЛЧИЊА НА АМФИТEАTAРОТ НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ШТИП

ИСКРШЕНИ НАД 100 СТОЛЧИЊА НА АМФИТEАTAРОТ НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ШТИП

Непознати сторители вчеравечер кршеле столчиња на отворениот амфитеатар на НУБ „Гоце Делчев“ во Штип, кој беше изграден пред три години. Од 240 столчи ...
ПРЕД 93 ГОДИНИ ВО ШТИП СЛЕТАЛ ПРВИОТ АВИОН, ШТИПЈАНИ ДАВАЛE ЦЕЛА ПЛАТА ЗА ЕДЕН ЛЕТ НАД ГРАДОТ

ПРЕД 93 ГОДИНИ ВО ШТИП СЛЕТАЛ ПРВИОТ АВИОН, ШТИПЈАНИ ДАВАЛE ЦЕЛА ПЛАТА ЗА ЕДЕН ЛЕТ НАД ГРАДОТ

Штип годинава одбележува 93 години откако над градот летал и слетал првиот авион и на 28 август 1925 година се одржал првиот аеромитинг во Македонија. ...
„РУГАЊЕ СО ХРИСТОС“ ЌЕ СЕ ПРИКАЖЕ ВО ШТИП, ДРЖАВНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ПОВЛЕЧЕ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЗАБРАНА ПОДНЕСЕН НА БАРАЊЕ ОД МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА АДЕМИ

„РУГАЊЕ СО ХРИСТОС“ ЌЕ СЕ ПРИКАЖЕ ВО ШТИП, ДРЖАВНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ПОВЛЕЧЕ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЗАБРАНА ПОДНЕСЕН НА БАРАЊЕ ОД МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА АДЕМИ

Државниот правобранител на Република Македонија  Фехми Стафа утре ќе го повлече предлогот до Основниот суд Скопје 2 за изрекување на мерката времена з ...
ПОЖАРОТ МУ ПЕПЛОСА 200 СЛИКИ, ПА 90-ГОДИШНИОТ УМЕТНИК НАНЧЕ ИЗЛОЖИ 60 НОВИ ДЕЛА ВО ШТИП

ПОЖАРОТ МУ ПЕПЛОСА 200 СЛИКИ, ПА 90-ГОДИШНИОТ УМЕТНИК НАНЧЕ ИЗЛОЖИ 60 НОВИ ДЕЛА ВО ШТИП

Деведесетгодишниот уметник Стојан Трниниќ-Нанче отвори нова изложба во Штип, откако пред  неколку  години во пожарот што избувна во неговата родна куќ ...
ПО ПЕТ ВЕКА, ПРВА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ХУСАМЕДИН ПАШИНА ЏАМИЈА, ШТО ШТИПЈАНИ ЈА ВИКААТ И ЦРКВА „СВ. ИЛИЈА“

ПО ПЕТ ВЕКА, ПРВА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ХУСАМЕДИН ПАШИНА ЏАМИЈА, ШТО ШТИПЈАНИ ЈА ВИКААТ И ЦРКВА „СВ. ИЛИЈА“

Заводот за заштита на спомениците од културата и музеј во Штип започна со конзерваторски и реставраторски работи на муслиманскиот храм Хусамедин пашин ...
ДЕНОТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ШТИП ОДБЕЛЕЖАН СО НОВО ОДЛАГАЊЕ НА СУДСКОТО РОЧИШТЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРСКИОТ ДОМ

ДЕНОТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ШТИП ОДБЕЛЕЖАН СО НОВО ОДЛАГАЊЕ НА СУДСКОТО РОЧИШТЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРСКИОТ ДОМ

Над 10 илјади пензионери во Штип го одбележаа Денот на пензионерите 20 Септември со ново одлагање на судското рочиште за новиот Дом за стари лица. Изг ...
1 9 10 11 12 13 18 110 / 172 НАПИСИ