Таг: Славјанка Петровска

1 2 10 / 20 НАПИСИ
АРМИЈАТА ЌЕ ДОБИЕ 78 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОД САД ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА

АРМИЈАТА ЌЕ ДОБИЕ 78 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОД САД ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА

Македонија ќе добие 78 милиони долари сојузничка поддршка од САД, наменета за модернизација, опремување и унапредување на капацитетите на Армијата, со ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ КУПИ СИСТЕМ ЗА ПРОТИВВОЗДУШНА ОДБРАНА ОД ФРАНЦИЈА

МАКЕДОНИЈА ЌЕ КУПИ СИСТЕМ ЗА ПРОТИВВОЗДУШНА ОДБРАНА ОД ФРАНЦИЈА

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска кажа дека македонската армија ќе набави современ систем за противвоздушна одбрана (ПВО) од Франциј ...
ГО ВРАТИВМЕ ДОСТОИНСТВОТО НА ЛУЃЕТО ВО УНИФОРМА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА НА 30-ГОДИШНИНАТА НА АРМ

ГО ВРАТИВМЕ ДОСТОИНСТВОТО НА ЛУЃЕТО ВО УНИФОРМА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА НА 30-ГОДИШНИНАТА НА АРМ

Армијата на Република Северна Македонија (АРМ) денеска одбележува 30 години постоење, период во кој земјата стана членка на НАТО, најмоќната воена али ...
ДОНАЦИЈАТА ЗА УКРАИНА НЕМА ДА ЈА ЗАСЕГНЕ БОРБЕНАТА ГОТОВНОСТ НА АРМ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА

ДОНАЦИЈАТА ЗА УКРАИНА НЕМА ДА ЈА ЗАСЕГНЕ БОРБЕНАТА ГОТОВНОСТ НА АРМ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА

Владата досега донела три одлуки за донации на Украина и од безбедносни причини се класифицирани информациите за тоа што и каков вид опрема се донира, ...
МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА СЕ ВРАЌА ОД ВАШИНГТОН СО ГРАНТ ОД 40 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА АРМИЈАТА

МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА СЕ ВРАЌА ОД ВАШИНГТОН СО ГРАНТ ОД 40 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА АРМИЈАТА

САД ќе помогнат за модернизација на македонската армија со финансиска помош од 40 милиони долари, беше потврдено денеска во рамките на стратешкиот диј ...
СО НАТО ВЕЖБАТА СО 4.600 ВОЈНИЦИ, КРИВОЛАК СЕ ЕТАБЛИРА КАКО ТРЕНИНГ ЦЕНТАР СО ОГРОМЕН КАПАЦИТЕТ И МОЖНОСТИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА

СО НАТО ВЕЖБАТА СО 4.600 ВОЈНИЦИ, КРИВОЛАК СЕ ЕТАБЛИРА КАКО ТРЕНИНГ ЦЕНТАР СО ОГРОМЕН КАПАЦИТЕТ И МОЖНОСТИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА

На армискиот полигон Криволак е во тек воената вежба „Брз одговор 22“ со учество на 4.600 војници, дел од една од најголемите вежби која синхронизиран ...
ЗАВРШИ ТАКТИЧКАТА ВЕЖБА „БЛЕСОК 22“ НА КРИВОЛАК, ЛЕСНИОТ ПЕШАДИСКИ БАТАЛЈОН Е СПОСОБЕН ЗА МИСИЈАТА

ЗАВРШИ ТАКТИЧКАТА ВЕЖБА „БЛЕСОК 22“ НА КРИВОЛАК, ЛЕСНИОТ ПЕШАДИСКИ БАТАЛЈОН Е СПОСОБЕН ЗА МИСИЈАТА

Лесниот пешадиски баталјон, кој е составен дел на Првата пешадиска бригада е борбено способен да ја извршува својата мисија. Ова е оценката која ја до ...
ЈОВАНО, ЈОВАНКЕ

ЈОВАНО, ЈОВАНКЕ

Америка да нè брани, ама Путин да нè води. ...
ПОЧЕСНАТА ГАРДА ЈА ОТСВИРИ „ЈОВАНО, ЈОВАНКО“ ВО ЗНАК НА ПОЧИТ КОН МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА, ВЕЛАТ ОД БРИТАНСКА АМБАСАДА

ПОЧЕСНАТА ГАРДА ЈА ОТСВИРИ „ЈОВАНО, ЈОВАНКО“ ВО ЗНАК НА ПОЧИТ КОН МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА, ВЕЛАТ ОД БРИТАНСКА АМБАСАДА

Британската амбасада во Скопје вели дека британската почесна гарда вчера отсвири сегмент од македонската народна песна „Јовано, Јованке“ во знак на по ...
НЕМА ДА СЕ ИСПРАЌААТ МАКЕДОНСКИ ВОЈНИЦИ ВО УКРАИНА, ОДОБРЕНА Е ПОМОШ ВО ВОЕНА ОПРЕМА, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА

НЕМА ДА СЕ ИСПРАЌААТ МАКЕДОНСКИ ВОЈНИЦИ ВО УКРАИНА, ОДОБРЕНА Е ПОМОШ ВО ВОЕНА ОПРЕМА, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ПЕТРОВСКА

Одлука за испраќање на наши војници во Украина нема и нема да има, вели министерката за одбрана Славјанка Петровска. Како што кажа министерката, земја ...
1 2 10 / 20 НАПИСИ