Таг: Тиквешки Регион

НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

Весна Јаневска од Росоман, една од најмарифетните тиквешанки, бара начин да замине од државава. Жената што во услови кога немаше постојана работа сиве ...
ТИКВЕШКО ОСТАНА БЕЗ ВОДА ЗА НАВОДНУВАЊЕ ОТИ ГАСОВОДОТ СКИНА ВОДОВОДНИ ЛИНИИ

ТИКВЕШКО ОСТАНА БЕЗ ВОДА ЗА НАВОДНУВАЊЕ ОТИ ГАСОВОДОТ СКИНА ВОДОВОДНИ ЛИНИИ

Поради гасоводот и дефект, земјоделци останаа без вода за наводнување во Тиквешко. Првите кои се од Неготино, се пожалија дека при изградбата на гасов ...
СЀ УШТЕ ИМА СЕМЕЈСТВА КОИ СЕ СРАМАТ ОД ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ТИКВЕШКИТЕ АКТИВИСТИ

СЀ УШТЕ ИМА СЕМЕЈСТВА КОИ СЕ СРАМАТ ОД ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ТИКВЕШКИТЕ АКТИВИСТИ

Во Тиквешијата сѐ уште постојат стигма и предрасуди кога се во прашање лицата со посебни потреби, сѐ уште има семејства што се срамат поради хендикепи ...

СРЦЕ И ДУША

1 Хрватска од понеделникот е членка на Европската Унија. Е многу ми е криво. Ама не за Хрватска. За нас ми е криво. Македонија го потпиша Догово ...
4 / 4 НАПИСИ