Таг: ученици

1 2 3 21 10 / 206 НАПИСИ
УЧИЛИШТАТА И РОДИТЕЛИТЕ ДОБИЈА ПРАШАЛНИК ДАЛИ САКААТ ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

УЧИЛИШТАТА И РОДИТЕЛИТЕ ДОБИЈА ПРАШАЛНИК ДАЛИ САКААТ ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Наставниците, учениците, родителите/старателите може да го дадат своето лично мислење за организирање на пролетен распуст во учебната 2024-2025, порад ...
ВО КУМАНОВО ВО МАЈ СЕ ЗАПИШАЛЕ 923 ПРВАЧИЊА, ФАЛАТ УШТЕ 585 ДЕЦА ОД СПИСОКОТ НА РОДЕНИ ВО 2018

ВО КУМАНОВО ВО МАЈ СЕ ЗАПИШАЛЕ 923 ПРВАЧИЊА, ФАЛАТ УШТЕ 585 ДЕЦА ОД СПИСОКОТ НА РОДЕНИ ВО 2018

Во шеснаесет основни училишта во Општина Куманово во мај се запишани вкупно 923 ученици во прво одделение во учебната 2024/25 година. Врз основа на по ...
УЧЕНИЦИТЕ ДА ИМААТ СКРАТЕНИ ЧАСОВИ УШТЕ ТРИ ДЕНА ДО КРАЈ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

УЧЕНИЦИТЕ ДА ИМААТ СКРАТЕНИ ЧАСОВИ УШТЕ ТРИ ДЕНА ДО КРАЈ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Основните училишта да работат со скратени наставни часови до 17 јуни поради високите температури кои ја зафатија земјава, препорачува Министерството з ...
ГО ЗАБОРАВИВМЕ ВОСПИТНИОТ ПРОЦЕС КАЈ УЧЕНИЦИТЕ, ВЕЛИ СНЕЖАНА ХАЏИЕВА ОД ВЕЛЕС, КОЈА Е ПРОГЛАСЕНА ЗА ПРОСВЕТЕН РАБОТНИК НА ГОДИНАТА

ГО ЗАБОРАВИВМЕ ВОСПИТНИОТ ПРОЦЕС КАЈ УЧЕНИЦИТЕ, ВЕЛИ СНЕЖАНА ХАЏИЕВА ОД ВЕЛЕС, КОЈА Е ПРОГЛАСЕНА ЗА ПРОСВЕТЕН РАБОТНИК НА ГОДИНАТА

Мораме да работиме на воспитниот процес кај учениците од повисоките класови оти системот на образование многу падна, кажа професорката Снежана Хаџиева ...
СКРАТЕНИ ЧАСОВИ НА 23 АПРИЛ И 7 МАЈ ВО ШКОЛИTE КАДЕ ШТО ЌЕ ИМА ГЛАСАЊЕ

СКРАТЕНИ ЧАСОВИ НА 23 АПРИЛ И 7 МАЈ ВО ШКОЛИTE КАДЕ ШТО ЌЕ ИМА ГЛАСАЊЕ

На 23 април и 7 мај учениците ќе имаат скратени часови, во оние училишта каде ќе се одвива изборниот процес, соопшти Министерството за образование и н ...
ВО УЧИЛИШТАТА ВО ТЕТОВО ФАЛАТ ТРИЕСЕТИНА ДЕФЕКТОЛОЗИ, ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ, РЕЧЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ НА СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСНОСТА ЗА АУТИЗМОТ

ВО УЧИЛИШТАТА ВО ТЕТОВО ФАЛАТ ТРИЕСЕТИНА ДЕФЕКТОЛОЗИ, ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ, РЕЧЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ НА СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСНОСТА ЗА АУТИЗМОТ

Учениците од основните училишта во Тетово денеска го одбележаа 2 Април, светскиот ден за подигање на свесноста за аутизмот. На градскиот плоштад учени ...
СЕКОЈ УЧЕНИК ОД ТЕТОВО ЌЕ ЗАСАДИ ДРВО НА ШАР ПЛАНИНА И ЌЕ СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО

СЕКОЈ УЧЕНИК ОД ТЕТОВО ЌЕ ЗАСАДИ ДРВО НА ШАР ПЛАНИНА И ЌЕ СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО

Во дворот на управата на Националниот парк „Шар Планина“ отворена е едукативна патека на која учениците од тетовските училишта, преку изложени експона ...
ОПШТИНА ШТИП ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ ИЗДВОЈУВА НАД 80.000 ЕВРА ЗА БЕСПЛАТЕН ОБРОК НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ДО ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, А ВГОДИНА И ЗА ОНИЕ ОД ШЕСТО ДО ДЕВЕТТО

ОПШТИНА ШТИП ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ ИЗДВОЈУВА НАД 80.000 ЕВРА ЗА БЕСПЛАТЕН ОБРОК НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ДО ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, А ВГОДИНА И ЗА ОНИЕ ОД ШЕСТО ДО ДЕВЕТТО

Општина Штип планира со почетокот на наредната учебна година во септември да воведе бесплатен оброк за учениците од прво до петто одделение, а во втор ...
НАД 130 УЧЕНИЦИ СЕ ИСПИШАЛЕ ОД КУМАНОВСКИТЕ УЧИЛИШТА НА ПОЛУГОДИЕ, ЗАМИНАЛЕ СО РОДИТЕЛИТЕ ВО СТРАНСТВО

НАД 130 УЧЕНИЦИ СЕ ИСПИШАЛЕ ОД КУМАНОВСКИТЕ УЧИЛИШТА НА ПОЛУГОДИЕ, ЗАМИНАЛЕ СО РОДИТЕЛИТЕ ВО СТРАНСТВО

Кумановските основни и средни училишта во второто полугодие останаа без 131 ученик во однос на запишаните на почетокот на годината. Според Секторот за ...
ТУТОРСКАТА НАСТАВА ВО БИТОЛА ПОСТИГНА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, ПА ОПШТИНАТА ОДЛУЧИ ДА ГО ПРОДОЛЖИ ПРОЕКТОТ ДО КРАЈОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

ТУТОРСКАТА НАСТАВА ВО БИТОЛА ПОСТИГНА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, ПА ОПШТИНАТА ОДЛУЧИ ДА ГО ПРОДОЛЖИ ПРОЕКТОТ ДО КРАЈОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Кризата со ковид-19 многу се одрази врз знаењето на учениците, па за да се надополни дел од пропустите, во основното училиште „Ѓорги Сугарев“ во  Бито ...
1 2 3 21 10 / 206 НАПИСИ