Таг: улични кучиња

1 2 10 / 15 НАПИСИ
НА ГРАД СКОПЈЕ И „ЛАЈКА“ ИМ ДАВАМЕ ПАРИ, А ТИЕ НИШТО НЕ РАБОТАТ, ВЕЛИ МУЦУНСКИ ОТКАКО ГЛУТНИЦА НАПАДНА ЖИТЕЛ НА АЕРОДРОМ И МУ ГО РАСТРГНА КУЧЕТО

НА ГРАД СКОПЈЕ И „ЛАЈКА“ ИМ ДАВАМЕ ПАРИ, А ТИЕ НИШТО НЕ РАБОТАТ, ВЕЛИ МУЦУНСКИ ОТКАКО ГЛУТНИЦА НАПАДНА ЖИТЕЛ НА АЕРОДРОМ И МУ ГО РАСТРГНА КУЧЕТО

Градот Скопје и градското претпријатие „Лајка“ немаат стратегија за справување со уличните кучиња, вели градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцу ...
ВО СТРУМИЦА ОТВОРЕН СТАЦИОНАРОТ ЗА УЛИЧНИ КУЧИЊА „ЛАНА“

ВО СТРУМИЦА ОТВОРЕН СТАЦИОНАРОТ ЗА УЛИЧНИ КУЧИЊА „ЛАНА“

Почна да функционира стационарот за бездомни кучиња „Лана“ во Струмица. Стационарот располага со 58 индивидуални боксови, амбуланта и хируршка сала ка ...
АКТИВИСТИТЕ ЗАЕДНО СО НИВНИТЕ МИЛЕНИЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА И ПОБАРАА ДРЖАВНИ ШЕЛТЕРИ ЗА УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА

АКТИВИСТИТЕ ЗАЕДНО СО НИВНИТЕ МИЛЕНИЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА И ПОБАРАА ДРЖАВНИ ШЕЛТЕРИ ЗА УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА

Aктивистите за заштита на правата на животните денеска протестираа пред Владата, откако пред 3 дена стружанец со ловечка пушта уби 10 улични кучиња. Р ...
ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА СЕ СПРЕМНИ ЗА УСВОЈУВАЊЕ ОД МАРТ ЛАНИ, А КОВАЧЕВСКИ МУ НАРЕДИ НА НИКОЛОВСКИ ДА ПРАВИ НОВ ЗАКОН

ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА СЕ СПРЕМНИ ЗА УСВОЈУВАЊЕ ОД МАРТ ЛАНИ, А КОВАЧЕВСКИ МУ НАРЕДИ НА НИКОЛОВСКИ ДА ПРАВИ НОВ ЗАКОН

Министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство во март 2022 подготви измени на Законот за заштита и благосостојба на животните со кои, ако с ...
УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА ВО БИТОЛА ЌЕ ГИ ЗАЛОВУВА ФИРМА СÈ ДО ОТВОРАЊЕТО НА ПРИФАТИЛИШТЕТО КОЕ СЕ ПОДГОТВУВА

УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА ВО БИТОЛА ЌЕ ГИ ЗАЛОВУВА ФИРМА СÈ ДО ОТВОРАЊЕТО НА ПРИФАТИЛИШТЕТО КОЕ СЕ ПОДГОТВУВА

Јавното претпријатие „Комуналец“ со одлука на Советот ги отстапи возилото и опремата за заловување бездомни животни на Општина Битола без надомест. Ул ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ПРЕКУ ОСИГУРИТЕЛНА КОМПАНИЈА ЌЕ ГИ РЕШАВА СЛУЧАИТЕ НА КАСНУВАЊЕ ОД КУЧЕ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ПРЕКУ ОСИГУРИТЕЛНА КОМПАНИЈА ЌЕ ГИ РЕШАВА СЛУЧАИТЕ НА КАСНУВАЊЕ ОД КУЧЕ

За да го спречи големиот одлив на средства за обесштетување на граѓаните поради каснување од куче, Општина Велес одлучи целата постапка да оди преку о ...
СКОПСКИТЕ УЛИЧНИ КУЧИЊА СЕ СЕЛАТ ВО САД, ГЕРМАНИЈА И БЕЛГИЈА, СЕ ВДОМУВААТ ПРЕКУ ПРИФАТИЛИШТЕТО „ЛАЈКА“

СКОПСКИТЕ УЛИЧНИ КУЧИЊА СЕ СЕЛАТ ВО САД, ГЕРМАНИЈА И БЕЛГИЈА, СЕ ВДОМУВААТ ПРЕКУ ПРИФАТИЛИШТЕТО „ЛАЈКА“

Триесетина кучиња од скопските улици се вдомени кај семејства во САД, Германија, Шведска и Белгија. Од прифатилиштето на ЈП „Лајка“ со авион или комбе ...
СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ ГОДИШНО ЌЕ ДАВААТ ПО 32.000 ЕВРА НА ЈП „ЛАЈКА“ ЗА ДА ЗАЛОВУВА УЛИЧНИ КУЧИЊА

СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ ГОДИШНО ЌЕ ДАВААТ ПО 32.000 ЕВРА НА ЈП „ЛАЈКА“ ЗА ДА ЗАЛОВУВА УЛИЧНИ КУЧИЊА

Сите скопски општини ќе треба да даваат пари за заловувањето на кучиња скитници. Секоја од десетте општини ќе треба да дава годишно по 32.000 евра на ...
ГЛУТНИЦИ УЛИЧНИ КУЧИЊА ВО СТРУГА, КОМУНАЛЦИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА СЕ НОСАТ ОД ДРУГИ ГРАДОВИ

ГЛУТНИЦИ УЛИЧНИ КУЧИЊА ВО СТРУГА, КОМУНАЛЦИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА СЕ НОСАТ ОД ДРУГИ ГРАДОВИ

Глутници кучиња во Струга секојдневно шетаат по улиците. Исплашените жители велат дека изминативе месеци нивниот број е сѐ поголем, но досега надлежни ...
ЗА 10 МЕСЕЦИ 562 ГРАЃАНИ КАСНАТИ ОД КУЧЕ ВО СКОПЈЕ, „ЛАЈКА“ ОБУЧУВА ТРИ ТИМОВИ ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ

ЗА 10 МЕСЕЦИ 562 ГРАЃАНИ КАСНАТИ ОД КУЧЕ ВО СКОПЈЕ, „ЛАЈКА“ ОБУЧУВА ТРИ ТИМОВИ ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ

Јавното претпријатие „Лајка“ почна со обуки на лицата кои ќе вршат заловување на кучињата скитници од скопските улици. Во Центарот за благосостојба на ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ