Таг: „Вардар филм“

КРАТКИОТ ФИЛМ ОД СТАРИ СНИМКИ ЗА ЉУБОВТА НА СКОПЈАНИ ВЕЧЕРВА ПРЕМИЕРНО ВО КИНОТЕКАТА

КРАТКИОТ ФИЛМ ОД СТАРИ СНИМКИ ЗА ЉУБОВТА НА СКОПЈАНИ ВЕЧЕРВА ПРЕМИЕРНО ВО КИНОТЕКАТА

Третиот дел од серијалот филмови „Тајните архиви на Скопје“ за Скопје и скопјани на авторката Катерина Габунија, насловен „ Човек - Лав стори“ ќе се п ...
СКРИЕНО ФИЛМСКО БОГАТСТВО ГИ ОТКРИ ТАЈНИТЕ НА СКОПЈЕ, НА 13 НОЕМВРИ ПРЕМИЕРА НА КРАТОК ФИЛМ СТВОРЕН ОД ЛИЧНИ АРХИВИ НА СКОПЈАНИ

СКРИЕНО ФИЛМСКО БОГАТСТВО ГИ ОТКРИ ТАЈНИТЕ НА СКОПЈЕ, НА 13 НОЕМВРИ ПРЕМИЕРА НА КРАТОК ФИЛМ СТВОРЕН ОД ЛИЧНИ АРХИВИ НА СКОПЈАНИ

Тајните на градот и неговиот развој низ децениите е темата на краткиот филм „Тајните архиви на Скопје“, чија премиера е на 13 ноември во 18 часот во К ...
ПОЧИНА ФИЛМСКИОТ СНИМАТЕЛ ДРАГАН САЛКОВСКИ

ПОЧИНА ФИЛМСКИОТ СНИМАТЕЛ ДРАГАН САЛКОВСКИ

Драган Салковски, еден од најпознатите македонски филмски сниматели, почина денеска во Скопје на 80 години. Почнувајќи ја кариерата уште во 1959 годи ...
ФИЛМАЏИИ ОД МАКЕДОНИЈА ОБЕДИНЕТЕ СЕ, АПЕЛИРАШЕ ДОКУМЕНТАРИСТОТ КАЛАЈЏИСКИ НА „БРАЌА МАНАКИ“

ФИЛМАЏИИ ОД МАКЕДОНИЈА ОБЕДИНЕТЕ СЕ, АПЕЛИРАШЕ ДОКУМЕНТАРИСТОТ КАЛАЈЏИСКИ НА „БРАЌА МАНАКИ“

Филмаџии од Македонија обединете се, рече денеска режисерот и сценарист Никола Калајџиски на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола, по прикажувањето на ...
4 / 4 НАПИСИ