Таг: Велес

1 4 5 6 7 8 69 60 / 690 НАПИСИ
ВЕЛЕШАНЕЦОТ СО ДЕЛТА СОЈ НА КОВИД-19 СЕ ВРАТИЛ ОД АНГЛИЈА ПРЕД 2 НЕДЕЛИ

ВЕЛЕШАНЕЦОТ СО ДЕЛТА СОЈ НА КОВИД-19 СЕ ВРАТИЛ ОД АНГЛИЈА ПРЕД 2 НЕДЕЛИ

Четириесет и тригодишниот пациент од Велес, кај кого е регистриран делта сојот на ковид-19, се вратил од Англија пред две недели. Лицето, кое е невакц ...
СПАСИТЕЛНАТА КУЛА ОШТЕТЕНА, И ЛЕТОВО БЕЗ СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА НА ЕЗЕРО МЛАДОСТ

СПАСИТЕЛНАТА КУЛА ОШТЕТЕНА, И ЛЕТОВО БЕЗ СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА НА ЕЗЕРО МЛАДОСТ

Капачката сезона на езерото Младост се отвори, но и годинава ја нема спасителната служба. Таму со години дежураа спасителите од Здружението за безбедн ...
БАБУНА И ВАРДАР СЕ ЗАГАДЕНИ, ВЕЛЕШАНИ МОЖЕ ДА СЕ КАПАТ САМО ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

БАБУНА И ВАРДАР СЕ ЗАГАДЕНИ, ВЕЛЕШАНИ МОЖЕ ДА СЕ КАПАТ САМО ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Водата во езерото Младост е исправна за капење и рекреација, додека останатите рекреативни центри во околината на Велес имаат бактериолошки неисправна ...
НЕ РАБОТАТ КЛИМА УРЕДИТЕ ВО ЧЕКАЛНАТА НА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА ВО ВЕЛЕС, ПАТНИЦИТЕ ЧЕКААТ НАДВОР

НЕ РАБОТАТ КЛИМА УРЕДИТЕ ВО ЧЕКАЛНАТА НА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА ВО ВЕЛЕС, ПАТНИЦИТЕ ЧЕКААТ НАДВОР

Патниците на Железничка станица Велес реагираат што на овие високи температури мора да користат чекална каде не работи клима уредот. Ваквата состојба ...
ГОРИ 50 ХЕКТАРИ ДАБОВА ШУМА ПОМЕЃУ ОРЕШЕ И ПАПРАДИШТЕ НА ДАУТИЦА

ГОРИ 50 ХЕКТАРИ ДАБОВА ШУМА ПОМЕЃУ ОРЕШЕ И ПАПРАДИШТЕ НА ДАУТИЦА

Голем шумски пожар ја зафати шумата во регионот на Азот, на планината Даутица, помеѓу селата Ореше и Папрадиште. Според информациите од Центарот за уп ...
ВОЛОНТЕРИ ОД ЦЕЛ СВЕТ ПРЕКУ „ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА“ ГРАДАТ ЕНЕРГЕТСКО ЕФИКАСНИ СТАНОВИ ЗА СЕМЕЈСТВА СО НИСКИ ПРИХОДИ ВО ВЕЛЕС

ВОЛОНТЕРИ ОД ЦЕЛ СВЕТ ПРЕКУ „ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА“ ГРАДАТ ЕНЕРГЕТСКО ЕФИКАСНИ СТАНОВИ ЗА СЕМЕЈСТВА СО НИСКИ ПРИХОДИ ВО ВЕЛЕС

„Хабитат Македонија“ во Велес гради енергетско ефикасни згради за семејства со ниски приходи. Досега се изградени пет згради и сите станови во нив се ...
ПЧЕЛАРИТЕ ВОДАТ ДОЛГИ СУДСКИ ПОСТАПКИ ЗА ШТЕТИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД МЕЧКИ ОТИ НЕМА КОМИСИЈА ЗА ПРОЦЕНКА НА ШТЕТИ

ПЧЕЛАРИТЕ ВОДАТ ДОЛГИ СУДСКИ ПОСТАПКИ ЗА ШТЕТИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД МЕЧКИ ОТИ НЕМА КОМИСИЈА ЗА ПРОЦЕНКА НА ШТЕТИ

Мечките го јадат медот и ги уништуваат пчелните сандаци, а сопствениците не можат да ја наплатат штетата. На ова реагираат велешани кои одгледуваат пч ...
ИНСЕКТОТ БОРОВ ЧЕТНИК ЈА НАПАДНА ШУМАТА ОКОЛУ ВРШНИК БЛИЗУ ВЕЛЕС

ИНСЕКТОТ БОРОВ ЧЕТНИК ЈА НАПАДНА ШУМАТА ОКОЛУ ВРШНИК БЛИЗУ ВЕЛЕС

Боров четник ги нападна садниците во околината на месноста Вршник околу Велес. Тоа е инсект кој претставува најголема опасност за боровите насади кај ...
СВЛЕЧИШТЕ ЈА ЗАГРОЗУВА ОБИКОЛНИЦАТА ВЕЛЕС-ИСТОК, ВОЗАЧИТЕ ВЕЛАТ СЕКОЕ МИНУВАЊЕ Е РИЗИЧНО

СВЛЕЧИШТЕ ЈА ЗАГРОЗУВА ОБИКОЛНИЦАТА ВЕЛЕС-ИСТОК, ВОЗАЧИТЕ ВЕЛАТ СЕКОЕ МИНУВАЊЕ Е РИЗИЧНО

Улицата Академик Пенчо Давчев, која е регионален пат, во еден дел е опасна и ризична за возилата кои минуваат по неа. Таа се наоѓа на излезот од Велес ...
ИЗМИНА РОКОТ ЗА ПРОМЕНА НА СТАРАТА ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО ВЕЛЕС, ОД НАЈАВЕНИТЕ 13 УЛИЦИ НОВИ ЦЕВКИ ДОБИЈА САМО ЧЕТИРИ

ИЗМИНА РОКОТ ЗА ПРОМЕНА НА СТАРАТА ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО ВЕЛЕС, ОД НАЈАВЕНИТЕ 13 УЛИЦИ НОВИ ЦЕВКИ ДОБИЈА САМО ЧЕТИРИ

Со завршувањето на мај истече и рокот во кој требаше да се изврши промена на старите салонитни цевки преку кои со вода се снабдуваат жителите на 13 ул ...
1 4 5 6 7 8 69 60 / 690 НАПИСИ