Таг: вера

ТИТО БИЛ КУМ НА ПРВАТА ВЕЛЕШКА ТРОЈКА ВЕРА, НАДА И ЉУБА, НАДА ГО СОЗДАДЕ МАРГАРИНОТ „КРИСТАЛ“

ТИТО БИЛ КУМ НА ПРВАТА ВЕЛЕШКА ТРОЈКА ВЕРА, НАДА И ЉУБА, НАДА ГО СОЗДАДЕ МАРГАРИНОТ „КРИСТАЛ“

Прво замина љубовта, па надежта и на крајот вербата и тоа на Крстовден. Ова не е верска поука, туку животната приказна на првата повоена тројка во Вел ...
ВЕЛИГДЕН ВО КОЛЕШИНО ЗА ЕДНИ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ Е СЛАВА, ЗА ДРУГИ НЕ

ВЕЛИГДЕН ВО КОЛЕШИНО ЗА ЕДНИ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ Е СЛАВА, ЗА ДРУГИ НЕ

Едни вапсаат велигденски  јајца, други не. Христовото воскресение едни го најавуваат и го пречекуваат во црква уште во саботата вечер, други во недела ...
ФРАНЦУСКИОТ СУД ЈА УКИНА ЗАБРАНАТА ЗА БУРКИНИ

ФРАНЦУСКИОТ СУД ЈА УКИНА ЗАБРАНАТА ЗА БУРКИНИ

Францускиот највисок административен суд ја суспендираше забраната за носење буркини на јавните плажи, воведена во неколку градови. Во пресудата стои ...
3 / 3 НАПИСИ