Таг: Златен тигар

ЗЛАТЕН ТИГАР ЗА ИНДИСКИОТ „КАМЧИЊА“, СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА НА ЖИРИТО ЗА КОСОВСКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ВО ПОТРАГА ПО ВЕНЕРА“ ВО РОТЕРДАМ

ЗЛАТЕН ТИГАР ЗА ИНДИСКИОТ „КАМЧИЊА“, СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА НА ЖИРИТО ЗА КОСОВСКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ВО ПОТРАГА ПО ВЕНЕРА“ ВО РОТЕРДАМ

„Камчиња“ на индискиот дебитант Винотраџ П. С. го освои престижниот Златниот тигар и 40.000 евра на годинашниот јубилеен 50. фестивал во Ротердам, а „ ...
КОСОВСКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ВО ПОТРАГА ПО ВЕНЕРА“ НА НОРИКА СЕФА ВО ТРКАТА ЗА ТИГАР ВО РОТЕРДАМ

КОСОВСКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ВО ПОТРАГА ПО ВЕНЕРА“ НА НОРИКА СЕФА ВО ТРКАТА ЗА ТИГАР ВО РОТЕРДАМ

„Во потрага по Венера“, дебито на косовската режисерка Норика Сефа во копродукција меѓу Косово и Македонија, е во конкуренција за главната награда Зла ...
КИНЕСКИОТ „ОБЛАКОТ ВО НЕЈЗИНАТА СОБА“ ОСВОИ ЗЛАТЕН ТИГАР ВО РОТЕРДАМ

КИНЕСКИОТ „ОБЛАКОТ ВО НЕЈЗИНАТА СОБА“ ОСВОИ ЗЛАТЕН ТИГАР ВО РОТЕРДАМ

Кинескиот „Облакот во нејзината соба“ на Женг Лу Шинјуан го освои Златниот тигар, главната награда на 49. филмски фестивал во Ротердам. Филмот на Шинј ...
ШТО ПРАВИШ СО НАЈДЕНА „ЛУЈ ВИТОН“ ЧАНТА СО МИЛИОН ДОЛАРИ, ИСТРАЖУВА КОРЕЈСКИ РЕЖИСЕР ВО ТРКАТА ЗА ТИГАР ВО РОТЕРДАМ

ШТО ПРАВИШ СО НАЈДЕНА „ЛУЈ ВИТОН“ ЧАНТА СО МИЛИОН ДОЛАРИ, ИСТРАЖУВА КОРЕЈСКИ РЕЖИСЕР ВО ТРКАТА ЗА ТИГАР ВО РОТЕРДАМ

(Специјално од Ротердам: Марина КОСТОВА) Една „луј витон“ чанта со милион долари ќе смени осум раце во јужнокорејската црна комедија „Ѕверови со ка ...
МОЖЕ ДА ГИ ИСКОРНАТ ЦВЕЌИЊАТА, АМА ПРОЛЕТТА СЕПАК ЌЕ ДОЈДЕ, ВЕЛАТ МЛАДИТЕ ФИЛМАЏИИ ВО РОТЕРДАМ

МОЖЕ ДА ГИ ИСКОРНАТ ЦВЕЌИЊАТА, АМА ПРОЛЕТТА СЕПАК ЌЕ ДОЈДЕ, ВЕЛАТ МЛАДИТЕ ФИЛМАЏИИ ВО РОТЕРДАМ

(Специјално од Ротердам: Марина КОСТОВА) Загубата на ближниот и соочувањето со тоа, потрагата по личниот и колективниот идентитет и справувањето со ...
ЦРНО-БЕЛАТА ВЕРЗИЈА НА „ПАРАЗИТ“, КОЈ ИМА 6 НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР, ПРЕМИЕРНО НА ФЕСТИВАЛОТ ВО РОТЕРДАМ

ЦРНО-БЕЛАТА ВЕРЗИЈА НА „ПАРАЗИТ“, КОЈ ИМА 6 НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР, ПРЕМИЕРНО НА ФЕСТИВАЛОТ ВО РОТЕРДАМ

„Комарец“ на португалскиот режисер Жоао Нуно Пинто, приказна за Првата светска војна раскажана од неочекуван агол за патешествието на 17-годишен порту ...
„ВЕШТЕРКА ВДОВИЦА“ ОД КИНА ГО МАЃЕПСА РОТЕРДАМ

„ВЕШТЕРКА ВДОВИЦА“ ОД КИНА ГО МАЃЕПСА РОТЕРДАМ

(Специјално од Ротердам: Марина КОСТОВА) „Вештерка вдовица“, дебито на кинескиот автор Каи Ченгјие го освои Златниот тигар и 40.000 евра, главната ...
ШВЕДСКИОТ „ЏИМИ“ ГО ОТВОРА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ ВО РОТЕРДАМ

ШВЕДСКИОТ „ЏИМИ“ ГО ОТВОРА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ ВО РОТЕРДАМ

„Џими“ на еден од најактуелните млади шведски автори Јеспер Гансланд го отвора вечерва 47. издание на филмскиот фестивал во Ротердам, најголемиот наст ...
ПРОТИВПОЖАРНИТЕ АВИОНИ ПРИЗЕМЈЕНИ СРЕДЕ ЛЕТО, ИСТЕЧЕНИ ДОЗВОЛИТЕ НА ПИЛОТИТЕ

ПРОТИВПОЖАРНИТЕ АВИОНИ ПРИЗЕМЈЕНИ СРЕДЕ ЛЕТО, ИСТЕЧЕНИ ДОЗВОЛИТЕ НА ПИЛОТИТЕ

Ако денес избие голем шумски пожар, нема да може да се гаси со противпожарните авиони оти дозволите за летање на пилотите им се истечени. Важеле до 23 ...
9 / 9 НАПИСИ