DIJAGNOZË E RËNDË

1 Në po të njëjtën ditë kur VMRO-DPMNE dhe BDI e votuan ligjin në Parlament, me të cilin do të revokohet falja për ata që do ta kërkojnë këtë nga Presidenti, gjykata në Shkup e prolongoi seancën gjyqësore që dy liderët e së Majtës të vazhdojnë të qëndrojnë në arrest shtëpiak. Për më tepër, gjykatësit kanë pasur mëshirë për...

MAJA TA THOTË

1Lajmi i mirë i kësaj jave është se Maqedonia akoma nuk e ka arritur fundin. Se me këtë president dhe këtë gjyqësi do të shkojmë akoma më poshtë. Ja edhe Ali Ahmeti ku deklaroi sinqerisht: Nuk e di se në ç’drejtim jemi nisur. Jam i bindur se pushteti tek tani do të shpikë të këqija të reja që t’i...

FALJE SEKTARE

1Ky revolucion i larmë doli super. Manifestim i bukur kulturoro-argëtues që po zgjat tanimë mbi 40 ditë. Çatalli është super inovacion. Pothuaj një shpikje po aq e mirë revolucionere dhe po aq efektive sa dhe druri i gdhendur në fillimin e shekullit që e festojmë si Topin e qershisë (Creshovo Topçe). Dhe bluzat me fytyrat e prokuroreve speciale janë...

LUFTË E FTOHTË

1E kishim shumë të mërzitshme këto dy vjet e gjysmë, e tani patëm pak emocion në jetët tona të mërzitshme. Ja, si për fillim, VMRO-DPMNE-ja nga kundërprotestat u kthye drejt protestave. Kur i sheh, nuk mund të dish se në protestat e kujt ke ardhur. Ata flasin se paska media të cilave ua kanë mbyllur gojën dhe për shoqërinë e...

STAJKOVC 2016

1 Shkupi 2014 e pa veten në pasqyrë dhe i doli fytyra e Stajkovcit 2014. Dhe e shpirtrave të 22 viktimave të vërshimeve nga shiu i madh treorësh të shtunën e kaluar. Ky është një vetëdijesim tragjik për të cilin qeveria na vodhi 600 milion euro nga paratë tona. Shikoni kartolinat e Shkupit VMRO-ik dhe fotografitë e Stajkovcit, Buliçanit, Ilindenit,...

LIRI APO VDEKJE

1 Më vjen disi keq që PSP-ja ka pasur dëshmi të mjaftueshme se shërbimet e huaja dhe kombit e verdhë kanë qenë gënjeshtër. Ishte disi më mirë të besoje se kemi qenë aq të rëndësishëm sa për të na përgjuar disa shërbime të huaja, e jo shteti jonë. Personalisht, nuk jam befasuar që edhe mua më kanë përgjuar më shumë...

SOROSI DHE KATICA

1Vetëm deri para një muaj, Nikolla Gruevski kërkonte nga trupi votues që t’i sigurojë 63 deputetë, që të mos mund ta shantazhojë askush. U shpiku federalizime, kantonizime, dygjuhësi e shtet binacional dhe i frikësonte se fëmijët do të duhet të mësojnë gjuhën shqipe. Ndërsa tani, në intervistën të publikuar me katër vazhdimësi, tregon se ai nuk është nacionalist, se...

Shpejtoj të kap avionin

1 Erdh Hani dhe sërish i dha krahë Gruevskit. Pas një deklarate 12 minutëshe pa thënë gjë, dy minutat e fundit i shfrytëzoi për të thënë se PSP duhet të punojë në mënyrë profesionale dhe se nuk duhet të shpërdoret.   Është e rëndësishme të sigurohet që PSP të mund të punojë në mënyrë të pavarur, të paanshme, por nga ana tjetër...

SHTET I ROBËRUAR

1 Kjo qeveri nuk mban më. Prandaj, hajde t’i japim Gruevskit 63 deputetë, që të mundet më në fund, të vijë në pushtet. Të fitojë. Që të mund të vazhdojë së bëri atë që e ka bërë për 10 vjet. Gruevski vazhdimisht po mundohet të na bindë të harrojmë se këto janë zgjedhje të parakohshme. Po, pse erdhi situata deri...

SHOQËRI KOTI

1 E pranoj, çështja më e rëndësishme tani dhe përgjithmonë janë kotësitë e elitës së LSDM-së. Edhe partia mund ta ndryshojë emrin në Shoqëria e kotë e mangupave vetëadmirues. Megjithatë, prapë se prapë, më e rëndësishme se kjo është nëse LSDM-ja, si  parti kryesore opozitare, e cila duhet të jetë bashkues i rezistencës kundër qeverisë, do të mund t’ia lejojë...