Категорија: Дописна мрежа

1 250 251 252 253 254 304 2520 / 3033 НАПИСИ
ПОТРАГА СО ХЕЛИКОПТЕР ПО ПЛАНИНАР ОД СКОПЈЕ КОЈ СЕ ИЗГУБИЛ КОН ОРЛЕ ВО КАВАДАРЕЧКО

ПОТРАГА СО ХЕЛИКОПТЕР ПО ПЛАНИНАР ОД СКОПЈЕ КОЈ СЕ ИЗГУБИЛ КОН ОРЛЕ ВО КАВАДАРЕЧКО

Скопјанец се изгубил кон врвот Орле кај Кавадарци, потврдиja од МВР и по него е организирана масовна потрага. Во потрагата покрај ловџии и планинари е ...
СМРТТА ДЕМНЕ, ВОЗЕТЕ ВНИМАТЕЛНО – ГЕРИЛА АКЦИЈА КАЈ РАДОВИШ

СМРТТА ДЕМНЕ, ВОЗЕТЕ ВНИМАТЕЛНО – ГЕРИЛА АКЦИЈА КАЈ РАДОВИШ

На патот Штип-Струмица кај Радовиш, граѓански активисти во герила акција поставиле предупредување до учесниците во сообракајот да бидат внимателни, би ...
СО ТРАКТОРИ И ВИНО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ  ГО БЛОКИРАА ПАТОТ БИТОЛА -ПРИЛЕП ЗА УНИТАРНА МАКЕДОНИЈА

СО ТРАКТОРИ И ВИНО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ  ГО БЛОКИРАА ПАТОТ БИТОЛА -ПРИЛЕП ЗА УНИТАРНА МАКЕДОНИЈА

  Триесетина земјоделци од Пелагонија со земјоделска механизација го блокираа магистралниот пат од Битола за Прилеп. Земјоделците велат дека п ...
„НЕКОЈ ФАМИЛИЈУ ЌЕ ТИ ГУ СПИЧИ“ – ЗАКАНИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КУМАНОВО ОД МАРШОТ „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“

„НЕКОЈ ФАМИЛИЈУ ЌЕ ТИ ГУ СПИЧИ“ – ЗАКАНИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КУМАНОВО ОД МАРШОТ „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“

Закани и навредливи пораки кон семејството на градоначалникот Зоран Дамјановски, беа упатени синоќа од митингот на граѓанската иницијатива „За заеднич ...
РАБОТНИЦИТЕ ОД ЈУГОХРОМ УТРЕ ЌЕ ГО БЛОКИРААТ АВТОПАТОТ СКОПЈЕ-ТЕТОВО КАЈ ЖЕЛИНО

РАБОТНИЦИТЕ ОД ЈУГОХРОМ УТРЕ ЌЕ ГО БЛОКИРААТ АВТОПАТОТ СКОПЈЕ-ТЕТОВО КАЈ ЖЕЛИНО

Вработените во фабриката за феролегури „Југохром“ од Јегуновце во четврток од 11 до 13 часот ќе го блокираат автопатот Скопје-Тетово во двата правци к ...
ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ВО СКОПЈЕ ЈА ПОДЗАБОРАВИЈА БИТОЛА

ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ВО СКОПЈЕ ЈА ПОДЗАБОРАВИЈА БИТОЛА

Екстремно загадениот воздух во Битола и што можат да направат пратениците во врска со заштитата на животната средина е главната тема во третата епизод ...
КРИВОЛОВ ГОНИ САМО ЕДЕН ИНСПЕКТОР ВО ЦЕЛА ЗЕМЈА

КРИВОЛОВ ГОНИ САМО ЕДЕН ИНСПЕКТОР ВО ЦЕЛА ЗЕМЈА

Во моментов во земјава  официјално, инспектор за лов има само еден и тоа во Скопје.  На шумските инспектори по општините, кои имаат овластувања да врш ...
ГРАДЕЖНИЦИТЕ ТВРДАТ ДЕКА НЕ ФРЛИЛЕ ХЕМИКАЛИИ ВО ИЗВОРИТЕ НА ВОЛКОВИЈА

ГРАДЕЖНИЦИТЕ ТВРДАТ ДЕКА НЕ ФРЛИЛЕ ХЕМИКАЛИИ ВО ИЗВОРИТЕ НА ВОЛКОВИЈА

Градежната фирма „Жикол“, која што во близина на тетовското село Волковија село гради воспитно-поправен дом за малолетници според договор со Управата ...
ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ИМ ДАЛ ДОЗВОЛА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ДА КОПААТ КАЈ ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ИМ ДАЛ ДОЗВОЛА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ДА КОПААТ КАЈ ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

Жителите од тетовското село Волковија денес повторно реагираа до институциите да преземат мерки за да се спречи загрозувањето на изворите за вода за п ...
НАД 1.500 УЧЕСНИЦИ ПОД МАСКИ НА КАРНЕВАЛОТ „ПРОЧКА 2017“ ВО ПРИЛЕП

НАД 1.500 УЧЕСНИЦИ ПОД МАСКИ НА КАРНЕВАЛОТ „ПРОЧКА 2017“ ВО ПРИЛЕП

Над 1.000 маски од земјава и странство со преку 1.500 учесници денеска продефилираа во центарот на Прилеп на манифестацијата „Прочка - Меѓународен кар ...
1 250 251 252 253 254 304 2520 / 3033 НАПИСИ