Категорија: Дописна мрежа

1 309 310 311 312 313 355 3110 / 3545 НАПИСИ
ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ ВЕЛАТ ВОДАТА ВО ТИКВЕШКО Е ИСПРАВНА, КОМУНАЛЕЦ ВЕЛИ ДА СЕ ПРЕВРИВА

ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ ВЕЛАТ ВОДАТА ВО ТИКВЕШКО Е ИСПРАВНА, КОМУНАЛЕЦ ВЕЛИ ДА СЕ ПРЕВРИВА

Десетици илјади жители од неколку општини во Тиквешко се во дилема дали да ја пијат водата од регионалниот водовод Лукар, бидејќи таа вчера имаше жолт ...
БОЧВА ОД ДВА ТОНА КАКО СПОМЕНИК НА ВЛЕЗОТ НА КАВАДАРЦИ

БОЧВА ОД ДВА ТОНА КАКО СПОМЕНИК НА ВЛЕЗОТ НА КАВАДАРЦИ

На влезот на Кавадарци од правец на Росоман се поставува огромна дрвена бочва како симбол на градот на виното. Се работи за дрвена бочва за вино со ...
ЏИНОВСКИ РАК УЛОВЕН ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ЏИНОВСКИ РАК УЛОВЕН ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Во езерските води кај каналот Студенчишта кај Охрид, охриѓанецот Тане Србиновски улови џиновски рак. Долг е околу триесет сантиметри, а заедно со пипа ...
ПУКНАТИНАТА НЕМА ДА ГО СРУШИ КАМЕНИ МОСТ, ВЕЛИ КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР

ПУКНАТИНАТА НЕМА ДА ГО СРУШИ КАМЕНИ МОСТ, ВЕЛИ КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР

Пукнатините на Камениот мост, симболот на Скопје, се појавија како резултат на денивелацијата на спојот помеѓу елементите од венецот и плочникот и не ...
ТЕТОВЦИ ПИЈАТ ЧИСТА ВОДА, КОГА ЈА ИМА

ТЕТОВЦИ ПИЈАТ ЧИСТА ВОДА, КОГА ЈА ИМА

Покрај проблемите со енормно загадениот воздух, Тетово години на ред мака мачи и со водата за пиење. Брзата експанзија на градот и зголемувањето на бр ...
БЕСПЛАТНИОТ ПРЕВОЗ ГИ ПРЕПОЛНИ АВТОБУСИТЕ, ЈСП НЕ БРОИ КОЛКУ ПАТНИЦИ СЕ ПРЕВЕЗЕНИ

БЕСПЛАТНИОТ ПРЕВОЗ ГИ ПРЕПОЛНИ АВТОБУСИТЕ, ЈСП НЕ БРОИ КОЛКУ ПАТНИЦИ СЕ ПРЕВЕЗЕНИ

Скопјани утрово изнервирани стигнуваат на работа од метежот во автобусите. Бесплатниот превоз, велат, ги преполнил автобусите, па возачите морале д ...
РАСПУКА КАМЕНИОТ МОСТ ВО СКОПЈЕ ВО ДОЛЖИНА ОД 20 МЕТРИ

РАСПУКА КАМЕНИОТ МОСТ ВО СКОПЈЕ ВО ДОЛЖИНА ОД 20 МЕТРИ

Пукнатина долга дваесетина метри се отвори на Камен мост, симболот на Скопје. Таа е од десната страна на мостот во правец од Стара чаршија кон Плоштад ...
ПИТУ ГУЛИ СЕ УДАВИ ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

ПИТУ ГУЛИ СЕ УДАВИ ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

Езеро долго десетина метри проголта дел од улицата Питу Гули, на стотина метри од битолски Широк Сокак. Улицата, како што кажуваат жителите, била раск ...
ОПШТИНА КАРПОШ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО ГО ОБВИНИ КОСОВО

ОПШТИНА КАРПОШ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО ГО ОБВИНИ КОСОВО

Општина Карпош вели дека за енормното загадување во саботата навечер е виновно Косово. Во соопштението објавено од општината се вели дека по објава ...
ОД УТРЕ БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ ВО СКОПЈЕ ПОРАДИ ЕНОРМНОТО ЗАГАДУВАЊЕ

ОД УТРЕ БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ ВО СКОПЈЕ ПОРАДИ ЕНОРМНОТО ЗАГАДУВАЊЕ

Бесплатен јавен превоз за сите граѓани од утре и во автобусите на ЈСП и во автобусите на приватните превозници, денеска најави скопскиот градоначалник ...
1 309 310 311 312 313 355 3110 / 3545 НАПИСИ