Категорија: Дописна мрежа

1 311 312 313 314 315 347 3130 / 3467 НАПИСИ
СУДОТ ГО ОСЛОБОДИ ПРИЛЕПСКИОТ АКТИВИСТ ТУЖЕН ЗА ГРАФИТОТ „ЧЕ СИ ЛЕЖИТЕ“

СУДОТ ГО ОСЛОБОДИ ПРИЛЕПСКИОТ АКТИВИСТ ТУЖЕН ЗА ГРАФИТОТ „ЧЕ СИ ЛЕЖИТЕ“

Прилепскиот Основен суд донесе ослободителна пресуда за Жарко Стеваноски, граѓанскиот активист којшто МВР го товареше за сторен прекршок по член 191 о ...
КУМАНОВО ДОПОЛНИТЕЛНО ЌЕ ЈА МЕРИ ЗАГАДЕНОСТА НА ВОЗДУХОТ

КУМАНОВО ДОПОЛНИТЕЛНО ЌЕ ЈА МЕРИ ЗАГАДЕНОСТА НА ВОЗДУХОТ

Општина Куманово ќе ангажира лиценцирана лабораторија која ќе изврши дополнително, независно мерење на загадувањето на возухот во градот ...
ЗАГЛАВЕНИ ВОЗИЛА И КОЛОНИ НА ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР

ЗАГЛАВЕНИ ВОЗИЛА И КОЛОНИ НА ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР

Камионот кој утрово требаше да го исчисти патот за Пелистер, имал проблеми да се искачи по планинските угорнини завеани во снег и мраз. Поради ова, ра ...
СЕ РАСИПАЛ КАМИОНОТ ШТО ГО РАСЧИСТУВАЛ ПРЕВОЈОТ БУКОВО НА ПАТОТ РЕСЕН-ОХРИД

СЕ РАСИПАЛ КАМИОНОТ ШТО ГО РАСЧИСТУВАЛ ПРЕВОЈОТ БУКОВО НА ПАТОТ РЕСЕН-ОХРИД

Се расипа камионот кој работеше на расчистување на снежните наноси од превојот Буково на патниот правец Ресен-Охрид. Сообраќајот на овој пат е во прек ...
МИЛОШОСКИ ШЕСТ ГОДИНИ ВО БИТОЛА ВЕТУВА ТОПЛИФИКАЦИЈА

МИЛОШОСКИ ШЕСТ ГОДИНИ ВО БИТОЛА ВЕТУВА ТОПЛИФИКАЦИЈА

Оваа грејна сезона се навршија десет години откако паднаа првите ветувања дека Битола ќе се топлифицира. Во 2006, неколку месеци по парламентраните из ...
СЕ КРАДЕ ОГРАДА ОД ХРАНИЛИШТЕТО ЗА РЕТКИ ПТИЦИ ВО ВИТАЧЕВО

СЕ КРАДЕ ОГРАДА ОД ХРАНИЛИШТЕТО ЗА РЕТКИ ПТИЦИ ВО ВИТАЧЕВО

Крадци крадат ограда од хранилиштето за мршојадци на висорамнината Витачево кај Кавадарци. Емануел Лисичанец од  Здружението за заштита на природата “ ...
ПРОПАЃА НАЈВРЕДНАТА ЗБИРКА НАРОДНИ НОСИИ ОТИ НЕ ВРЕДИ КОЛКУ ШТИКЛИТЕ НА МИНИСТЕРКАТА БЕТИ

ПРОПАЃА НАЈВРЕДНАТА ЗБИРКА НАРОДНИ НОСИИ ОТИ НЕ ВРЕДИ КОЛКУ ШТИКЛИТЕ НА МИНИСТЕРКАТА БЕТИ

Неповратно исчезнува македонското културно наследство поради негрижа на државата. Таков пример е една од највредните приватни збирки на рачни ракотвор ...
НОВИОТ СИСТЕМ ЗА НАПЛАТА ГИ ИЗНЕРВИРА ПАТНИЦИТЕ И ВОЗАЧИТЕ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ

НОВИОТ СИСТЕМ ЗА НАПЛАТА ГИ ИЗНЕРВИРА ПАТНИЦИТЕ И ВОЗАЧИТЕ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ

Новиот електронски систем за наплата, кој почна целосно да се применува и во ЈСП и кај приватниците од 1 јануари, ги изнервира и возачите и патниците. ...
НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

Дијабетичарите од Куманово се жалат дека со месеци не можат да обезбедат некои типови на инсулин и ленти за мерење на нивото на шекер во крвта. Иако е ...
ПОЛОВИНА ОД ОБЈЕКТИТЕ ВО СТРУМИЦА НЕ СЕ ЛЕГАЛИЗИРАА, ИМ СЕ ЗАКАНУВА РУШЕЊЕ

ПОЛОВИНА ОД ОБЈЕКТИТЕ ВО СТРУМИЦА НЕ СЕ ЛЕГАЛИЗИРАА, ИМ СЕ ЗАКАНУВА РУШЕЊЕ

На 4.630 објекти во општина Струмица им се заканува рушење, бидејки во предвидениот законски рок сопствениците не доставиле геодетски елаборати за лег ...
1 311 312 313 314 315 347 3130 / 3467 НАПИСИ