Категорија: Дописна мрежа

1 313 314 315 316 317 355 3150 / 3549 НАПИСИ
НАПРОЛЕТ ЌЕ СЕ УТВРДУВА ДАЛИ ПАЛМИТЕ ЈА ПРЕЖИВЕАЛЕ ЗИМАТА, ВЕЛАТ ОД „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“

НАПРОЛЕТ ЌЕ СЕ УТВРДУВА ДАЛИ ПАЛМИТЕ ЈА ПРЕЖИВЕАЛЕ ЗИМАТА, ВЕЛАТ ОД „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“

Влакнестите палми засадени во Скопје можат да издржат температури од минус петнаесет степени целзиусови, а како ја поднеле оваа зима со минус дваесет ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ МУ ДАДЕ НИ ДЕНАР НА СТРУМИЧКИОТ КАРНЕВАЛ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ МУ ДАДЕ НИ ДЕНАР НА СТРУМИЧКИОТ КАРНЕВАЛ

Нема пари од Mинистерството за култура за струмичкиот карневал. По минатогодишните 100 илјади денари за ова најмасовна манифестација на отворено, годи ...
ПРИТВОР ЗА ЦИМЕРОТ НА ПОЧИНАТИОТ БЕЗДОМНИК ВО БИТОЛА

ПРИТВОР ЗА ЦИМЕРОТ НА ПОЧИНАТИОТ БЕЗДОМНИК ВО БИТОЛА

Битолската полиција му изрече притвор на битолчанецот Пеце Андреевски кој е осомничен за убиство на бездомникот Сашо Дахан во Битола. Двајцата безд ...
ДРВОКРАДЦИ ЈА СОГОЛИЈА ТРИМ ПАТЕКАТА НАД СТРУМИЦА

ДРВОКРАДЦИ ЈА СОГОЛИЈА ТРИМ ПАТЕКАТА НАД СТРУМИЦА

Трим патеката за рекреација и спортување што се наоѓа во шумовитиот предел над Струмица е речиси соголена и уништена. Дрвокрадци со секири и пили секо ...
ПРЕКИНАТ Е БОЈКОТОТ НА НАСТАВАТА ВО ЛАЖАНИ, ОПШТИНАТА ДОБИ РОК ДО ПОНЕДЕЛНИК ДА ГО САНИРА ШКОЛОТО

ПРЕКИНАТ Е БОЈКОТОТ НА НАСТАВАТА ВО ЛАЖАНИ, ОПШТИНАТА ДОБИ РОК ДО ПОНЕДЕЛНИК ДА ГО САНИРА ШКОЛОТО

Прекинат е бојкотот на наставата на околу 270 ученици од основното училиште „Мирче Ацев“ во долненското село Лажани. Советот на родители одлучи да ѝ д ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВАТА НА БИТОЛСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВАТА НА БИТОЛСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК

Претставата „Смртта на Јовиќ“ по текст на битолскиот градоначалник Владимир Талески, а во режија на Сашо Миленковски не влезе во Националната програма ...
ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

Зголемена радиоактивност е констатирана во пепелта од депонијата на РЕК Битола и почите од овој регион. Дисперзијата на прашина од депонијата на пепел ...
ОХРИД Е УБАВ И КОГА Е ПРАЗЕН

ОХРИД Е УБАВ И КОГА Е ПРАЗЕН

Охрид е привлечен во зима исто како и во лето. За разлика од остатокот од земјата, Охрид периодов не прекриен со снег и е потопол за неколку степени о ...
СОВЕТНИЧКА НА ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГО ТУЖИ КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОТИ СКРШИЛА РАКА НА МРАЗ

СОВЕТНИЧКА НА ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГО ТУЖИ КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОТИ СКРШИЛА РАКА НА МРАЗ

Советничката на ВМРО-ДПМНЕ во советот на општина Куманово Злата Божиновска ќе го тужи градоначалникот Зоран Дамјановски затоа што не ги исчистил трото ...
ОТКАКО ДУИ И ДПА ОБВИНИЈА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА, ГРАД СКОПЈЕ ГИ ВРАТИ ДРЖАВНИТЕ АВТОБУСИ 9 И 19

ОТКАКО ДУИ И ДПА ОБВИНИЈА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА, ГРАД СКОПЈЕ ГИ ВРАТИ ДРЖАВНИТЕ АВТОБУСИ 9 И 19

Автобусите на Јавното собраќајно претпријатие - Скопје (ЈСП) ќе се вратат на линиите девет и деветнаесет, на барање на советниците од ДУИ и од ДПА во ...
1 313 314 315 316 317 355 3150 / 3549 НАПИСИ