Таг: 200 години

ДИЧО ЗОГРАФ ЗА 30 ГОДИНИ НАСЛИКАЛ ИКОНИ КАКО ЗА 2 ВЕКА – МАНУ И МПЦ СЛАВАТ 200 ГОДИНИ ОД НЕГОВОТО РАЃАЊЕ

ДИЧО ЗОГРАФ ЗА 30 ГОДИНИ НАСЛИКАЛ ИКОНИ КАКО ЗА 2 ВЕКА – МАНУ И МПЦ СЛАВАТ 200 ГОДИНИ ОД НЕГОВОТО РАЃАЊЕ

Дичо Зограф за 30-тина години активен твореќки век има насликано икони како за 200 години, рекоа академик Таки Фити и архиепископот охридски и македон ...
КИНА МУ ПОДАРИ НА ГЕРМАНСКИОТ ГРАД ТРИР СТАТУА ОД КАРЛ МАРКС ЗА 200-ГОДИШНИНАТА ОД НЕГОВОТО РАЃАЊЕ

КИНА МУ ПОДАРИ НА ГЕРМАНСКИОТ ГРАД ТРИР СТАТУА ОД КАРЛ МАРКС ЗА 200-ГОДИШНИНАТА ОД НЕГОВОТО РАЃАЊЕ

Во југозападниот германски град Трир денес почнува прославата на 200 години од раѓањето на економистот и таткото на комунизмот Карл Маркс, а на церемо ...
2 / 2 НАПИСИ