Таг: Агенција за храна и лекови

НЕ СТЕ КОЊИ ДА СЕ ЛЕЧИТЕ СО „ИВЕРМЕКТИН“ ПРОТИВ КОВИД-19, ВЕЛИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ НА САД

НЕ СТЕ КОЊИ ДА СЕ ЛЕЧИТЕ СО „ИВЕРМЕКТИН“ ПРОТИВ КОВИД-19, ВЕЛИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ НА САД

„Не сте коњи. Ниту крави. Сериозно, сите, престанете да го земате лекот 'иверкемтин'“, предупреди на Твитер Агенцијата за храна и лекови (ФДА) на САД. ...
САД ЌЕ ЈА ОДОБРАТ ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МОДЕРНА“, КОЈА Е ПОЕДНОСТАВНА ЗА ЧУВАЊЕ ОД ОНАА НА „ФАЈЗЕР“

САД ЌЕ ЈА ОДОБРАТ ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МОДЕРНА“, КОЈА Е ПОЕДНОСТАВНА ЗА ЧУВАЊЕ ОД ОНАА НА „ФАЈЗЕР“

Шефот на американската Агенција за храна и лекови (ФДА) изјави дека вакцината против ковид-19 на „Модерна“ ќе биде одобрена за употреба, откако советн ...
АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ЛЕКОВИ ОДОБРИ МАШИНИ ЗА ФИЛТРИРАЊЕ НА КРВТА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19

АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ЛЕКОВИ ОДОБРИ МАШИНИ ЗА ФИЛТРИРАЊЕ НА КРВТА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19

Американската Агенција за храна и лекови (ФДА) итно одобри систем за прочистување на крвта за да се третираат пациенти постари од 18 години заболени о ...
3 / 3 НАПИСИ