Таг: Атанас Вангелов

ПОЧИНА ФИЛОЛОГОТ И КНИЖЕВЕН ТЕОРЕТИЧАР АТАНАС ВАНГЕЛОВ

ПОЧИНА ФИЛОЛОГОТ И КНИЖЕВЕН ТЕОРЕТИЧАР АТАНАС ВАНГЕЛОВ

Филологот и книжевен теоретичар проф. д-р Атанас Вангелов почина денеска на 75 години, потврди семејството со објави на социјалните мрежи. Вангелов е ...
АТАНАС ВАНГЕЛОВ, ПАВЛЕ КУЗМАНОВСКИ, БЕДИА БЕГОВА И МАХИ НЕСИМИ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДАТА „11 ОКТОМВРИ“

АТАНАС ВАНГЕЛОВ, ПАВЛЕ КУЗМАНОВСКИ, БЕДИА БЕГОВА И МАХИ НЕСИМИ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДАТА „11 ОКТОМВРИ“

Оваа година ќе има четворица добитници на наградата „11 Октомври“, највисокото признание во областа на науката, уметноста, стопанството и други дејнос ...
2 / 2 НАПИСИ