Таг: бегалски центар

ФРАНЦИЈА ПОЧНА ДА ГО РАСЧИСТУВА МИГРАНТСКИОТ КАМП „ЏУНГЛА“ ВО КАЛЕ

ФРАНЦИЈА ПОЧНА ДА ГО РАСЧИСТУВА МИГРАНТСКИОТ КАМП „ЏУНГЛА“ ВО КАЛЕ

Повеќе од 1.200 полицајци и службеници во Франција почнаа со операцијата да ја расчистат „Џунглата“, мигрантски камп во Кале. Во кампот престојуваат о ...
ВО БУНТ ИЗГОРЕ ПОЛА БЕГАЛСКИ КАМП НА ЛЕЗБОС

ВО БУНТ ИЗГОРЕ ПОЛА БЕГАЛСКИ КАМП НА ЛЕЗБОС

Во насилни инциденти изгоре половина од бегалскиот центар Морија на островот Лезбос. Повеќе од 60 отсто од шаторите во кампот се целосно уништени, а и ...
2 / 2 НАПИСИ