Таг: билатерален спор

НАШИОТ СТАВ Е БИЛАТЕРАЛНИТЕ ПРАШАЊА ДА СЕ РЕШАВААТ НА БИЛАТЕРАЛНО НИВО, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ

НАШИОТ СТАВ Е БИЛАТЕРАЛНИТЕ ПРАШАЊА ДА СЕ РЕШАВААТ НА БИЛАТЕРАЛНО НИВО, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ

Преговарачката рамка треба да биде мултилатерален документ што содржи рамка за преговарање во однос на пристапување кон ЕУ како организација на држави ...
САД СЕ УБЕДЕНИ ДЕКА БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА ЌЕ НАЈДАТ РЕШЕНИЕ НАДВОР ОД ПРИСТАПНИОТ ПРОЦЕС СО ЕУ

САД СЕ УБЕДЕНИ ДЕКА БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА ЌЕ НАЈДАТ РЕШЕНИЕ НАДВОР ОД ПРИСТАПНИОТ ПРОЦЕС СО ЕУ

САД се убедени дека Бугарија и Северна Македонија ќе најдат решение преку преговарање за нивните билатерални спорови надвор од пристапниот процес со Е ...
2 / 2 НАПИСИ