Таг: Бисера Костадиновска-Стојчевска

1 2 3 20 / 30 НАПИСИ
ПРИВРШУВА ИЗВЕДБАТА НА ФАСАДАТА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ КОЈ СЕ ГРАДИ ОД 2014

ПРИВРШУВА ИЗВЕДБАТА НА ФАСАДАТА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ КОЈ СЕ ГРАДИ ОД 2014

Привршува изведбата на термофасадата и целосната стаклена фасада со нејзината конструкција и потконструкција на новиот објект на Турскиот театар во Ск ...
ИЗВИСИ НОВАТА СЦЕНА ЗА ТЕАТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ ОТИ НЕ СЕ РЕНОВИРА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

ИЗВИСИ НОВАТА СЦЕНА ЗА ТЕАТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ ОТИ НЕ СЕ РЕНОВИРА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Со нереновирањето на Универзалната сала, виси и шансата на Театарот за деца и младинци (ТДМ) конечно да добие нов простор. Триесет и две години ентузи ...
УНИВЕРЗАЛНА САЛА СКАПУВА, МИНИСТЕРКАТА БИСЕРА ЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ДАНЕЛА ДА Ѝ ПРАТИ ИНФОРМАЦИИ

УНИВЕРЗАЛНА САЛА СКАПУВА, МИНИСТЕРКАТА БИСЕРА ЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ДАНЕЛА ДА Ѝ ПРАТИ ИНФОРМАЦИИ

Ниту Град Скопје ја прави Универзална сала, ниту пак Владата ја презема. Пред еден месец од Владата беше најавено дека ќе се одземат ингеренциите за к ...
ВЛАДАТА ЌЕ Ѝ ЈА ОДЗЕМЕ УНИВЕРЗАЛНА САЛА НА АРСОВСКА, ЌЕ ЈА ДОПРАВА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ВЛАДАТА ЌЕ Ѝ ЈА ОДЗЕМЕ УНИВЕРЗАЛНА САЛА НА АРСОВСКА, ЌЕ ЈА ДОПРАВА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Владата ќе му ги одземе ингеренциите за Универзална сала на Град Скопје и ќе ја продолжи реконструкцијата. На последната владина седница била донесена ...
ОД СЛУЧАЕН ТВ-ПРИЛОГ ВО АЛБАНИЈА ВИДОВМЕ ДЕКА КАЈ НИВ СЕ УКРАДЕНИТЕ МАКЕДОНСКИ ИКОНИ, ВЕЛИ САШО ЦВЕТКОВСКИ ОД МАНУ

ОД СЛУЧАЕН ТВ-ПРИЛОГ ВО АЛБАНИЈА ВИДОВМЕ ДЕКА КАЈ НИВ СЕ УКРАДЕНИТЕ МАКЕДОНСКИ ИКОНИ, ВЕЛИ САШО ЦВЕТКОВСКИ ОД МАНУ

Македонските експерти случајно преку медиумите во Албанија, во 2013 забележаа дека таму се украдените икони од земјава, кажа денеска историчарот на ум ...
ШТИП ДОБИ ПАРИ ЗА ПРОЕКТОТ „ПОСЛЕДНИТЕ ЕВРЕЈСКИ КУЌИ“ ЗА 80-ГОДИШНИНАТА ОД ДЕПОРТАЦИЈАТА НА ЕВРЕИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

ШТИП ДОБИ ПАРИ ЗА ПРОЕКТОТ „ПОСЛЕДНИТЕ ЕВРЕЈСКИ КУЌИ“ ЗА 80-ГОДИШНИНАТА ОД ДЕПОРТАЦИЈАТА НА ЕВРЕИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

За одбележувањето на 80-годишнината од депортацијата на Евреите што ќе се случи догодина во Штип, Министерството за култура го поддржа истражувачкиот ...
СО ПОЛА МИЛИОН ЕВРА СЕ ОБНОВУВА ПОКРИВОТ НА НУБ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“, АРХИТЕКТОНСКОТО РЕМЕК-ДЕЛО СТАРО ПОЛА ВЕК

СО ПОЛА МИЛИОН ЕВРА СЕ ОБНОВУВА ПОКРИВОТ НА НУБ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“, АРХИТЕКТОНСКОТО РЕМЕК-ДЕЛО СТАРО ПОЛА ВЕК

Триесет милиони денари (околу пола милион евра) чини реконструкцијата на покривот на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ ( ...
МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЌЕ СЕ УЧИ ВО ШКОЛИТЕ ВО ИТАЛИЈА КАДЕ ИМА МНОГУ МАКЕДОНЦИ

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЌЕ СЕ УЧИ ВО ШКОЛИТЕ ВО ИТАЛИЈА КАДЕ ИМА МНОГУ МАКЕДОНЦИ

Македонски јазик ќе се изучува во училиштата во Италија, во градовите каде има најмногу Македонци, предвидува пилот-проектот како дел од петтата Прогр ...
ОД ПОНЕДЕЛНИК ОНЛАЈН АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА ЗА 2023

ОД ПОНЕДЕЛНИК ОНЛАЈН АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА ЗА 2023

Од понеделник, 17 октомври, културните институции и уметниците ќе може да аплицираат онлајн на Конкурсот за поддршка на проекти од национален интерес ...
ЖИВОТОТ Е ПЕСНА

ЖИВОТОТ Е ПЕСНА

Американците решија да ни ги реновираат и спомениците од Втората светска војна. Изгледа дека тие имаат повеќе свест за значењето што антифашизмот го и ...
1 2 3 20 / 30 НАПИСИ