Таг: Битола

1 2 3 4 5 59 30 / 585 НАПИСИ
ОДЗЕМАЊЕТО НА СОПСТВЕНОСТА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ Е НОВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЈА, ВЕЛАТ ОД ПСК „ПЕЛИСТЕР“

ОДЗЕМАЊЕТО НА СОПСТВЕНОСТА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ Е НОВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЈА, ВЕЛАТ ОД ПСК „ПЕЛИСТЕР“

Нова национализација во 21. век, вака планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ го нарече решението со кое Општина Битола му ја одзеде сопственоста врз п ...
ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ОДЗЕДЕ СОПСТВЕНОСТА ЗА ДОМОТ „КОПАНКИ“ И ЈА ПРЕНЕСЕ НА ДРЖАВАТА

ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ОДЗЕДЕ СОПСТВЕНОСТА ЗА ДОМОТ „КОПАНКИ“ И ЈА ПРЕНЕСЕ НА ДРЖАВАТА

Општина Битола донесе решение со кое ја одзеде сопственоста на планинарскиот дом „Копанки“ на Пелистер од планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ и ја ...
„МЕТИ СИ СО КЛАСНЕТО“ – ПРОФЕСОРКА ПО АНГЛИСКИ, ГОРДА ЧИСТАЧКА И НОВА БИТОЛСКА ЛЕГЕНДА

„МЕТИ СИ СО КЛАСНЕТО“ – ПРОФЕСОРКА ПО АНГЛИСКИ, ГОРДА ЧИСТАЧКА И НОВА БИТОЛСКА ЛЕГЕНДА

Таа е професорка по англиски јазик која излезе од удобноста на професорското столче и комодитетот на училницата. Ги понесе учениците заедно да чистат ...
БИТОЛЧАНИ СЕ РАЗЛАДУВААТ КАПЕЈЌИ СЕ ВО ПЕЛИСТЕРСКИТЕ ОЧИ

БИТОЛЧАНИ СЕ РАЗЛАДУВААТ КАПЕЈЌИ СЕ ВО ПЕЛИСТЕРСКИТЕ ОЧИ

Некои битолчани кои деновиве побегнаа од горештините на Пелистер, се разладија во водите на Големото и Мало Езеро на врвот од планината. Двете се глац ...
ЖЕНСКА НОСИЈА ОД БИТОЛСКО ПОЛЕ СТАРА ЕДЕН ВЕК ПРОГЛАСЕНА ЗА НАЈУБАВА ВО СЕВЕРЕН КИПАР

ЖЕНСКА НОСИЈА ОД БИТОЛСКО ПОЛЕ СТАРА ЕДЕН ВЕК ПРОГЛАСЕНА ЗА НАЈУБАВА ВО СЕВЕРЕН КИПАР

Македонската носија од Битолско поле стара преку сто години е избрана за најубава на 24. Интернационален фестивал во Искеле, Северен Кипар. Носијата е ...
ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН СО ГОДИНИ ИМА ПОВЕЌЕ ПОЧИНАТИ ОТКОЛКУ РОДЕНИ

ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН СО ГОДИНИ ИМА ПОВЕЌЕ ПОЧИНАТИ ОТКОЛКУ РОДЕНИ

Лани во Пелагонискиот Регион имало 952 повеќе починати отколку родени, покажуваат податоците на МАКСтат базата на Државниот завод за статистика. Така, ...
БИТОЛЧАНИ КОИ РЕДОВНО ПЛАЌААТ ВОДА ГИ ПРИЈАВУВААТ КОМШИИТЕ ШТО КРАДАТ

БИТОЛЧАНИ КОИ РЕДОВНО ПЛАЌААТ ВОДА ГИ ПРИЈАВУВААТ КОМШИИТЕ ШТО КРАДАТ

Битолчани се охрабрија и ги пријавуваат комшиите кои крадат вода. Граѓаните имаат можност на е-поштата на јавното претпријатие „Водовод“ да пријават а ...
БИСТРИЦА, НА 4 КИЛОМЕТРИ ОД БИТОЛА, ОСТАНУВА БЕЗ ВОДА ОТИ ЖИТЕЛИТЕ НЕ САКААТ ДА ПЛАЌААТ ЗА ВОДОВОД

БИСТРИЦА, НА 4 КИЛОМЕТРИ ОД БИТОЛА, ОСТАНУВА БЕЗ ВОДА ОТИ ЖИТЕЛИТЕ НЕ САКААТ ДА ПЛАЌААТ ЗА ВОДОВОД

Село Бистрица на четири километри од Битола деновиве е без вода. На социјалните мрежи жители со иронија коментираат дека ова не е баш битолски проблем ...
ДЕТСКИ КАРДИОХИРУРГ И ВЕТЕРИНАР ОД АМЕРИКА ПОМАГААТ ТРЕТМАН НА УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА ВО БИТОЛА

ДЕТСКИ КАРДИОХИРУРГ И ВЕТЕРИНАР ОД АМЕРИКА ПОМАГААТ ТРЕТМАН НА УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА ВО БИТОЛА

Детскиот кардиохирург од Америка Стив Бибевски, кој води потекло од Македонија, заедно со неговата сопруга Џенифер, вeтеринарен хирург, одлучија да по ...
СЕ ФАЌАА ВРСКИ ЗА ДА СЕ ОДИ НА АКЦИЈА, СЕ СЕЌАВААТ БРИГАДИРИТЕ ОД „СТРЕЖЕВО“ НА 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ

СЕ ФАЌАА ВРСКИ ЗА ДА СЕ ОДИ НА АКЦИЈА, СЕ СЕЌАВААТ БРИГАДИРИТЕ ОД „СТРЕЖЕВО“ НА 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ

На времето врски се фаќаа за да се оди на работна акција, се јавуваа родители децата да им ги пуштиме во некоја бригада, немаше место колку што имаше ...
1 2 3 4 5 59 30 / 585 НАПИСИ