Таг: „Браќа Манаки“

1 2 3 5 10 / 43 НАПИСИ
ЗЛАТНА КАМЕРА 300 ЗА РУБЕНС ИМПЕНС, СНИМАТЕЛОТ НА „ОСУМ ПЛАНИНИ“

ЗЛАТНА КАМЕРА 300 ЗА РУБЕНС ИМПЕНС, СНИМАТЕЛОТ НА „ОСУМ ПЛАНИНИ“

Златната Камера 300  на фестивалот „Браќа Манаки“ ја освои Рубен Импенс за филмот „Осум планини“ , „за компонирањето на моќна и трогателна приказна шт ...
„СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА“ Е ЗА ДОБРИНАТА, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ КРИСТИЈАН РИСТЕСКИ ЧИЈ ФИЛМ ГО ЗАТВОРА „МАНАКИ“

„СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА“ Е ЗА ДОБРИНАТА, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ КРИСТИЈАН РИСТЕСКИ ЧИЈ ФИЛМ ГО ЗАТВОРА „МАНАКИ“

„Снежана на крајот умира“, дебито на Кристијан Ристески, вечерва го затвора 43. издание на Фестивалот на филмската камера „Браќа Манаки“ во Битола. Фи ...
ФИЛМОТ Е МИКС ОД ВОЈСКА И ЦИРКУС, ВЕЛИ ЕНТОНИ ДОД МЕНТЛ, ЛАУРЕАТОТ НА ЗЛАТНА КАМЕРА 300 НА „МАНАКИ“

ФИЛМОТ Е МИКС ОД ВОЈСКА И ЦИРКУС, ВЕЛИ ЕНТОНИ ДОД МЕНТЛ, ЛАУРЕАТОТ НА ЗЛАТНА КАМЕРА 300 НА „МАНАКИ“

Оскаровецот Ентони Дод Ментл, британско-дански кинематографер и лауреат на Златна Камера 300 за животно дело на годинашниот фестивал на филмската каме ...
НИКОГАШ НЕ СЕ ОСЕТИВ ПОТЦЕНЕТО ОТИ ИМАВ СРЕЌА ДА РАБОТАМ СО ИНТЕЛИГЕНТНИ АВТОРИ, ВЕЛИ ДАРИА Д’АНТОНИО, КИНЕМАТОГРАФЕРКА НА „БОЖЈАТА РАКА“ НА СОРЕНТИНО

НИКОГАШ НЕ СЕ ОСЕТИВ ПОТЦЕНЕТО ОТИ ИМАВ СРЕЌА ДА РАБОТАМ СО ИНТЕЛИГЕНТНИ АВТОРИ, ВЕЛИ ДАРИА Д’АНТОНИО, КИНЕМАТОГРАФЕРКА НА „БОЖЈАТА РАКА“ НА СОРЕНТИНО

Дариа Д’Антонио, една од водечките италијански и европски кинематограферки, е специјална гостинка на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола со гала-проек ...
ЕНТОНИ ДОД МЕНТЛ ЈА ДОБИ ЗЛАТНАТА КАМЕРА 300 НА „МАНАКИ“, ПОВЕЌЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ФИЛМАЏИИ НА ЦРВЕНИОТ ТЕПИХ ВО БИТОЛА

ЕНТОНИ ДОД МЕНТЛ ЈА ДОБИ ЗЛАТНАТА КАМЕРА 300 НА „МАНАКИ“, ПОВЕЌЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ФИЛМАЏИИ НА ЦРВЕНИОТ ТЕПИХ ВО БИТОЛА

Посетеност како годинешната на отворањето на Фестивалот на филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола не се памети во изминатите години. Еден час беше ма ...
„НЕТФЛИКС“ ЈА ИЗМЕНИ ПРОГРАМАТА НА „БРАЌА МАНАКИ“, СЕ ОТВОРА СО „МАЈКА И СИН“ МЕСТО СО „РАКАТА НА ГОСПОД“

„НЕТФЛИКС“ ЈА ИЗМЕНИ ПРОГРАМАТА НА „БРАЌА МАНАКИ“, СЕ ОТВОРА СО „МАЈКА И СИН“ МЕСТО СО „РАКАТА НА ГОСПОД“

Малку недостигаше Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола годинава да го носи мотото Манаки мајки (Manaki Мothers) зашто ...
ЏЕБНИОТ ФОТОАПАРАТ НА МАНАКИ И ЦЕЛИОТ ФОНД НА БРАЌАТА ДА СТАНАТ НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО, А ТИЕ ДА ДОБИЈАТ СПОМЕН СОБА ВО БИТОЛА, БАРААТ ОД АРХИВОТ

ЏЕБНИОТ ФОТОАПАРАТ НА МАНАКИ И ЦЕЛИОТ ФОНД НА БРАЌАТА ДА СТАНАТ НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО, А ТИЕ ДА ДОБИЈАТ СПОМЕН СОБА ВО БИТОЛА, БАРААТ ОД АРХИВОТ

Ем џебен, ем зафаќа површина колку стотина денешни мобилни телефони. Вака изгледа џебниот,односно мобилниот фотоапарат што пред повеќе од сто години г ...
ФИНСКИОТ КИНЕМАТОГРАФЕР ЈАНИ-ПЕТЕРИ ПАСИ ОСВОИ ЗЛАТНА КАМЕРА 300 НА „БРАЌА МАНАКИ“

ФИНСКИОТ КИНЕМАТОГРАФЕР ЈАНИ-ПЕТЕРИ ПАСИ ОСВОИ ЗЛАТНА КАМЕРА 300 НА „БРАЌА МАНАКИ“

Победник на 42. издание на „Браќа Манаки“, а со тоа и двокаратен лауреат во историјата на фестивалот, е кинематограферот од Финска Јани-Петери Паси, к ...
ПОВЕЌЕ СЕ ТРЕТИРААТ СПОРТСКИТЕ УСПЕСИ, ОТКОЛКУ ОНИЕ ВО КУЛТУРАТА, ВЕЛИ ПРОДУЦЕНТОТ НА „СЕВЕРЕН ПОЛ“ РОБЕРТ НАСКОВ

ПОВЕЌЕ СЕ ТРЕТИРААТ СПОРТСКИТЕ УСПЕСИ, ОТКОЛКУ ОНИЕ ВО КУЛТУРАТА, ВЕЛИ ПРОДУЦЕНТОТ НА „СЕВЕРЕН ПОЛ“ РОБЕРТ НАСКОВ

„Македонската јавност не му придаде голема важност на нашиот успех. Повеќе се третираат спортските успеси отколку оние во културата“, рече Роберт Наск ...
ИНТИМНИТЕ СНИМКИ НА МЛАДИТЕ И ОБЈАВУВАЊЕТО НА ИНТЕРНЕТ Е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ, А НЕ СЕ ПРЕЗЕМА НИШТО, ВЕЛИ РЕЖИСЕРКАТА НА „СЕСТРИ“ ДИНА ДУМА

ИНТИМНИТЕ СНИМКИ НА МЛАДИТЕ И ОБЈАВУВАЊЕТО НА ИНТЕРНЕТ Е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ, А НЕ СЕ ПРЕЗЕМА НИШТО, ВЕЛИ РЕЖИСЕРКАТА НА „СЕСТРИ“ ДИНА ДУМА

„Многу ми беше важно да го пренесам светот во кој живеат младите зашто снимањето и објавувањето на нивниот интимни односи на социјалните мрежи е серио ...
1 2 3 5 10 / 43 НАПИСИ