Таг: Букстар

НОБЕЛОВКАТА СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА БУКСТАР ЗА 2022

НОБЕЛОВКАТА СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА БУКСТАР ЗА 2022

Нобеловката Светлана Алексиевич е годинашната добитничка на наградата Букстар, што ја доделува истоимениот фестивал на европската литература во Скопје ...
ЧЕШКАТА АМБАСАДА ВО СКОПЈЕ СО ФОТОИЗЛОЖБА И ФИЛМОВИ ЌЕ ОДБЕЛЕЖИ 30 ГОДИНИ ОД КАДИФЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ЧЕШКАТА АМБАСАДА ВО СКОПЈЕ СО ФОТОИЗЛОЖБА И ФИЛМОВИ ЌЕ ОДБЕЛЕЖИ 30 ГОДИНИ ОД КАДИФЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Со изложба, филмови и промоција на книга, Амбасадата на Чешка во Скопје ќе одбележи 30 години од Кадифената револуција во Чехословачка, која на 17 ное ...
2 / 2 НАПИСИ