Таг: дебата

1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ
НЕМА НИ ПАРТИСКИ НИ НАЦИОНАЛНИ РАЗЛИКИ ЗА ИЗГРАДБА НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ ПО ЗАТВОРЕНАТА ДЕБАТА ВО СОБРАНИЕТО

НЕМА НИ ПАРТИСКИ НИ НАЦИОНАЛНИ РАЗЛИКИ ЗА ИЗГРАДБА НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ ПО ЗАТВОРЕНАТА ДЕБАТА ВО СОБРАНИЕТО

Локацијата за новиот Универзитетски Клинички центар да биде транспортно пристапна и лесно достапна на граѓаните, економски оправдана, пријателски наст ...
40 НАСТАВНИЦИ ЌЕ ГИ ОБУЧУВААТ СВОИТЕ КОЛЕГИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА КАКО ДА ВОВЕДАТ ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

40 НАСТАВНИЦИ ЌЕ ГИ ОБУЧУВААТ СВОИТЕ КОЛЕГИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА КАКО ДА ВОВЕДАТ ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Една од реформите за воведување инклузивно образование, или образовниот процес да се врши по мерка на секое дете, ќе биде обуката на наставниот кадар ...
НАСЛЕДИВМЕ СИТУАЦИЈА НА НЕСАКАНА БРЕМЕНОСТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД ЗА АБОРТУС, КАЖА ШИЛЕГОВ НА ДЕБАТАТА ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО

НАСЛЕДИВМЕ СИТУАЦИЈА НА НЕСАКАНА БРЕМЕНОСТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД ЗА АБОРТУС, КАЖА ШИЛЕГОВ НА ДЕБАТАТА ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО

Граѓанските иницијативи и претставниците на власта ниту на втората дебата за изградбата на гасоводот на Водно не најдоа заедничко решение. Од граѓа ...
СО БОЈКОТОТ ЈА БОЈКОТИРАМЕ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНОСТ И ИДНИНАТА НА ДЕЦАТА, ВЕЛИ ЗАМЕНИК ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ВМРО-ДПМНЕ БОГОЈЕСКИ

СО БОЈКОТОТ ЈА БОЈКОТИРАМЕ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНОСТ И ИДНИНАТА НА ДЕЦАТА, ВЕЛИ ЗАМЕНИК ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ВМРО-ДПМНЕ БОГОЈЕСКИ

Со повикување на бојкот на референдумот на 30 септември ја бојкотираме  и македонската државност и иднината на нашите деца, изјави заменик генерален с ...
ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК НА ДОХОД ГО ОДЛОЖИВМЕ ПОРАДИ РЕФЕРЕНДУМОТ, КАЖА ЗАЕВ

ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК НА ДОХОД ГО ОДЛОЖИВМЕ ПОРАДИ РЕФЕРЕНДУМОТ, КАЖА ЗАЕВ

Даночната реформа или воведување на порогресивен данок на персонален доход е одложена поради референдумот за договорот со Грција, кажа денес премиерот ...
ЌЕ СЕ ИСЕЧАТ 1,7 ХЕКТАРИ ДРВЈА, КАДЕ И ДА ГРАДИМЕ ЌЕ СЕ УНИШТИ ПОВЕЌЕ ЗЕЛЕНИЛО, РЕКОА ОД ВЛАДАТА НА ДЕБАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ АКТИВИСТИ ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО

ЌЕ СЕ ИСЕЧАТ 1,7 ХЕКТАРИ ДРВЈА, КАДЕ И ДА ГРАДИМЕ ЌЕ СЕ УНИШТИ ПОВЕЌЕ ЗЕЛЕНИЛО, РЕКОА ОД ВЛАДАТА НА ДЕБАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ АКТИВИСТИ ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО

Владата преку снимка им презентираше на граѓанските иницијативи колку дрвја ќе се сечат на Водно, велејќи им дека оваа е траса со најмала штета, но ак ...
ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ НЕМААТ БИОГРАФИЈА, ЗАТОА НА ВЕБ СТРАНИТЕ ЗА СУДИИТЕ ИМА САМО ДАТУМ НА РАЃАЊЕ

ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ НЕМААТ БИОГРАФИЈА, ЗАТОА НА ВЕБ СТРАНИТЕ ЗА СУДИИТЕ ИМА САМО ДАТУМ НА РАЃАЊЕ

Судиите се затворени и исплашени од новинари, претседателите на судовите ригидни во споделувањето информации со јавноста, на веб страните на судовите ...
ГРУПА ВРАБОТЕНИ ВО МВР БРИШЕЛЕ ТРАГИ И УНИШТУВАЛЕ ДОКАЗИ ПО НАРАЧКА, КАЖА СПАСОВСКИ

ГРУПА ВРАБОТЕНИ ВО МВР БРИШЕЛЕ ТРАГИ И УНИШТУВАЛЕ ДОКАЗИ ПО НАРАЧКА, КАЖА СПАСОВСКИ

Во Министерството за внатрешни работи постоела група вработени задолжена за бришење траги и уништување докази, кажа министерот за внатрешни работи Оли ...
ДЕБАТА НА „ПЛОШТАД СЛОБОДА“ ЗА ПОЛИТИЧКО-ЕКОЛОШКИОТ КОНЦЕПТ ОДРАСТ

ДЕБАТА НА „ПЛОШТАД СЛОБОДА“ ЗА ПОЛИТИЧКО-ЕКОЛОШКИОТ КОНЦЕПТ ОДРАСТ

Здружението „Плоштад Слобода“ организира предавање и дискусија вечерва во 19 часот во Националната универзитетска библиотека„ Св. Климент Охридски“ во ...
ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ЗА ИТ КОМПАНИИТЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОД 10 НА 3 ОТСТО, ДОПРВА ЌЕ ДЕБАТИРАМЕ ЗА ПРАГОТ ЗА ПЕРСОНАЛЕЦОТ, КАЖА ЗАЕВ

ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ЗА ИТ КОМПАНИИТЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОД 10 НА 3 ОТСТО, ДОПРВА ЌЕ ДЕБАТИРАМЕ ЗА ПРАГОТ ЗА ПЕРСОНАЛЕЦОТ, КАЖА ЗАЕВ

Владата размислува за намалување на данокот на добивка за информатичките компании, кажа премиерот Зоран Заев, за да ги мотивираат големите компании од ...
1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ