Таг: домати

НА СТРУМИЧКИТЕ ПИПЕРКИ ИМ ТРЕБА ЗАШТИТА ОД УВ ЗРАЧЕЊЕ, СÈ ПОМАЛКУ РОД НА ОТВОРЕНО ПОРАДИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

НА СТРУМИЧКИТЕ ПИПЕРКИ ИМ ТРЕБА ЗАШТИТА ОД УВ ЗРАЧЕЊЕ, СÈ ПОМАЛКУ РОД НА ОТВОРЕНО ПОРАДИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Високите температури го преполовуваат градинарското производство во струмичкиот регион, иако земјоделците применуваат нови сортни семиња на култури ко ...
ПЛУС ЧЕТИРИ ДЕНАРИ ОД ДРЖАВАТА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ АКО ДОМАТИТЕ ГИ ПРЕДАДАТ ВО КОНЗЕРВНИТЕ ФАБРИКИ

ПЛУС ЧЕТИРИ ДЕНАРИ ОД ДРЖАВАТА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ АКО ДОМАТИТЕ ГИ ПРЕДАДАТ ВО КОНЗЕРВНИТЕ ФАБРИКИ

За нормализирање на состојбите со огромното производство домати во земјава, Владата на предлог на Министерството за земјоделство ќе донесе одлука за и ...
ДОМАТИТЕ ОД СТРУМИЧКО ОСТАНАА НА НИВИТЕ, МИНИСТЕРСТВОТО ДОГОВАРА ОТКУП ОД ПРЕРАБОТУВАЧИТЕ

ДОМАТИТЕ ОД СТРУМИЧКО ОСТАНАА НА НИВИТЕ, МИНИСТЕРСТВОТО ДОГОВАРА ОТКУП ОД ПРЕРАБОТУВАЧИТЕ

Земјоделците од Струмичко се во паника, бидејќи неколку дена нема ниту откуп, ниту пласман на доматите. Тие стравуваат за своето производство, кое пре ...
3 / 3 НАПИСИ