Таг: Еврејската заедница

ТОРА ОД ШПАНИЈА СТАРА 500 ГОДИНИ ДОБИ ПОЧЕСНО МЕСТО ВО СКОПСКИОТ МЕМОРИЈАЛЕН ЦЕНТАР НА ХОЛОКАУСТОТ

ТОРА ОД ШПАНИЈА СТАРА 500 ГОДИНИ ДОБИ ПОЧЕСНО МЕСТО ВО СКОПСКИОТ МЕМОРИЈАЛЕН ЦЕНТАР НА ХОЛОКАУСТОТ

Свитоци од Тора стара половина милениум, која сефардските Евреи од Шпанија ја донеле на Балканот, од денес има почесно место во постојаната изложбена ...
СО ПАЛЕЊЕ ШЕСТ СВЕЌИ ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ХОЛОКАУСТОТ ВО СКОПЈЕ

СО ПАЛЕЊЕ ШЕСТ СВЕЌИ ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ХОЛОКАУСТОТ ВО СКОПЈЕ

Со палење шест свеќи во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија и изложба беше одбележан Јом Ашоа – Национален комеморативен ден ...
2 / 2 НАПИСИ