Таг: градоначалничка

1 2 10 / 19 НАПИСИ
БИТОЛСКАТА ГРАДОНАЧАЛНИЧКА ПРЕДЛАГА БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО, ОПШТИНАТА ЌЕ ГО СУБВЕНЦИОНИРА

БИТОЛСКАТА ГРАДОНАЧАЛНИЧКА ПРЕДЛАГА БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО, ОПШТИНАТА ЌЕ ГО СУБВЕНЦИОНИРА

Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска достави иницијатива до превозниците да вршат бесплатен општински линиски превоз во критичните ден ...
БИТОЛЧАНИ ПРЕД 112 ГОДИНИ ВОЗЕЛЕ ВЕЛОСИПЕДИ, А УШТЕ НЕМА ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ

БИТОЛЧАНИ ПРЕД 112 ГОДИНИ ВОЗЕЛЕ ВЕЛОСИПЕДИ, А УШТЕ НЕМА ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ

Битолчани имале велосипедски клуб уште пред 112 години, а денес сѐ уште сонуваат да добијат соодветни велосипедски патеки. Се смета дека во Битола во ...
СЕРИЈА ПОТПАЛУВАЊА НА ОПШТИНСКИ И ПРИВАТЕН ИМОТ ВО МОГИЛА, ПОЛИЦИЈАТА СО МЕСЕЦИ ТРАГА ПО ПИРОМАНИТЕ

СЕРИЈА ПОТПАЛУВАЊА НА ОПШТИНСКИ И ПРИВАТЕН ИМОТ ВО МОГИЛА, ПОЛИЦИЈАТА СО МЕСЕЦИ ТРАГА ПО ПИРОМАНИТЕ

Непознати лица со месеци потпалуваат штали, бали добиточна храна и уништуваат ниви во пелагониското село Могила. За десет месеци изгореа околу 5.000 б ...
ПУШТЕНА СТРУЈАТА ВО БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

ПУШТЕНА СТРУЈАТА ВО БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

Пуштена е струјата во десетте битолски училишта, па во понеделник без проблем ќе започне учебната година во сите школи во општина Битола. Општината ...
АМСТЕРДАМ ПО СЕДУМ ВЕКОВИ ПРВПАТ ЌЕ ДОБИЕ ГРАДОНАЧАЛНИЧКА

АМСТЕРДАМ ПО СЕДУМ ВЕКОВИ ПРВПАТ ЌЕ ДОБИЕ ГРАДОНАЧАЛНИЧКА

Фемке Халсема ќе биде нов градоначалник на Амстердам, станувајќи прва жена во историјата на градот која била избрана на оваа функција. Иако повеќето ...
УЧИЛИШТАТА ВО БИТОЛА СО ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛЕ СТРУЈА

УЧИЛИШТАТА ВО БИТОЛА СО ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛЕ СТРУЈА

Десет од 18 постоечки училишта во Битола шест-седум години се со блокирана сметка поради долгови. Вкупниот долг на битолското образование е 4,3 милион ...
РОДИТЕЛИ И ФИРМИ ПОМАГААТ ВО СРЕДУВАЊЕ НА БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

РОДИТЕЛИ И ФИРМИ ПОМАГААТ ВО СРЕДУВАЊЕ НА БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

Ученици, родители, фирми и Општината се вклучија во акцијата за средување на руинираните простории во дел од училиштата во Битола. Исчезна грозниот из ...
ПРИВИЛЕГИРАНИ ФИРМИ ИСПЛАТЕНИ ЗА „БИТ ФЕСТ“ ВО ВРЕМЕ НА ТАЛЕСКИ, НА ДРУГИТЕ ОПШТИНАТА УШТЕ ИМ ДОЛЖИ

ПРИВИЛЕГИРАНИ ФИРМИ ИСПЛАТЕНИ ЗА „БИТ ФЕСТ“ ВО ВРЕМЕ НА ТАЛЕСКИ, НА ДРУГИТЕ ОПШТИНАТА УШТЕ ИМ ДОЛЖИ

Народниот театар од Битола добил најмногу пари од општинскиот буџет предвиден за „Бит фест“ годинава. Ова се гледа од листата што на денешната седница ...
СО ЗУРЛИ И ТАПАНИ И СО ПОНЕКОЈ ИСТРЕЛ ПРОСЛАВЕНА ПОБЕДАТА НА ТЕУТА АРИФИ

СО ЗУРЛИ И ТАПАНИ И СО ПОНЕКОЈ ИСТРЕЛ ПРОСЛАВЕНА ПОБЕДАТА НА ТЕУТА АРИФИ

На градскиот плоштад во Тетово стотина приврзаници на ДУИ ја прославија победата на Теута Арифи за градоначалничка на Тетово. На плоштадот ечеа зурли ...
ТАЛЕСКИ СО ЦРВЕН ТЕПИХ ЈА ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НАТАША ПЕТРОВСКА 

ТАЛЕСКИ СО ЦРВЕН ТЕПИХ ЈА ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НАТАША ПЕТРОВСКА 

Со црвен тепих Општина Битола денес ја дочека новата градоначалничка Наташа Петровска. На тепихот ја поздрави досегашниот шеф на градоначалничкиот каб ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ