Таг: греење

1 2 3 6 10 / 59 НАПИСИ
ОЏАЦИТЕ НА КУЌИТЕ ЧАДАТ И ТРУЈАТ, НО ЗА КАЗНА ТРЕБА СУДСКИ НАЛОГ

ОЏАЦИТЕ НА КУЌИТЕ ЧАДАТ И ТРУЈАТ, НО ЗА КАЗНА ТРЕБА СУДСКИ НАЛОГ

„Оџаците чадат, смрди, не се дише, соседот кој знае што гори“. Ова се дел од поплаќите што можат да се чујат меѓу битолчани за врема на грејната сезон ...
ДЕСЕТИЦИ БОЛНИЦИ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ, ОСВЕН МЕРКИ ПРОТИВ ПУШЕЊЕ СМЕНЕТЕ ГО И НАЧИНОТ НА ГРЕЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

ДЕСЕТИЦИ БОЛНИЦИ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ, ОСВЕН МЕРКИ ПРОТИВ ПУШЕЊЕ СМЕНЕТЕ ГО И НАЧИНОТ НА ГРЕЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

Седум големи болници и десетици помали болници и амбуланти се загреваат на мазут, покажува мапата на загадувачи која ја изработи граѓанската иницијати ...
ЕДНА ТРЕТИНА ОД ДОМАЌИНСТВАТА ВО БИТОЛА И ЗИМАВА ЌЕ СЕ ГРЕАТ НА ДРВА И НАФТА, ВОЗДУХОТ ПОЛН СО ШТЕТНИ ЧЕСТИЧКИ

ЕДНА ТРЕТИНА ОД ДОМАЌИНСТВАТА ВО БИТОЛА И ЗИМАВА ЌЕ СЕ ГРЕАТ НА ДРВА И НАФТА, ВОЗДУХОТ ПОЛН СО ШТЕТНИ ЧЕСТИЧКИ

Магла уште не паднала над Битола, но доколку кон градот се погледне од околните ридови се добива впечаток како да има сињак. За време на грејната сезо ...
НАД 700 ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО ЗЕМЈАВА СЕ ГРЕАТ НА НАФТА И МАЗУТ, „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ НАПРАВИ МАПА НА ЗАГАДУВАЧИ

НАД 700 ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО ЗЕМЈАВА СЕ ГРЕАТ НА НАФТА И МАЗУТ, „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ НАПРАВИ МАПА НА ЗАГАДУВАЧИ

Околу 700 јавни објекти низ државата се загадувачи бидејќи се греат на мафта и мазут, покажува мапата која ја направи граѓанската иницијатива „Шанса з ...
ВОДНО ОСТАНА БЕЗ ПАРНО ОТИ ДРЖАВАТА ГО ПРОДАЛА ЗЕМЈИШТЕТО ПОД ТОПЛАНАТА

ВОДНО ОСТАНА БЕЗ ПАРНО ОТИ ДРЖАВАТА ГО ПРОДАЛА ЗЕМЈИШТЕТО ПОД ТОПЛАНАТА

На старата топлана во населбата Водно во Скопје поставени се знаци за забранет пристап до објектот, поставени на оградата, испишани на англиски јазик ...
ТРОШИМЕ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО ЕУ ОТИ ЗГРАДИТЕ НЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

ТРОШИМЕ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО ЕУ ОТИ ЗГРАДИТЕ НЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

Во земјава се троши двојно повеќе струја за разлика од европските земји оти нема енергетски ефикасни објекти. И покрај тоа што согласно Законот за ене ...
СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ СЕ СКАРАА КАКО ДА СЕ ГРЕЕ ГРАДИНКА ВО БИТОЛА И КОЈ ТРЕБА ДА ГО ПОПРАВИ ДЕФЕКТОТ

СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ СЕ СКАРАА КАКО ДА СЕ ГРЕЕ ГРАДИНКА ВО БИТОЛА И КОЈ ТРЕБА ДА ГО ПОПРАВИ ДЕФЕКТОТ

Општина Битола и детската градинка „Естреја Овадија Мара“ не можат да најдат заедничко решение за проблемот со загревање на градинката „Колибри“ во на ...
КОРИСНИЦИТЕ НА „ЖЕЛЕЗАРСКОТО“ ПАРНО ЌЕ НЕМААТ ГРЕЕЊЕ 24 ЧАСА НА ДЕН, ТУКУ ОД 6 ДО 22 ЧАСОТ КАКО ЦЕЛО СКОПЈЕ

КОРИСНИЦИТЕ НА „ЖЕЛЕЗАРСКОТО“ ПАРНО ЌЕ НЕМААТ ГРЕЕЊЕ 24 ЧАСА НА ДЕН, ТУКУ ОД 6 ДО 22 ЧАСОТ КАКО ЦЕЛО СКОПЈЕ

Корисниците на таканареченото „железарско“ парно во населбите Автокоманда ќе немаат греење 24 часа на ден како досега туку од 6 до 22 часот. Од ЕСМ ве ...
НАД 100 ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ ВО СКОПЈЕ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ И НАФТА, ПОКАЖА МАПАТА НА „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

НАД 100 ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ ВО СКОПЈЕ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ И НАФТА, ПОКАЖА МАПАТА НА „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

Над 100 јавни институции во Скопје се греат на мазут и екстра лесно гориво, покажа истражувањето кое го направи граѓанската иницијатива „Шанса за Цент ...
МЕСТО НА ДРВА, ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА ЈЕГУНОВЦЕ ЌЕ СЕ ГРЕАТ СО ИНВЕРТЕРИ

МЕСТО НА ДРВА, ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА ЈЕГУНОВЦЕ ЌЕ СЕ ГРЕАТ СО ИНВЕРТЕРИ

Во седум подрачни основни училишта во Општина Јегуновце инсталирани се 18 инвертери, обезбедени со донација од УНДП и со сопствени средства. Со почето ...
1 2 3 6 10 / 59 НАПИСИ