Таг: Јани Макрадули

1 2 330 / 30 НАПИСИ
СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА МАКРАДУЛИ КОЈ БЕШЕ ОСУДЕН ЗА КЛЕВЕТА НА МИЈАЛКОВ ДЕКА ПРИСЛУШУВАЛ

СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА МАКРАДУЛИ КОЈ БЕШЕ ОСУДЕН ЗА КЛЕВЕТА НА МИЈАЛКОВ ДЕКА ПРИСЛУШУВАЛ

Европскиот суд за човекови права денес донел пресуда по тужба од Јани Макрадули, кој во 2012 година беше осуден за клевета во спор покренат од тогашни ...
РЕК БИТОЛА ГИ НАМАЛИ НЕПРОКРИЕНИТЕ ПОВРШИНИ СО ПЕПЕЛ НА ДЕПОНИЈАТА

РЕК БИТОЛА ГИ НАМАЛИ НЕПРОКРИЕНИТЕ ПОВРШИНИ СО ПЕПЕЛ НА ДЕПОНИЈАТА

Доколку ги споредиме податоците за мај, јуни и јули со оние од лани, тие покажуваат драстично намалување на концентрациите на ПМ честичките во Битолск ...
НА ТЕНДЕР ЌЕ СЕ БАРА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ДЕКОНТАМИНАЦИЈА НА ОХИС ОД КАНЦЕРОГЕНИОТ ЛИНДАН

НА ТЕНДЕР ЌЕ СЕ БАРА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ДЕКОНТАМИНАЦИЈА НА ОХИС ОД КАНЦЕРОГЕНИОТ ЛИНДАН

На тендер ќе се бира технологија со која ќе се чисти канцерогениот пестицид линдан од некогашниот хемиски гигант Охис. Заменик-министерот за животна с ...
ВО ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЕЗЕРОТО КОЗЈАК СЕ ПРИКЛУЧИЈА И МАКРАДУЛИ И СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР

ВО ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЕЗЕРОТО КОЗЈАК СЕ ПРИКЛУЧИЈА И МАКРАДУЛИ И СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР

Туристичката населба Близанско беше централен пункт на денешната акција за чистење на езерото Козјак, кое се реализираше по повод одбележување на Дено ...
ДО АПРИЛ НОВА ПЕЧКА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ДРИСЛА, А ВО НАЈКУС РОК ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ФИЛТРИ НА ПОСТОЕЧКАТА, НАЈАВИ МАКРАДУЛИ

ДО АПРИЛ НОВА ПЕЧКА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ДРИСЛА, А ВО НАЈКУС РОК ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ФИЛТРИ НА ПОСТОЕЧКАТА, НАЈАВИ МАКРАДУЛИ

До април на депонијата „Дрисла“ ќе стигне нова печка за согорување на медицински отпад, а најскоро што може ќе бидат набавени филтри за постојниот инц ...
СО 4,3 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ИПА ФОНДОВИТЕ ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

СО 4,3 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ИПА ФОНДОВИТЕ ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

Подобра заштита на природата и одржливо користење на природните ресурси се дел од основните задачи кои треба да се постигнат со проектот „Подобрување ...
ПРОДОЛЖУВА ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ КАПАЧИЊА, ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО „БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА“

ПРОДОЛЖУВА ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ КАПАЧИЊА, ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО „БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА“

Хуманитарната акција „Едно капаче-една надеж“, која беше прекината во јули годинава, Министерството за животна средина и происторно планирање денес на ...
ЖБОГАР ГИ СПОИ КОЦЕ И ЈАНИ НА ВЕЛОСИПЕД

ЖБОГАР ГИ СПОИ КОЦЕ И ЈАНИ НА ВЕЛОСИПЕД

Градоначалникот Коце Трајановски и заменик министерот за животна средина Јани Макрадули, заедно со ЕУ амбасадорот Самуел Жбогар, денеска го предводеа ...
ПОДАРЕНО ВОЗИЛО ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАГЛАВЕНО НА ЦАРИНА

ПОДАРЕНО ВОЗИЛО ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАГЛАВЕНО НА ЦАРИНА

Мобилна лабораторија за мерење на квалитетот на воздухот, донација од ИПА фондовите, шест месеци е заглавена на Царина и не е ставена во функција. Од ...
ВЛАДАТА ДАВА ПАРИ ЗА 24-ЧАСОВНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ДЕПОНИЈАТА ВО СТРУГА, ЗА ДА СЕ ИСКЛУЧАТ СОМНЕЖИТЕ ДЕКА НАМЕРНО СЕ ПАЛИ

ВЛАДАТА ДАВА ПАРИ ЗА 24-ЧАСОВНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ДЕПОНИЈАТА ВО СТРУГА, ЗА ДА СЕ ИСКЛУЧАТ СОМНЕЖИТЕ ДЕКА НАМЕРНО СЕ ПАЛИ

Премиерот Зоран Заев најави дека Владата ќе и даде финансиска помош на Општина Струга за да ангажира 24 часовно обезбедување на депонијата, која цело ...
1 2 330 / 30 НАПИСИ