Таг: Јован Митрески

БЕЗ ГЛАСАЊЕ ЗАВРШИ РАСПРАВАТА ЗА ПОТРЕБАТА ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ

БЕЗ ГЛАСАЊЕ ЗАВРШИ РАСПРАВАТА ЗА ПОТРЕБАТА ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ

За потребата за уставните измени немаше многу пратеници пријавени за збор. Последен зборуваше координаторот на пратеничката група на СДСМ Јован Мит ...
КАМАТАТА ЗАВРШУВА КАЈ СУМАТА НА ГЛАВНИОТ ДОЛГ, ИЗВРШИТЕЛИТЕ НЕМА ВЕЌЕ ДА ГИ СТАВААТ ГРАЃАНИТЕ ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ДОНЕСЕН НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

КАМАТАТА ЗАВРШУВА КАЈ СУМАТА НА ГЛАВНИОТ ДОЛГ, ИЗВРШИТЕЛИТЕ НЕМА ВЕЌЕ ДА ГИ СТАВААТ ГРАЃАНИТЕ ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ДОНЕСЕН НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

Пратениците од владејачкото мнозинство ги усвоија измените на Законот за извршување, со кои оној момент кога износот на каматата ќе го достигне главни ...
НА КОЛКУ ПЛАЌАШ ДАНОК НА ИМОТ, ТОЛКУ ЌЕ ДОБИЕШ ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА, СЕ СТОПИЈА 300-ТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ПРВИЧНО ПРЕДВИДЕНИ ЗА ТРАСАТА НА АВТОПАТИТЕ ШТО ЌЕ ГИ ГРАДИ „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

НА КОЛКУ ПЛАЌАШ ДАНОК НА ИМОТ, ТОЛКУ ЌЕ ДОБИЕШ ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА, СЕ СТОПИЈА 300-ТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ПРВИЧНО ПРЕДВИДЕНИ ЗА ТРАСАТА НА АВТОПАТИТЕ ШТО ЌЕ ГИ ГРАДИ „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

Има надеж за забрзување на градбата на автопатот Кичево-Охрид, заглавен 6 години во судски процеси за експропријација, зашто граѓаните во принцип на д ...
СДСМ НАПИША ЗАДОЛЖЕНИЈА ЗА ОВАА И ЗА СИТЕ ИДНИ ВЛАДИ ДЕКА НЕМА ДА МОЖЕ ДА ПОПУШТААТ ЗА ИСТОРИЈАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО, ВМРО-ДПМНЕ БАРА НОВА ПРЕГОВАРАЧКА РАМКА СО ЕУ

СДСМ НАПИША ЗАДОЛЖЕНИЈА ЗА ОВАА И ЗА СИТЕ ИДНИ ВЛАДИ ДЕКА НЕМА ДА МОЖЕ ДА ПОПУШТААТ ЗА ИСТОРИЈАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО, ВМРО-ДПМНЕ БАРА НОВА ПРЕГОВАРАЧКА РАМКА СО ЕУ

Не постигнаа согласност работните групи на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ, кои требаше денеска да се усогласат какви насоки и задолженија ќе ѝ дадат на оваа и н ...
ЛУКСУЗИРАЊЕ СО ТУШИРАЊЕ

ЛУКСУЗИРАЊЕ СО ТУШИРАЊЕ

Колкава ќе биде казната за примерните и чесните, за да се компензира наградата што државата им ја дава на безобразните и нечесните. ...
ОД 211 АМАНДМАНИ НА ВМРО-ДПМНЕ ЗА БУЏЕТОТ, 200 СЕ ЗА КРАТЕЊЕ ПАРИ ОД ФИЛХАРМОНИЈАТА

ОД 211 АМАНДМАНИ НА ВМРО-ДПМНЕ ЗА БУЏЕТОТ, 200 СЕ ЗА КРАТЕЊЕ ПАРИ ОД ФИЛХАРМОНИЈАТА

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 211 амандмани на Предлог-буџетот за 2017 година, од нив, во 200 се бара кратење на средства од Македонската филхарм ...
КОМИСИСКАТА РАСПРАВА ЗА БУЏЕТОТ ПРОДОЛЖИ СО ПРЕТСЕДАВАЧ ОД СДСМ, ОПОЗИЦИЈАТА БОЈКОТИРА

КОМИСИСКАТА РАСПРАВА ЗА БУЏЕТОТ ПРОДОЛЖИ СО ПРЕТСЕДАВАЧ ОД СДСМ, ОПОЗИЦИЈАТА БОЈКОТИРА

По неколку одложувања, без пратениците на опозициската  ВМРО-ДПМНЕ продолжи расправата по Предлог-Буџетот за 2018 година во собраниската Комисија за ф ...
7 / 7 НАПИСИ