Таг: климатски промени

1 2 3 8 10 / 80 НАПИСИ
ПОТРЕБНИ СЕ 4 ИЛЈАДИ ГОДИНИ ЗА ДА СЕ ОБНОВИ ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО, СЕ УНИШТУВА СО ПЕСТИЦИДИ И СТРАДА ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

ПОТРЕБНИ СЕ 4 ИЛЈАДИ ГОДИНИ ЗА ДА СЕ ОБНОВИ ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО, СЕ УНИШТУВА СО ПЕСТИЦИДИ И СТРАДА ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

На Преспанското Езеро му се случува еколошка катастрофа, алармираат експертите. Покрај климатските промени и недостигот на вода, закана за Езерото пре ...
НАД 2.000 ШВАЈЦАРСКИ ПЕНЗИОНЕРКИ ЈА ТУЖАТ ВЛАДАТА ЗАШТО НЕЈЗИНАТА КЛИМАТСКА ПОЛИТИКА ИМ ГО ЗАГРОЗУВА ЗДРАВЈЕТО

НАД 2.000 ШВАЈЦАРСКИ ПЕНЗИОНЕРКИ ЈА ТУЖАТ ВЛАДАТА ЗАШТО НЕЈЗИНАТА КЛИМАТСКА ПОЛИТИКА ИМ ГО ЗАГРОЗУВА ЗДРАВЈЕТО

Повеќе од 2.000 жени ја тужат швајцарската влада, тврдејќи дека нејзината климатска политика им го нарушува правото на живот и здравје. Ова е прв случ ...
ИЗЛЕГУВАМЕ ОД КОМФОРНАТА ЗОНА, ЕФЕКТИТЕ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ СЕ СÈ ПООЧИГЛЕДНИ, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ КЛИМАТОЛОЗИ

ИЗЛЕГУВАМЕ ОД КОМФОРНАТА ЗОНА, ЕФЕКТИТЕ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ СЕ СÈ ПООЧИГЛЕДНИ, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ КЛИМАТОЛОЗИ

Ефектите на глобалното затоплување, како шумски пожари, рестрикции на водата и пропаднати жетви, стануваат сè поочигледни, вели Германската метеоролош ...
ЧОВЕШТВОТО Е НА ТЕНОК МРАЗ, НО СÈ УШТЕ ИМА ШАНСА, СЕ ВЕЛИ ВО НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

ЧОВЕШТВОТО Е НА ТЕНОК МРАЗ, НО СÈ УШТЕ ИМА ШАНСА, СЕ ВЕЛИ ВО НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

Човештвото и натаму има шанса, можеби последна, да го избегне најлошото од идните штети предизвикани од климатските промени, заклучија научниците од М ...
НАЈДОБРАТА СВЕТСКА СКИЈАЧКА МИКАЕЛА ШИФРИН ПОБАРА ДА ИМА ПОМАЛКУ ПАТУВАЊА ВО ЕДНА СЕЗОНА ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИ КЛИМАТА

НАЈДОБРАТА СВЕТСКА СКИЈАЧКА МИКАЕЛА ШИФРИН ПОБАРА ДА ИМА ПОМАЛКУ ПАТУВАЊА ВО ЕДНА СЕЗОНА ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИ КЛИМАТА

Најдобрата светска скијачка Микаела Шифрин повторно ја повика Меѓународната скијачка федерација (ФИС) да ја направи скијачката сезона поеколошка. Шифр ...
ОБЈАВУВАЊЕТО НА НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ОН ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ ОДЛОЖУВА ПОРАДИ БОРБАТА МЕЃУ БОГАТИТЕ И СИРОМАШНИТЕ ЗЕМЈИ ЗА ЦЕЛИТЕ

ОБЈАВУВАЊЕТО НА НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ОН ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ ОДЛОЖУВА ПОРАДИ БОРБАТА МЕЃУ БОГАТИТЕ И СИРОМАШНИТЕ ЗЕМЈИ ЗА ЦЕЛИТЕ

Објавувањето на новиот голем извештај на Обединетите нации за климатските промени се одложува поради битката меѓу богатите и земјите во развој околу ц ...
АКТИВИСТИ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ ЗАЛЕПИЈА НА ЦРВЕНИОТ КИЛИМ НА БЕРЛИНАЛЕТО

АКТИВИСТИ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ ЗАЛЕПИЈА НА ЦРВЕНИОТ КИЛИМ НА БЕРЛИНАЛЕТО

Активисти се залепија самите себеси на црвениот килим на синоќешното свечено отворање на Берлиналето, повикувајќи ја германската влада и општество да ...
АКТИВИСТИ СЕ ЗАЛЕПИЈА ЗА ПАТИШТАТА ВО ГЕРМАНИЈА И БАРАА ПОВЕЌЕ АКЦИЈА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

АКТИВИСТИ СЕ ЗАЛЕПИЈА ЗА ПАТИШТАТА ВО ГЕРМАНИЈА И БАРАА ПОВЕЌЕ АКЦИЈА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Активистите на движењето „Последна генерација“ денеска ги блокираа патиштата во Берлин, Лајпциг, Магдебург и други германски градови барајќи повеќе ак ...
200 ЗЕМЈИ НА САМИТОТ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ ДОГОВОРИЈА ДА СЕ ОСНОВА ФОНД ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИТЕ НАЦИИ, НО НЕМАШЕ ДОГОВОР ЗА ОТКАЖУВАЊЕ ОД НАФТА И ГАС 

200 ЗЕМЈИ НА САМИТОТ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ ДОГОВОРИЈА ДА СЕ ОСНОВА ФОНД ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИТЕ НАЦИИ, НО НЕМАШЕ ДОГОВОР ЗА ОТКАЖУВАЊЕ ОД НАФТА И ГАС 

Делегати од речиси 200 земји на климатскиот самит КОП27 се согласија да се основа фонд за „загуби и штети“ за да им се помогне на ранливите земји со к ...
ГЕРМАНСКИ КЛИМАТСКИ АКТИВИСТИ ФРЛИЈА ПИРЕ ВРЗ ДЕЛО НА МОНЕ ВРЕДНО 111 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ГЕРМАНСКИ КЛИМАТСКИ АКТИВИСТИ ФРЛИЈА ПИРЕ ВРЗ ДЕЛО НА МОНЕ ВРЕДНО 111 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Активисти на германско здружение за заштита на животната средина фрлија пире врз уметничко дело на Клод Моне во Музејот Барберини во Потсдам. По девет ...
1 2 3 8 10 / 80 НАПИСИ