Таг: Кочани

1 2 3 4 10 / 40 НАПИСИ
ИМА ВОДА ЗА ДА НЕ ПРЕСУШАТ НИВИТЕ, АМА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ТРЕБА ДА НЕ ЈА КРАДАТ, ВЕЛАТ ОД ВОДОСТОПАНСТВО КОЧАНИ

ИМА ВОДА ЗА ДА НЕ ПРЕСУШАТ НИВИТЕ, АМА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ТРЕБА ДА НЕ ЈА КРАДАТ, ВЕЛАТ ОД ВОДОСТОПАНСТВО КОЧАНИ

Од Водостопанското претпријатие Кочани, кое стопанисува и е задолжено за наводнување со водите од браната Калиманци, велат дека нема да дозволат да пр ...
ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА, СТОЈКА АНТОВА, Е ДЕЛ ОД ПЕТЧЛЕНАТА ЖЕНСКА ЕКИПА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ

ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА, СТОЈКА АНТОВА, Е ДЕЛ ОД ПЕТЧЛЕНАТА ЖЕНСКА ЕКИПА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ

Доброволното противпожарно друштво од Кочани, формирано еден месец по големиот пожар што го зафати градот во 2021 година, денес брои над 50 активни чл ...
КОМИСИЈАТА ИЗБРАЛА ШЕСТМИНА МЛАДИ ЛЕКАРИ НА КОНКУРСОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КОЧАНИ, АМА ДИРЕКТОРОТ СОСТАВИЛ СВОЈ СПИСОК

КОМИСИЈАТА ИЗБРАЛА ШЕСТМИНА МЛАДИ ЛЕКАРИ НА КОНКУРСОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КОЧАНИ, АМА ДИРЕКТОРОТ СОСТАВИЛ СВОЈ СПИСОК

Дванаесетмина млади доктори на оглас конкурирале за вработување во Брзата помош во Кочани. Од нив, десетмина се јавиле да полагаат стручен испит пред ...
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НАПАДНАЛА И ПОВРЕДИЛА ТРИ КОЛЕШКИ НОЌЕСКА НА ДЕЖУРСТВО НА РАДИОЛОГИЈА ВО КОЧАНСКАТА БОЛНИЦА

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НАПАДНАЛА И ПОВРЕДИЛА ТРИ КОЛЕШКИ НОЌЕСКА НА ДЕЖУРСТВО НА РАДИОЛОГИЈА ВО КОЧАНСКАТА БОЛНИЦА

Медицинска сестра од Одделот за радиологија во Кочанската болница, ноќеска на дежурство нападнала три колешки од смената. Нападнатите имаат искубена к ...
ГОДИНА И ПОЛ НЕМА ВОЗОВИ КОН КИЧЕВО И КОЧАНИ ОТИ НЕМА ЛОКОМОТИВИ, БОЧВАРСКИ НАЈАВИ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТРАНСПОРТ

ГОДИНА И ПОЛ НЕМА ВОЗОВИ КОН КИЧЕВО И КОЧАНИ ОТИ НЕМА ЛОКОМОТИВИ, БОЧВАРСКИ НАЈАВИ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТРАНСПОРТ

Патничките возови кон Кичево и Кочани не сообраќаат од мај 2021. Од Македонски железници велат дека причината е поради недостиг на возни средства, пат ...
НОВ ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ОТВОРЕН ВО БОЛНИЦАТА ВО КОЧАНИ

НОВ ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ОТВОРЕН ВО БОЛНИЦАТА ВО КОЧАНИ

Центар за ментално здравје кој ќе работи 24 часа на ден, седум дена неделно се отвори денеска во рамки на Општа болница Кочани. За Центарот, со 15.000 ...
СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА ВО КОЧАНИ ОД ЧЕМЕРСКИ И РАЃЕНОВИЌ ЌЕ СЕ РЕСТАВРИРА СО АМЕРИКАНСКИ ГРАНТ ОД 254.300 ДОЛАРИ

СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА ВО КОЧАНИ ОД ЧЕМЕРСКИ И РАЃЕНОВИЌ ЌЕ СЕ РЕСТАВРИРА СО АМЕРИКАНСКИ ГРАНТ ОД 254.300 ДОЛАРИ

Споменикот на слободата во Кочaни, дело на академик Глигор Чемерски и Радован Раѓеновиќ, ќе се реставрира со американски грант од 254.300 долари преку ...
ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК НА СИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ И СТОЧАРИ, НАЈАВИЈА ОРИЗОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЕЗАДОВОЛНИ ОД МЕРКИТЕ НА НИКОЛОВСКИ

ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК НА СИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ И СТОЧАРИ, НАЈАВИЈА ОРИЗОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЕЗАДОВОЛНИ ОД МЕРКИТЕ НА НИКОЛОВСКИ

Организациониот одбор на оризопроизводителите, по вчерашниот прекин на блокадата на патот Штип-Кочани кај селото Облешево, незадоволни од владините ме ...
ПОЗИТИВЕН НА КОВИД-19 Е КОЧАНСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ПАПАЗОВ, КОЈ СЕ ОНЕСВЕСТИ НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА МИЦКОСКИ

ПОЗИТИВЕН НА КОВИД-19 Е КОЧАНСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ПАПАЗОВ, КОЈ СЕ ОНЕСВЕСТИ НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА МИЦКОСКИ

Градоначалникот на Кочани Љупчо Папазов е позитивен на ковид-19, потврдил тој за МИА. Папазов, кому во неделата му се слоши и падна за време на прес-к ...
„ДЕНОВИТЕ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ СЕ ОДБЕЛЕЖУВААТ СО РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД НИСКИТЕ ОТКУПНИ ЦЕНИ

„ДЕНОВИТЕ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ СЕ ОДБЕЛЕЖУВААТ СО РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД НИСКИТЕ ОТКУПНИ ЦЕНИ

Претседателот на здружението „Оризова братимка“ Јордан Левков, незадоволен од повеќегодишното деградирање на оризопроизводителите и со сè она што се с ...
1 2 3 4 10 / 40 НАПИСИ