Таг: колекција

СОБИРАЊЕТО ПОШТЕНСКИ МАРКИ Е КАКО ДЕТСКА ИГРА ЗА МЕНЕ, ВЕЛИ КЛИМЕ КОРОБАР ЗА ИЗЛОЖБАТА ВО АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ

СОБИРАЊЕТО ПОШТЕНСКИ МАРКИ Е КАКО ДЕТСКА ИГРА ЗА МЕНЕ, ВЕЛИ КЛИМЕ КОРОБАР ЗА ИЗЛОЖБАТА ВО АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ

Стотина поштенски марки средени во блокови се изложени во фоајето на Археолошкиот музеј, како и ФДЦ пликови издадени од Пошта на Северна Макединија со ...
БИТОЛЧАНЕЦ СОБРА 500 АВТОГРАМИ, ОД КРАЛОТ КАРАЃОРЃЕВИК ДО КИРК ДАГЛАС 

БИТОЛЧАНЕЦ СОБРА 500 АВТОГРАМИ, ОД КРАЛОТ КАРАЃОРЃЕВИК ДО КИРК ДАГЛАС 

Младиот битолски колекционер Филип Етмишовски за десет години успеа да собере безмалку 500 автограми од познати личности ширум светот. Во колекцијата ...
ФРАНЦУСКА ДВОЈКА СОБРАЛА 3.000 ПРЕДМЕТИ ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА И ЌЕ ГИ ИЗЛОЖИ ЗА 100-ГОДИШНИНАТА

ФРАНЦУСКА ДВОЈКА СОБРАЛА 3.000 ПРЕДМЕТИ ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА И ЌЕ ГИ ИЗЛОЖИ ЗА 100-ГОДИШНИНАТА

Вазни кои војниците во рововите ги изработувале од шрапнели, војнички униформи, постери и фигурини изработени од остатоци од цепелин ги пречекуваат го ...
МСУ ГИ ИЗЛОЖУВА ПОДАРЕНИТЕ ДЕЛА ОД ЧЕХОСЛОВАЧКА

МСУ ГИ ИЗЛОЖУВА ПОДАРЕНИТЕ ДЕЛА ОД ЧЕХОСЛОВАЧКА

Шеесет и пет дела од поранешна Чехословачка од колекцијата на Музејот на современата уметност (МСУ) во Скопје содржи изложбата „Подарени дела од Чехос ...
ВЕЛЕШКАТА РОК ИКОНА ГИГО ПЕТРОВ ПОВТОРНО НА СЦЕНА СО ГРУПАТА „ЗРАК“ ПО ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ

ВЕЛЕШКАТА РОК ИКОНА ГИГО ПЕТРОВ ПОВТОРНО НА СЦЕНА СО ГРУПАТА „ЗРАК“ ПО ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ

На 21 октомври пред 40 години, започна да свири велешката група „Зрак“. Судбински, на истиот ден по толку години, составот се собра повторно и настапи ...
КНИГА ЗА БРИТАНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД ЗБИРКАТА НА ОСТЕН

КНИГА ЗА БРИТАНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД ЗБИРКАТА НА ОСТЕН

Во годината кога Британскиот совет со повеќе активности ја одбележува својата 20-годишнина во Македонија, денес беше промовирана и публикацијата „Брит ...
ТАЛЕНТОТ Е НОВОТО СЕКСИ, ПОЧНА МОДНИОТ ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ

ТАЛЕНТОТ Е НОВОТО СЕКСИ, ПОЧНА МОДНИОТ ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ

Есенскиот Моден викенд Скопје отвори синоќа со колекциите на Јована Филиповиќ, Андреј Папаз Ѓоргиевски и на Филип Тренчовски, а во „Скопје Мериот хоте ...
ЗАСИТЕН ОД ВОЈНАТА И ОД ТИТО, ТЕМПО ПОЧНАЛ ДА СОБИРА СЛИКИ – ЗБИРКАТА ВУКМАНОВИЌ ВО СКОПЈЕ

ЗАСИТЕН ОД ВОЈНАТА И ОД ТИТО, ТЕМПО ПОЧНАЛ ДА СОБИРА СЛИКИ – ЗБИРКАТА ВУКМАНОВИЌ ВО СКОПЈЕ

Во Националната галерија на Македонија - Мала станица во тек е изложбата „Епизоди на модернизмот-избор од колекцијата Вукмановиќ“, како реципрочна сор ...
8 / 8 НАПИСИ