Таг: ликовна колонија

ДОМАШНИ И СТРАНСКИ СЛИКАРИ ЌЕ ТВОРАТ НА 12. КОЛОНИЈА „ВЕВЧАНСКИ ВИДУВАЊА“ , ДЕЛАТА НА НАЈМЛАДИТЕ ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ ЗА ХУМАНИТАРНИ ЦЕЛИ

ДОМАШНИ И СТРАНСКИ СЛИКАРИ ЌЕ ТВОРАТ НА 12. КОЛОНИЈА „ВЕВЧАНСКИ ВИДУВАЊА“ , ДЕЛАТА НА НАЈМЛАДИТЕ ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ ЗА ХУМАНИТАРНИ ЦЕЛИ

Вевчанската природа ќе биде инспирација за 25 сликари од земјава и странство, кои наредните две недели ќе творат на 12. меѓународна ликовна колонија „ ...
НИ ВОЈНАТА НЕМА ДА СПРЕЧИ МЛАДИ ЛИКОВНИ ТАЛЕНТИ ОД УКРАИНА ДА ДОЈДАТ НА „МОНМАРТР“ ВО БИТОЛА

НИ ВОЈНАТА НЕМА ДА СПРЕЧИ МЛАДИ ЛИКОВНИ ТАЛЕНТИ ОД УКРАИНА ДА ДОЈДАТ НА „МОНМАРТР“ ВО БИТОЛА

И покрај војната, екипа од Украина ќе присуствува на 41. издание на Детската ликовна колонија „Мал битолски Монмартр“, што од 23 до 30 мај ќе се одржи ...
ЗБИРКАТА ОД КОЛОНИЈАТА ПАПРАДИШКИ МАЈСТОРИ ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА ХУМАНИТАРНИ АУКЦИИ

ЗБИРКАТА ОД КОЛОНИЈАТА ПАПРАДИШКИ МАЈСТОРИ ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА ХУМАНИТАРНИ АУКЦИИ

Бидејќи делата од сликарската колонија Папрадишки мајстори стојат по депоата, новиот градоначалник на  Велес Аце Коцевски, Oпштината која ја организир ...
ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА „ВЕВЧАНСКИ ВИДУВАЊА“ НА ИЗЛОЖБА ВО МОСКВА

ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА „ВЕВЧАНСКИ ВИДУВАЊА“ НА ИЗЛОЖБА ВО МОСКВА

Самостојната изложба на слики од Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања“ вчера беше отворена во во просториите на „Руски стопански универз ...
ГОЛЕМИ СЕ ЗА ВО ГИНИС, А ДОМА МАЛИ ЗА ДА ДОБИЈАТ ПАРИ

ГОЛЕМИ СЕ ЗА ВО ГИНИС, А ДОМА МАЛИ ЗА ДА ДОБИЈАТ ПАРИ

Ни денар нема да даде државата за 35. јубилејно издание на Светската изложба која ќе се организира пред отворањето на ликовната колонија „Мал битолски ...
ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА ВО ПРИЛЕП  СТАРА 60 ГОДИНИ СО ИЗВРШИТЕЛ ИСФРЛЕНА ОД ДОМОТ НА КУЛТУРАТА

ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА ВО ПРИЛЕП СТАРА 60 ГОДИНИ СО ИЗВРШИТЕЛ ИСФРЛЕНА ОД ДОМОТ НА КУЛТУРАТА

Извршител денеска го исели Центарот за современа ликовна уметност (ЦСЛУ) од просториите што ги користи повеќе од две децении, во објектот на центарот ...
6 / 6 НАПИСИ