Таг: марина

ВО ПОСЛЕДНАТА СТУДИЈА ЗА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО НЕ Е ПРЕДВИДЕНА МАРИНА

ВО ПОСЛЕДНАТА СТУДИЈА ЗА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО НЕ Е ПРЕДВИДЕНА МАРИНА

Во последната студија за валоризација на просторот на Студенчишко Блато заради негово прогласување за заштитено подрачје не е предвидена изградба на м ...
НОВИОТ ПРОЕКТ ЗА МАРИНА ВО СТУДЕНЧИШКО БЛАТО Е ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ НА ОНИЕ СО ЈАХТИ, ВЕЛАТ ОД ОХРИД СОС

НОВИОТ ПРОЕКТ ЗА МАРИНА ВО СТУДЕНЧИШКО БЛАТО Е ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ НА ОНИЕ СО ЈАХТИ, ВЕЛАТ ОД ОХРИД СОС

Идејата на фирмата „Тетрактис“ да се прокопа Студенчишко Блато за марина е многу далеку од доменот на општествено одговорно управување, но многу длабо ...
СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАЈ ОХРИД ЌЕ СТАНЕ БАРА АКО ТУКА СЕ ИЗГРАДИ МАРИНА, ПРЕДУПРЕДУВААТ ЕКСПЕРТИ

СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАЈ ОХРИД ЌЕ СТАНЕ БАРА АКО ТУКА СЕ ИЗГРАДИ МАРИНА, ПРЕДУПРЕДУВААТ ЕКСПЕРТИ

Студенчишкиот канал кај Охрид ќе се претвори во бара ако во него се изгради марина за вкотвување глисери и јахти, бидејќи нема доволен доток на вода, ...
НЕМА МЕСТО ЗА ЗАКОТВУВАЊЕ НА СИТЕ 400 ГЛИСЕРИ И МАЛИ ЈАХТИ КОИ ПЛОВАТ ЛЕТОВО ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

НЕМА МЕСТО ЗА ЗАКОТВУВАЊЕ НА СИТЕ 400 ГЛИСЕРИ И МАЛИ ЈАХТИ КОИ ПЛОВАТ ЛЕТОВО ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Во август, во водите на Охридското Езеро пловат околу 400 глисери и јахти, а нивните сопственици мака мачат каде да се закотват. Единствен простор зас ...
ОХРИД И ЛЕТОВО ЌЕ НЕМА МАРИНА, КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА Е ПРЕТЕСЕН ЗА СИТЕ ПЛОВИЛА

ОХРИД И ЛЕТОВО ЌЕ НЕМА МАРИНА, КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА Е ПРЕТЕСЕН ЗА СИТЕ ПЛОВИЛА

И ова лето, сопствениците на скапи јахти, глисери и едрилици ќе мора да ги закотвуваат пловилата во Студенчишкиот канал во Охрид. За локалната самоупр ...
БАКРАЧЕСКИ СЕ ОТКАЖА ОД МАРИНА ЗА ЛУКСУЗНИ ПЛОВИЛА ВО ОХРИДСКОТО БЛАТО

БАКРАЧЕСКИ СЕ ОТКАЖА ОД МАРИНА ЗА ЛУКСУЗНИ ПЛОВИЛА ВО ОХРИДСКОТО БЛАТО

Во Охридското блато кај Студенчишта нема да се гради марина и други придружни објекти од цврста градба, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК од извори што секаат д ...
6 / 6 НАПИСИ