Таг: млади

1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ
РОДИТЕЛИ СЕ ЗАТВОРААТ ВО ЌЕЛИИ ВО КОРЕЈСКАТА „ФАБРИКА ЗА СРЕЌА“ ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЗОШТО НИВНИТЕ ДЕЦА  ЖИВЕАТ ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ

РОДИТЕЛИ СЕ ЗАТВОРААТ ВО ЌЕЛИИ ВО КОРЕЈСКАТА „ФАБРИКА ЗА СРЕЌА“ ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЗОШТО НИВНИТЕ ДЕЦА ЖИВЕАТ ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ

Единственото нешто што ја поврзува секоја мала соба во „Фабриката за среќа“ со надворешниот свет е дупката за хранење на вратата. Не се дозволени теле ...
МЛАДИТЕ СÈ ПОЧЕСТО ПОМИСЛУВААТ НА САМОУБИСТВО, РЕКОА НА ДЕБАТА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ ВО ТЕТОВО

МЛАДИТЕ СÈ ПОЧЕСТО ПОМИСЛУВААТ НА САМОУБИСТВО, РЕКОА НА ДЕБАТА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ ВО ТЕТОВО

Психолози, педагози, професори и други стручни лица, на панел дискусија одржана во Тетово, разговараа на темата „Колку се важни образовните програми з ...
СКОРО ПОЛА НАСЕЛЕНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПУШИ ЦИГАРИ, ДРЖАВАТА ЈА ПОМАГА ЗАВИСНОСТА СО ТОА ШТО ГИ УКИНА ЗАБРАНИТЕ ЗА ПУШЕЊЕ ВО ТЕРАСИТЕ ОД ЛОКАЛИТЕ, ВЕЛИ ИЈЗ

СКОРО ПОЛА НАСЕЛЕНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПУШИ ЦИГАРИ, ДРЖАВАТА ЈА ПОМАГА ЗАВИСНОСТА СО ТОА ШТО ГИ УКИНА ЗАБРАНИТЕ ЗА ПУШЕЊЕ ВО ТЕРАСИТЕ ОД ЛОКАЛИТЕ, ВЕЛИ ИЈЗ

Речиси пола од населението во Македонија пуши цигари,односно бројот на активни пушачи изнесува 45.4 отсто. Многу е низок процентот на луѓе, 5 отсто, к ...
ЗА ДА СТИГНАТ ОД МОГИЛА ДО СКОПЈЕ КРУЖАТ ПРЕКУ БИТОЛА, МЛАДИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА БАРААТ ЕФИКАСЕН ЈАВЕН ТРАНСПОРТ

ЗА ДА СТИГНАТ ОД МОГИЛА ДО СКОПЈЕ КРУЖАТ ПРЕКУ БИТОЛА, МЛАДИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА БАРААТ ЕФИКАСЕН ЈАВЕН ТРАНСПОРТ

Жителите од пелагониската општина Могила за да стигнат со воз до Скопје, прво треба да патуваат до Битола со автомобил или автобус, таму да фатат воз, ...
МЛАДИТЕ ВО ЗАПАДНА ЕВРОПА И САД СЕ НЕСРЕЌНИ, НАЈСРЕЌНИ СЕ ЛУЃЕТО ВО НОРДИСКИТЕ ЗЕМЈИ, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА СРЕЌА НА ОН

МЛАДИТЕ ВО ЗАПАДНА ЕВРОПА И САД СЕ НЕСРЕЌНИ, НАЈСРЕЌНИ СЕ ЛУЃЕТО ВО НОРДИСКИТЕ ЗЕМЈИ, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА СРЕЌА НА ОН

Поради зголемениот број млади луѓе кои се чувствуваат несреќни, САД и некои големи западноевропски земји паднаа според глобалниот индекс на благососто ...
30 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ОД 6-9 ГОДИНИ ИМААТ ЗГОЛЕМЕНА ТЕЛЕСНА ТЕЖИНА, 28,4 ОТСТО ОД ВОЗРАСНИТЕ СЕ ДЕБЕЛИ, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

30 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ОД 6-9 ГОДИНИ ИМААТ ЗГОЛЕМЕНА ТЕЛЕСНА ТЕЖИНА, 28,4 ОТСТО ОД ВОЗРАСНИТЕ СЕ ДЕБЕЛИ, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Дебелината во Македонија од 1990 до 2022 кај возрасните е зголемена за 13,6 отсто, а кај децата и адолесцентите за 7,4 отсто, вели Иниститутот за јавн ...
ВЛАДАТА ПОД ИТНО ДА ИМ ЗАБРАНИ НОЖЕВИ НА МЛАДИТЕ, АПЕЛИРА ГЛУМЕЦОТ ИДРИС ЕЛБА

ВЛАДАТА ПОД ИТНО ДА ИМ ЗАБРАНИ НОЖЕВИ НА МЛАДИТЕ, АПЕЛИРА ГЛУМЕЦОТ ИДРИС ЕЛБА

Популарниот британски актер Идрис Елба ја повика Владата веднаш да ги забрани мачетите и таканаречените зомби-ножеви, кои се популарни меѓу младата по ...
МАЛТА ЌЕ ИМ ДОЗВОЛИ НА 16-ГОДИШНИЦИТЕ ДА БИДАТ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

МАЛТА ЌЕ ИМ ДОЗВОЛИ НА 16-ГОДИШНИЦИТЕ ДА БИДАТ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

Владата на Малта планира да им дозволи на 16-годишниците да служат како градоначалници, што во јавноста беше прифатено со потсмев, критики и неодобрув ...
НЕМА ДОВОЛНО ЛЕКАРИ ЗА ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ, ЗГОЛЕМЕНИ СЕ ПОСЕТИТЕ КАЈ ПСИХОЛОЗИ И ЛОГОПЕДИ, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

НЕМА ДОВОЛНО ЛЕКАРИ ЗА ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ, ЗГОЛЕМЕНИ СЕ ПОСЕТИТЕ КАЈ ПСИХОЛОЗИ И ЛОГОПЕДИ, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Младите во Македонија во 2022 почесто оделе на лекар во споредба со 2021, и тоа најмногу за респираторни заболувања, а зголемени се и посетите на псих ...
ЗА 20 ГОДИНИ СЕ ИСЕЛИЛЕ НАД 77.000 МЛАДИ, КОЛКУ ЦЕЛА БИТОЛА

ЗА 20 ГОДИНИ СЕ ИСЕЛИЛЕ НАД 77.000 МЛАДИ, КОЛКУ ЦЕЛА БИТОЛА

За шест проценти се намалил бројот на младите луѓе во Македонија меѓу два пописа од 2002 до 2021. Проценките се дека над 77.000 млади лица кои се роде ...
1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ